Kirmadan kv'den ayri tatile nasil gidebilirim

burcu55_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
43
26
38
30
Merhaba arkadaslar,
yine bir kv derdi. Gecen sene evlendim, dügünden sonra direk balayina gittik ve balayindan sonra sürekli üniversite sinavlarima calistim.
Biz yurt disinda kaliyoruz, kv'yle altli üstlü oturuyoruz. Kv'nin evi var Türkiyede. Sinav döneminde Türkiyeye gittiler ve sürekli bizim gelmemizi orda kalmamizi istedi.
Sinavlarim oldugu icin ve is görüsmelerim oldugu icin hep onu bahane olarak kullandim, kv'yle tatil yapmak istemiyordum. Yeni evlenmistik, coluk cocuk olmadan esimle beraber tatil gecirmek istiyorduk. Ki kv'yi zaten almanyada görüyorum, ayni binada oturuyoruz sonucta, ne gerek var yani.
Sonuc olarak bos zaman buldugumuzda yurt disina tatile gittik ama kv'ye haber vermedik. Gelmemizi okadar bekledi ki, baska yere gittigimizi bilseydi küserdi. Zaten sonradan bazi olaylardan dolayi yinede gitmek zorunda kaldik ve esimle tek basina bir yere bile gidemedik. Döndükten sonra tekrar yilbasina dogru bir tatile ciktik. Kis aylari iki hafta izinimiz oluyor. Onu degerlendirmek istedik. Iki hafta kacalim dedik.
Simdi yaz aylari yaklasiyor, her yaz Türkiyeye gidilir ama bizim tercihimiz kv'yle kalmak degil. Tüm sene calisip izinimizi akraba ziyaretine harcamak istemiyoruz ve baska yerlere gitmek istiyoruz bunuda duyurduk, buna haliyle baya bozuldu, yaz tatili olarak mi düsündügümüzü sordu ve cevap olarak bunu dedi: "cok gezdiniz, bu sene izine gitmeyin, gidecekseniz sadece Türkiyeye gidin", yani onun yanina.. bende "sene daha yeni basladi, nasil bu sene gezmeyelim.
Cocuk olmadan gezmek istiyoruz" dedim. Onuda anliyorum yanina arkadas ariyor, kp yasli. Ama inanin esimle hic bir özelimiz kalmiyor. Simdi diyeceksiniz belki okadar tatil yapiyorsunuz neden bir tatilinizide oraya vermiyorsunuz, ne kadar kötü gelinsin :KK70: . Altli üstlü oturuyoruz, hergün görüsmesekte sürekli görüsüyoruz. Haftasonlarini cogu zaman beraber geciririz, alisverise götürürüz gezdirmeye calisiriz.
Haftaici yemek yaptigimda mutlaka götürürüm, ara sira beraber oturur konusuruz. Tüm sene calisip izinimi böyle degerlendirmek istemiyorum. Cocuk olduktan sonra zaten oralar görünüyor bize.
Bu sene beraber gitmek istiyor, kac kere belli etmeye calisti, söyledi. Ama öyle bir niyetimiz yok. Birkac gün kalip gidersekte baska yerlere yüzümüze bakmaz. Kaynimi eve almamis izindeyken kisa kaldilar diye. Napmaliyim sizce

Kayınvalidenin sana böyle söyleyebilmesinin nedenide zaten onla çok sıkı fıkı olmuş olman. Aranızda böyle bir samimiyet oluşturduğunuz için size böyle konuşabiliyor.. hep diyorum mesafe en iyisidir. Saygıda, sevgide(sevgiyi hak ettiği sürece)kusur tabi ki etmeyeceğiz ama arada hep kücücük bir mesafe olmalı. Böyle seyleri söylemeye cekinmeli karsıdaki insan.
Siz sakın onun istedigini yapmayın. Bir kere yaparsanız hep ister, hep yönetmeye calısır. Bosverin konussun dursun, onane sizin tatilinizden canım?

Derdi niye seni aldı? Bırak oğlu muhatap olsun. Kısa ve net karımla gezeceğim... diyecek. Sen niye ortaya kendini atıyorsun boşver 😊

Dogru haklisin. Kv anali kizli olmaya calisir benimle, o günde öyle denk geldi söyleyim dedim. Herseyini benimle paylasir, anlatir. Severimde ama tatil konusu gelince geriliyorum :D

Kayınvalidenin sana böyle söyleyebilmesinin nedenide zaten onla çok sıkı fıkı olmuş olman. Aranızda böyle bir samimiyet oluşturduğunuz için size böyle konuşabiliyor.. hep diyorum mesafe en iyisidir. Saygıda, sevgide(sevgiyi hak ettiği sürece)kusur tabi ki etmeyeceğiz ama arada hep kücücük bir mesafe olmalı. Böyle seyleri söylemeye cekinmeli karsıdaki insan.
Siz sakın onun istedigini yapmayın. Bir kere yaparsanız hep ister, hep yönetmeye calısır. Bosverin konussun dursun, onane sizin tatilinizden canım?

