kirli yıkıyan bulaşık makineme ÇÖZÜM BULDUM.

matarzu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
316
Trabzon
3 yıl önce aldığım ..... marka bulaşık makinem bulaşıkları temiz yıkamıyordu,birçok yerden araştırdım sonuçta;
1.su iyi gelmeği zaman bulaşıklar temizlenmiyor.bu yüzden su vananızı kontrol edin.bulaşık makinesi çalışırken diğer çeşmeleri fazla meşğul etmeyin.
2.en önemlisi bulaşık makinesinin pervaneleri çok önemli farkındaysanız bu pervaneler çıkabiliyor.bunları çıkarıp içlerini temizleyin.benim pervanelerden limon çekirdekleri ,karpuz çekirdekleri çıktı.üstelik pervanedeki deliklerden girip orada şişmiş kocaman olmuşlar.
3.benim makinanın pervanesindeki delikler arkadaşımın evindeki bulaşık makinesinin pervanesindeki deliklerden ufak geldi,elime keskin bir bıçak aldım ve pervaneleri özellikle sondaki deliklerini genişlettim.böylece pervaneleri temizlemek daha kolay oldu.inanamazsınız pervanelerin içi çok kir barındırıyor.....
4.makinenin içindeki süzgecleri çıkarı içini iyice temizleyin.ayda bir boş çalıştırın.
umarım anlattıklarım uzun gelmemiştir.insallah uygulama fırsatı bulabilirsiniz.
herkese kolay gelsin.

teşekkür ederim cnm tavsiyeler icin bende deneyecegim..bu pervane meselesi hiç aklıma gelmezdi..akıl akıldan ustun işte ..

rica ederim,buna çaresizlik diyebiliriz....evlenirken bu makinayı almıştım.inanırmısınız denemediğim yöntem kalmadı.iyi günler.hayır dualarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Her yıkamada süzgecini yıkıyorum.. Şimdilik bir sorunum yok..Olursa ilk pervaneye bakarım. :)

Teşekkürler bilgi için.

canım sağol paylasım ıcın annemın makınasıda bazen guzel yıkamıyor aksam ılk ısım pervanelere bakmak olucak saolasın tekrardan

burda çeşmelerden gelen suyun tazyiği sürekli değişiyor az geldiğinde tam yıkanmıyo bulaşıklar pervaneden haberim yoktu bende bir el atayım şunlara.çok teşekkür ederim paylaşımın için

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Makinem genelde bardaklarda iz bırakıyor. Tencereleri tabakları durulayıp koymayınca tam temizlemeyebiliyor..
Teşekkür ederim :)

Gercekten pervaneler cok onemli
Arkadasiminda 6 senelik makinesihic yikamiyordu pervaneleri soktuk icinden neler neler cikti .. Simdi tertemiz yikiyor ..

aynı sorundan muzdaribim :S pervaneleri akşam temizliycem ama şu süzgec makinanın neresinde ?süzgecide temizlemek istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim..umarım olumlu sonuç alırım.

arada bende boş çalışdırıyorum vede domestosu sıkıpda pırıl pırıl oluyor ama pervane temizlemedim hiç bunuda deniyim teşekkürler

Merhaba börtülböcek,süzgecten kastım;bulaşık makinasının altta bulunan sepetini en uca gelecek şekilde çektiğin zaman en dipte bulunuyor.bu süzgecin asıl görevi makinanın kötü suyunu kanalizasyona atmak.süzgeci çıkarmak için kavanoz kapağı acar gibi birşeyler yapmanız gerekiyor.....kolay gelsin .her türlü sorularınıza cevap verebilirim.

bende temizledim her tarafını neler cıktı neler bide o yemek artıklarıyla bulaşıkları yıkıyomusuz ki her ay temizleme deterjanıyla yıkıyodum bide neyse temizlendi artık cok saol arkadasım verdigin bilgi için..
bu arada ayda bir boş çalıştırmak cok önemli arkadaslar..

arkadaşlar ben filtreleri temizliyorum ama pervaneyi bilmiyodum burda duyunca denedim
hatta pervaneyi yerinden çıkardım da ama içini nasıl temizliyosunuz anlamadım açılıyosa

pervanenin içi açılıyosa nasıl açılıyo bi anlatırmısınız ...

merhaba özlemd hanım;malesef pervaneler açılmıyor.ben pervaneleri yerinden çıkarıp çeşmenin altında yıkadım.sonra balkonda hızlıca sallayarak icindeki suların çıkmasını sağladım.en son kürdanla sıkışan partükülleri çıkardım.

bu pervane fikri hiç aklıma gelmemişti.en kısa zamanda kontrol edeceğim.

Bizim makina bardakları bu aralar bembeyaz buğulu çıkarıyor.Parlatıcı gözünde sirke var ,filtre temiz kontrol ediyorum ama pervaneyi temizlemedim.
Benim lsorunum için çamaşır suyu,kireç çözücü gibi aşırı zararlı kimyasal vs harici daha doğal bir çözümün var mı acaba?

benzer durum bizde de olmuştu bunun iki nedeni olduğunu söylediler;
1-makine tam kurutmadan içindekileri boşaltmak
2- bardakları eski olması (özellikle söylediler bunu, eski bardaklar daha çabuk deforme oluyo bi de marka önemli demişti annem. ona göre paşabahçeye hiçbişey olmaz diğerleri yaramaz. ama ben sırf tipini sevdiğimden acayip markalı bardaklarda aldım bişey olmadı bence öenmli olan yeni olması, bidde arada elinde yıkayabilirsin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…