kirli yıkıyan bulaşık makineme ÇÖZÜM BULDUM.

Evime gelen servisteki eleman biz daha sormadan o pervaneleri değiştirdi 1,5 yılda bir değiştirmek gerektiğini yoksa zamanla sıcak sudan çatladığını söylemişti

Boş yıkadığın bulaşık makinesinin içine serpme şeklinde sirke dökersen mikrop ve bakterilerden arınmasına yarayacaktır.
Bulaşıklarım çok beklememişse tablet deterjanları üçe bölüyorum deterjan kalıntısı da kalmıyor kurabiyekokuyor.blogspot.com

Benim sikinti ayni ama bunlari yapmak hic aklima gelmedi cok tesekkur ederim.

köşeli tabaklarınız varsa onlara da dikkat ederseniz iyi olur.daha doğrusu çalıştırmadan önce son bir kez pervanelerin ikisinide elinizle çevirip test edin.acaba yıkarken bir yere çarpıyor mu diye.carpıyorsa o tabağı düzeltin.aksi taktirde kirli yıkayabilir.aklıma geldikçe eklemeler yapacağım.

hazır konu bulaşık makinesiyken bn de bulaşık deterjanlayıla ilgili şunu sorucam kapsül deterjandan memnun kaldınız mı,yüksek sıcaklıta iyi ama kısa programda iyi yıkamıyor

Bizim makinamız da çok güzel yıkıyordu fakat 1 aydır çok kirli çıkıyor.. kullanacağım tencereyi tabağı bardağı elimde sudan geçirmeden kullanamıyorum parlatıcısı var süzgeç gayet temiz.. Ev işleriyle de yeni yeni haşır neşir olduğumdan bi soru soracağım makinanın filtresinin arkasında SALT-TUZ yazan kapağı açayım dedim çevirir çevirmez sular çıktı ben de korkup geri kapattım bu normal mi ?

sular çıkması gayet normal yeni mi aldınız makinayı? bu arada hangi marka ve model makina olursa olsun bulaşıklar iyice sıyırılmadan makinaya atılırsa temiz yıkanmaz ben önce elimde yıkarmışcasına bi kez sudan geçirip öyle makinaya atıyorum zor bi iş biliyorum ama içime sinmiyor :))) bir de ara sıra bulaşık yıkayacağınız zaman deterjan gözüne deterjanla birlikte birkaç parça limontuzu koyun bakın nasıl tertemiz pırıl pırıl oluyor bulaşıklarınız hme de makinanızın içi de temizleniyor

benim bulaşık makinam arçelik lady eski bir model. üstelik 2. el den almıştım. çok güzel yıkıyor.bakıcım bile makinen çok güzel yıkıyor diyor.tuz hiç kullanmıyorum.deterjan olarak bimden aldığım tabletleri ikiye bölerek yarısını kullanıyorum.sıcaklık olarak ekonomik değer olan 50 derecede yıkıyorum.yıkarken bazen hijenik olması için şu çok köpürmeyen kiloluk çamaşır suları var ya beyaz şişede,ondan biraz fışkırtıyorum. makine çalışır halde bile açıp içine unuttuğm bir bulaşığı koyabiliyorum.
çoğu insan bulaşık makinesini çalıştırınca bir daha açmıyor mesela.
ayrıca her bulaşığı nerdeyse hiç suya tutmadan direkt makineye yerleştiriyorum.sadecekabasını çöpe sıyırıyorum,o kadar.zaten ilk kabasını durulama işini makine kendisi yapıyor. birikme durumuna göre 1-2 ayda filtresini ve pervanelerini çıkarıp yıkıyorum. o kadar.
memnunum yani.

Bizim bulaşık makinesi ankastre ve evde kira olduğu için değiştirme şansımız yok
İlk geldiğimizde hiç yıkamıyordu
Servis çağırdık heryerini temizlediler,bakımını yaptılar
Kesinlikle çok farketti ama gene de iyi yıkamıyor
Sayesinde bir biz yıkıyoruz önce,o ikinciye yıkıyor resmen

Benimde arada bi kirli cikartiyor ozellikleri bardaklri sonucta onlarda ne iciyoruz da cikarmiyo. Filtresinide temizliyorum halbuki acaba tabletten i ki bimden aliyorum baslarda memnundum simda sapitti

Tesekkurler.parlatici kismi a sirke dokuyorum.bazen bulasikliga yarim limon koyadim bulasik makinasi in kapaginad camasir suyu dokerim bende

6-7 sene oldu alalı biz de hep durulayarak koyarız bulaşıkları.. deterjanı da değiştirdik ama yine de aynı kötü çıkıyor tiksindim artık çay su içemiyorum yemek yiyemiyorum off.... Şehir suları değişmiş dün duydum bol klorlanmış ondan mı ki

Merhaba kizlar, bende bulasik makinamla ilgili bazen sorun yasiyorum ama söyle:

ben tablet deterjan kullaniyorum, herzaman degil ama cogu zaman bardaklarin icinde, tabaklarin üzerinde deterjandan kalintilari oldugunu görüyorum. pervaneleri temizledim ilk kullanmadan önce. az bulasikla da calistirdim. yine fayda etmedi, ayni sorunu yasayip bi bilgisi olan, cözüm bulan var mi acaba?

Ben makinayi calistirmadan yağ çöz sıkıyorum heryere bazendd çamaşir suyu damlatiyorum oraya buraya artık daha ii çikiyo valla..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben makinayi calistirmadan yağ çöz sıkıyorum heryere bazendd çamaşir suyu damlatiyorum oraya buraya artık daha ii çikiyo valla

Son düzenleme:

bu hiç aklıma gelmemişti hemen akşam gider gitmez çıkartıp bakıyorummmm :))) teşekkkürlerrrr

1. Dizilim doğru olmalıdır. önden arkaya küçükten büyüğe dizilmelidir. Alt alta üst üste sırf sığsın diye makineye koymayın. Tava vb şeylerin saplarını doğru yerleştirin. Ne pervaneyi ne de deterjan kompartmanını engellemesin. Deterjan kompartmanı geç açılırsa, tablet geç düşer ve yıkama performansı da doğal olarak azalır.

2. Makinenizde limon, arap sabunu, yıkama topu vb kulaktan dolma şeyler kullanmayın. Faydası bir yana yıkama performansına zararı olur.

3. Ahşap kaşık, çatal, tabakları makineye koymayın. Yapısı itibari ile bu ürünler sıcakta açılır ve deterjanı emer. Soğuyunca da üzerinde tutar. Kullanırken bir çorbanın ya da sıcak yemeğin içine sokunca açılarak, üzerinde tuttuğu deterjanı yemeğe geçirir....

4. Makinenizde en az ayda 1 bulaşık makinesi temizleyicisi kullanın. Temizleyici yalnız iç duvarları, gider ve filtreleri temizlemez; makinenizin yıkama performansını etkileyen fıskiyelerin de sürekli açık ve temiz kalmasını sağlar.

5. Eğer sularınız ciddi oranda kireçliyse, hepsi bir arada tablet de kullansanız tuz eklemenizde fayda olacaktır.

6. Eğer makinenizden gelen kokular rahatsız ediyorsa, kalitesinden emin olduğunuz bir Bulaşık Makinesi kokusu kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…