Samimiyiz evet ama kv öyledir. Herkese karsi, komsuya dahi karismaya calisir. Onun huyu bu. Ama dogru, gitmemeliyiz.

bence gizli sakli yapmayin,
hoslanmasalar da soyleyin,
alissinlar bu duruma.

Yahu bazen oyle denk geliyor ki bayramda bile gidemiyor insan ailesine,
kusulur mu hic, herkes alisacak, onlarin devirlerindeki gibi degil artik hayat.

Ahhh o küslügü anlatamam. Cok triplenir maalesef

Eşiniz durumu annesine aciklayiverse? Zaten sabit evinizde görüşüyormuşsunuz anlayışsızlık yaptığı, nereye gidersen git onu mu göreceksin ay afakan bastı, anlatın kadına gizli iş yapmayın bence açık açık konuşun küserse kendi bilir yalnız kalır o zaman

Bencil insanlara tahammül edemiyorum. Tabi bu enayilik derecesine varan empati yeteneğimden olabilir o ayrı.

Sizin onu düşündüğünüz kadar o sizi düşünse, 'dünya benim etrafımda dönüyor' tripleriyle size bunu dayatmaz. "Gençler çocuk olana kadar gezsin, çocuk olduktan sonra nasıl olsa hayat telaşına bulaşacaklar" derdi.

O kırılmasın diye şimdi düşünüyorsunuz ya düşünmeyin. Keyfinize bakın. Sizi dinlememekte diretiyor belli ki, oğluşu söylesin o halde.

Benim ablalarim ve ben bir süre sigara kullanıyorduk. Ablalarim ve bende gizli icerdik. Annem sigara içtiğimi anladı bir şekilde. Bende ona "ben balkona çıkıp sigara kullanırım bundan sonra. Gizli saklı içmek acayip saçma geliyor zaten". Ondan sonra ne mi oldu: annem onaylamadığı halde durumu kabullendi. Sonra zaten hepimiz sigarayı bıraktık, ama demem odur ki: gizli saklı işler yaparak istediğiniz hayatı yaşayamazsiniz. Doğru veya yalnis. Yetişkin insanlarız. Verdiğimiz kararların arkasında durmamız lazim. Bu annelerimizin onayini almamak da gerektirebilir. Gerci kv denin kızacak hicbir sebebi yok. Ne güzel zaten ilgi evlatlarsiniz ona. Hic ses çıkarmasın bence.

Eşiniz durumu annesine aciklayiverse? Zaten sabit evinizde görüşüyormuşsunuz anlayışsızlık yaptığı, nereye gidersen git onu mu göreceksin ay afakan bastı, anlatın kadına gizli iş yapmayın bence açık açık konuşun küserse kendi bilir yalnız kalır o zaman

Kp yasli ondan onuda anliyorum. Birazda Türkiyeye nasil gitcem nasil olcak korkusu var. Kp yürürken zorlaniyor. Hastaneden ayagini cekmez, mutlaka her tatilde ugramasi gerekir. Beni gezdirmek oralari göstermek istiyor kv ama o heves bende simdilik yokkk :D

Bencil insanlara tahammül edemiyorum. Tabi bu enayilik derecesine varan empati yeteneğimden olabilir o ayrı.

Sizin onu düşündüğünüz kadar o sizi düşünse, 'dünya benim etrafımda dönüyor' tripleriyle size bunu dayatmaz. "Gençler çocuk olana kadar gezsin, çocuk olduktan sonra nasıl olsa hayat telaşına bulaşacaklar" derdi.

O kırılmasın diye şimdi düşünüyorsunuz ya düşünmeyin. Keyfinize bakın. Sizi dinlememekte diretiyor belli ki, oğluşu söylesin o halde.

Benim cevabima bide "Cocuklar olunca bana birakip yine gezersini" dedi :D

Kp yasli ondan onuda anliyorum. Birazda Türkiyeye nasil gitcem nasil olcak korkusu var. Kp yürürken zorlaniyor. Hastaneden ayagini cekmez, mutlaka her tatilde ugramasi gerekir. Beni gezdirmek oralari göstermek istiyor kv ama o heves bende simdilik yokkk :D
Kp yaşlı ama onun da hayat arkadaşı o, gittiği yerde çevresi fln yok mu bu kadının

Back
X