Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kırmızı Gül Kurabiyesi (Resimli)

Çok teşekkürler Nilberam.
Zaten görüntüsü cezbediyor insanı..
Umarım dener ve beğenirsin

evde kimse yok, gece vakti canım çok çekti.. bi koşu mutfağa gidip yapsammı başımda karışcak ana yokken ..... naniknanik

tarifi aldığın blog sayfasına baktım 120 derecede pisirin diyo
kaç derecede pisiricez simdi bunu?

evde kimse yok, gece vakti canım çok çekti.. bi koşu mutfağa gidip yapsammı başımda karışcak ana yokken ..... naniknanik
kaydirigubbakcemile3
bu gül sekli nasil yapiliyor
Resimlerde gözükmesi gerek canım. 5 daire kesiyoruz çay bardağı ağzı ile..
Daha sonra birbirlerinin yarısını örtecek şekilde alt alta koyup sarıyoruz.İkiye bölüyoruz bıçakla..

tarifi aldığın blog sayfasına baktım 120 derecede pisirin diyo
kaç derecede pisiricez simdi bunu?
120.
ben de öyle yazdım zaten arkadaşım.
Lakin fırınınızın diline de bağlı..
derecesi..

ay süpper durutooooo

opuyorumnanaktan

saol simdi anladim.. ben cemberler yariya kesilcek sandim ilk önce.. soalasin

Vallahi, iki günde bir girip su güzel görüntüyü izliyor ve Allah razi olsun demeden de sayfadan cikmiyorum
Aklimda bir fikir var, bebek kurabiyesi olarak bunu yapmayi hastaneye gelenlere ve eve gelenlere de bu güzelim tadi taddirmak istiyorum, pembe tülüm var evde bayaa. Icerisine, bu gülden bir tane yapip koymayi düüsndüm ama, hala da kararsizim...
Ama yine de cok tesekkür tarif icin.

Ya simdilik, deneme amacli yaptim ama un koymassam cok civik oluyor yani 2 bardak un inanin cok az gelio, neise bi sekilde o sorunu atlattim ama keske muffins kagidina koyup kenarlari icin destek olmasini saglasaymisim... (( Cünkü, resmen yayildilar. Daha pismeden önce cok güzeldi görüntü felan dik ve yaygin degildi..
Bilmiyorum, nerede hata yaptim ya (

Gülcin'ciğim ..
Ellerine sağlık öncelikle..
Şuanki ruh halini tahmin edebiliyorum tatlısı:teselli:
Hevesle yaptın ; kurabiyeler yayılınca da muhtemelen sukut hayale uğradın..
Kıyamam.

Şimdi birkaç sebebi olabilir..

Birincisi fırının dili çok önemli. her zaman tariflerdeki ısıda pişmeyebilir.
ve mutlaka ÖNCEDEN ısıtmak gerekir..
ıkincisi unun kalitesi -
Üçüncüsü gıda boyasının miktarı -
sıvı mı toz mu kullandın gülüm?

Aynı sıkıntıyı birkaç arkadaş daha yaşadı..

inanın net birşey söyleyemiyorum..Lakin tarifte problem yok...

Sayfaları gezdiyseniz ; diğer arkadaşlarımızın yaptığı gül kurabiyelerini de görebilirsiniz..

ki ben de çok sık yapıyorum ve her zaman tutuyor ilk denememden itibaren sorun olmadı..

Hatta en son -december arkadaşımdı sanıyorum - denedi ve yayıldı deyince kolları sıvayıp mutfağa geçtim tekrar yaptım resim ekledim..

Harfiyen tarife uyunca -fırının ısısına da dikkat edince herşey yolunda gidiyor..

Tatlım

AAAA bir de şu çok önemli:

GÜLLERı keserken boylarını uzun tutarsanız - diklemesine kesiyoruz ya-
pişerken yamuluyorlar..uzun oldukları için..

