3 yıl önce aldığım ..... marka bulaşık makinem bulaşıkları temiz yıkamıyordu,birçok yerden araştırdım sonuçta;
1.su iyi gelmeği zaman bulaşıklar temizlenmiyor.bu yüzden su vananızı kontrol edin.bulaşık makinesi çalışırken diğer çeşmeleri fazla meşğul etmeyin.
2.en önemlisi bulaşık makinesinin pervaneleri çok önemli farkındaysanız bu pervaneler çıkabiliyor.bunları çıkarıp içlerini temizleyin.benim pervanelerden limon çekirdekleri ,karpuz çekirdekleri çıktı.üstelik pervanedeki deliklerden girip orada şişmiş kocaman olmuşlar.
3.benim makinanın pervanesindeki delikler arkadaşımın evindeki bulaşık makinesinin pervanesindeki deliklerden ufak geldi,elime keskin bir bıçak aldım ve pervaneleri özellikle sondaki deliklerini genişlettim.böylece pervaneleri temizlemek daha kolay oldu.inanamazsınız pervanelerin içi çok kir barındırıyor.....
4.makinenin içindeki süzgecleri çıkarı içini iyice temizleyin.ayda bir boş çalıştırın.
umarım anlattıklarım uzun gelmemiştir.insallah uygulama fırsatı bulabilirsiniz.
herkese kolay gelsin.
Bizim makinamız da çok güzel yıkıyordu fakat 1 aydır çok kirli çıkıyor.. kullanacağım tencereyi tabağı bardağı elimde sudan geçirmeden kullanamıyorum parlatıcısı var süzgeç gayet temiz.. Ev işleriyle de yeni yeni haşır neşir olduğumdan bi soru soracağım makinanın filtresinin arkasında SALT-TUZ yazan kapağı açayım dedim çevirir çevirmez sular çıktı ben de korkup geri kapattım bu normal mi ?
sular çıkması gayet normal yeni mi aldınız makinayı? bu arada hangi marka ve model makina olursa olsun bulaşıklar iyice sıyırılmadan makinaya atılırsa temiz yıkanmaz ben önce elimde yıkarmışcasına bi kez sudan geçirip öyle makinaya atıyorum zor bi iş biliyorum ama içime sinmiyor :))) bir de ara sıra bulaşık yıkayacağınız zaman deterjan gözüne deterjanla birlikte birkaç parça limontuzu koyun bakın nasıl tertemiz pırıl pırıl oluyor bulaşıklarınız hme de makinanızın içi de temizleniyor
3 yıl önce aldığım ..... marka bulaşık makinem bulaşıkları temiz yıkamıyordu,birçok yerden araştırdım sonuçta;
1.su iyi gelmeği zaman bulaşıklar temizlenmiyor.bu yüzden su vananızı kontrol edin.bulaşık makinesi çalışırken diğer çeşmeleri fazla meşğul etmeyin.
2.en önemlisi bulaşık makinesinin pervaneleri çok önemli farkındaysanız bu pervaneler çıkabiliyor.bunları çıkarıp içlerini temizleyin.benim pervanelerden limon çekirdekleri ,karpuz çekirdekleri çıktı.üstelik pervanedeki deliklerden girip orada şişmiş kocaman olmuşlar.
3.benim makinanın pervanesindeki delikler arkadaşımın evindeki bulaşık makinesinin pervanesindeki deliklerden ufak geldi,elime keskin bir bıçak aldım ve pervaneleri özellikle sondaki deliklerini genişlettim.böylece pervaneleri temizlemek daha kolay oldu.inanamazsınız pervanelerin içi çok kir barındırıyor.....
4.makinenin içindeki süzgecleri çıkarı içini iyice temizleyin.ayda bir boş çalıştırın.
umarım anlattıklarım uzun gelmemiştir.insallah uygulama fırsatı bulabilirsiniz.
herkese kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?