Kırılma noktası....

Bende aynı fikirdeyim inanın.
Fakat 31 yaşında evlenince, 4-5 sene sonra çocuk sahibi olmak sağlık riskleri barındırdığı gibi, hiç çocuk sahibi olamama risklerini de barındırıyor içerisinde...

Nitekim olan oldu, bu noktadan sonra ne yapabilirim, onun çabasındayım.
Yorumunuz için teşekkürler.
İşinizde varmış
Bence size sosyal medyada gördüğünüz eğlenen kadın profilleri ilginizi çekiyor mutlular gülüyorlar bende böyle oluyor
Bende boşanma aşamasındayım mesela yılbaşı gecesi rakı masasında eğlenen insanlar kestane fotoğrafı çeken kadınlar beni çok imrendirmişti

Bende bosandim ama kolay bi durum degil oyle gorundugu gibi ustumden yuk kalkti olayi degil yani.Burda akil veren cok olur bosan diye kendileri hic yasamadigi halde ama bence cocuk varken bosanmak annenin yukunun iki kat artmasi demek.Adam icin de daha rahat bi hayat oluyo belki haftada bir goruyor cocuklari onun disinda pek bi yuku olmuyor.Bosansan inanki cok renkli bir hayatin olmayacak cogu seyle sen ilgileneceksin hep bir kosusturmaca adam belki gidip evlencek icine bi seyler oturcak.Tabi dayak,aldatma vs vardir bi sey diyemem.Insanin mutlu olup olmamasi evli olup olmamasiyla ilgili degil.

@runningwithtwo
sizi çok iyi anlıyorum.
hissettiğiniz boşluğu seziyorum.
o boşluğu çocuklarınızın varlığıyla doldurmayı denediğinizi de tahmin ediyorum.
bu hayatı kendiniz için yaşıyor gibi hissedemiyorsunuz.
diyorsunuz ya, işe gidiliyor işten geliniyor, yemek vs derken uyku. gün bitiyor.
sanki tek amaç zamanı doldurmak ve görevleri yerine getirmek.
eşiniz, eşinizin ailesi ve çocuklarınız...
onların gereksinimleri yerine getiriliyor.
eşinizin hayata bakışındaki o gelenekçilik sizi sıkmış.
belki bu içinizdeki mutsuzluk, boşluk zaman zaman anneliğinizi de sorgulatmıştır.
mutlu olamadığınız için kızmışsınızdır kendinize?
hani şükürsüzlük dedikleri..

bu kısır döngüyü kırmaktan başka çareniz (ÇAREMİZ) yok!
size değer vermeyen insanlardan değer görme ihtiyacınız olmadığını öncelikle kafanızda netleştirin.
bazı şeyleri eşinizle yapma isteğinizden de vazgeçebilirsiniz.
arkadaşınız, kuzeniniz olabilir.
kendinize zaman ayırın.
ilgi duyduğunuz, geçmişte uğraş verdiğiniz bir şeyler varsa hobi anlamında geri dönün.
yoksa edinmeye çalışın.
ilginizi çeken hiçbir şey yoksa sergi gezin mesela. ( nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama)
kitap okumayı sevmiyorsanız atıyorum ilginizi çekebilecek dergi alın.
dekorasyon ev dergisi de olabilir.

hayatınızı eş, eşin ailesi çocuklar ve iş sarmalından çıkarın. (ÇIKARALIM!)
sizi en iyi kendiniz tanırsınız.

İşte bu cümle aynı benim yaşadıklarımın içerisinde.
Annem çocuklarımıza bakıyor, ancak anneme saygısı yok mesela.
Ufak ufak iğnelemeler, alttan alttan laf sokmalar.
Fakat hepsi "şakalaşma" adı altında "samimiyetten" yapılan davranışlar adı altında.

6 seneden fazladır herhalde annesi ile tanışıklığımız, daha bir kere saygısız bir kelime sarf etmemişimdir.
Şakalaşma boyutuna gelmeyi bırak, alttan bir laf sokmuşluğum dahi yoktur....

Hiç birimizin ailesi mükemmel değil.
Fakat babama dahi laf dokundurmuşluğu vardır...

İşte bunları hazmedemiyorum ben... Bunları kaldıramıyorum....
Aynen işte ufacık bir laf dokundurma ama sorsan niyeti kötü değil yada öylesine dedim takıldım şaka yapmakda mı suç vs.. ama öyle olmadığını sen bilipde Hayır senin niyetin kötü şaka yapmadın diyememek yada saçmalama öfff sorun çıkartmaya çalışıyorsun diye cevap almak. Sinek küçük ama mide bulandırıyor işte. O lafını söyler geçer senin 1ay gözüne uyku girmez. Acaba alındılar mı diye üzülmek bir yana onun adına utanma rezil olmuş hissi bir yana. Benim evime onun suratsizligindan kimse gelmezdi davet etmeye utanirdim insanları. Biz desen zaten kari koca 2.5 senede 2kere akraba ziyaretine gittik oda zorla yalvar yakar. Benzer şeyler yaşamışız ben ayrılık kararımdan hiç pişman değilim. Heleki ayrıldıkdan sonra en çirkin yüzlerini gösteriyor erkekler en rezil hallerine şahit olunca iyi yapmışım diyorum. Ilk zamanlar çok zorlandım ama kendim için değil onun adına üzüldüm merhamet duygusu vardı ona karşı garip bi his, ayrılmak istiyorsun ama bi yandanda onu üzdüm diye üzülüyordum. Kii dava sürecindeki pişkinliğini görene kadar. Umarım seninde hakkında hayırlısı olur

Evet çoğunlukla anlaşılıyor ama tabi ki üyenin kim olduğu hakkında fikrim yok.Belki de yönetimi bilgilendirmeyi unutmuştur,umarım konu içinde de yorum yapmamıştır.
bende eski
Üyeyim zamanında 2. Üyelikle konu açmıştım sebebi üyeliğimin çevremde biliniyor olmasıydı. Sonra tamamen kapattırdım hepsini bunu aldım. Ve yönetim hepsini biliyordu onların izni ile oldu.
Şimdi beni konuşmalarımdan tanıyıp mesaj atanlar oluyor. Diyorum bazılarının hafızasına kazınmışım iyi kötü :) ama bu üyeyi bende bilemedim

Back
X