Kısa ve tombik tutarsanız yani alt kısmı ne kadar yere yakın olursa o kadar başarılı sonuç alırsınız..

Özel günlerinizin gözdesi olur çıkar bu güller:)

Şimdi sıcaktır onlar..
Soğuduktan sonra bakalım nasıl olcaklar..

not:ben pişirirken muffin kalıbı kullanmıyorum gülüm

Himmmmm, cok tesekkür ederim hamarat ablam benim
Allah razi olsun vallahi, dedigin gibi hüsran da degil de birazcik üzülmedim degil..Ama, icinde ki en güzelleri ayirdim ve buzluguma attim, dogum icin hastaneye gitmeden cikartip kesmis ve hazir olan tüllerimin icine koyup gelenlere ikram edicegim insallah..
Ablam, herseyine cok dikkat ettim herseyin de kalitelisini kullandim ama en önemli noktayi buldun vallahi Hatta, keserken de aklima gelmedi degil yahu bunlar cok uzun oldu, piserken kenara dogru düsmesinler Ciktiginda tahminim gibiydi
Cok kötü degildi sekilleri, ama tam bi dik gül degiler sadece yaygin yada kenara dogru egik güllerim oldu, buda hos durdu ama
Yine de, dedigin herseye cok dikkat edicem ablam.Ama firinimda sorun yaratti gibime geliyor.
Ilgin icin , emegin ve cevabin icin Allah razi olsun.
Yeni yeni tariflerini bekliyorum :)
opuyorumnanaktan

ben bu kurabiyeyi yaptım ilk gıda boyasız yaptığımda güzel di kırmızı renkli olması için gıda boyası koydum şekil olarak güzel oldu ama çok sert oldu ikinci gün daha kötü oldu acaba gıda boyasından mı oldu oldu anlamadım

nihayet denedim bu tarifi hafta sonunda..sevdiceğim buradayken..isabet oldu..emeğine sağlık bitnm..paylaşımın için tekrar teşekkürler ediyorum..

pinarim masallah döktürmüssün sevdicegine yakisirrrrrrrr
iyide etmissin
cokta güzel olmuslar ellerine emegine saglik canim
ceesaretlendim
birdaha denicem
yakinda bir yil olucak ilk yaptigim ama basarisiz oldugum kurabiyelerimle :)

sen ve başarısızlık bir cümleye hiç yakışmıyor....tatlımsın..cansın sen..opuyorumnanaktan

nihayet denedim bu tarifi hafta sonunda..sevdiceğim buradayken..isabet oldu..emeğine sağlık bitnm..paylaşımın için tekrar teşekkürler ediyorum..

akannehir duu ben bi eriiiyim önce akannehir
Şimdi kalkiyimdelikafadulden
Önlüğümü de taktım yemeye hazırım efenimcokacimcoook

delikafadulden

akannehir duu ben bi eriiiyim önce akannehir
Şimdi kalkiyimdelikafadulden
Önlüğümü de taktım yemeye hazırım efenimcokacimcoook

delikafadulden

ah sen bi misafirim olabilsen ben biliorm neler yapıciim sana bacım ama gelmoosun kiaklinialirimsmile

ah sen bi misafirim olabilsen ben biliorm neler yapıciim sana bacım ama gelmoosun kiaklinialirimsmile

Abbareyy
Napıcan yafru..
Nöri Alçovari goossoos da verecen niohaoldumsmile
sempatiksalakcinni

Mönüye söyle baken,düşünüverem:icecream:

Abbareyy
Napıcan yafru..
Nöri Alçovari goossoos da verecen niohaoldumsmile
sempatiksalakcinni

Mönüye söyle baken,düşünüverem:icecream:

gasossda neymiş direk olaya gireceim..kendini biryani pilavlarının,halep köftelerinin içinde bulacaksın yafrucuum..bi de beraber kurabiye yaparıss..hanselgratelvari..en son ben seninle miyoşumu yirimmmmaklinialirimsmile -tatlicadiarzu-

bunun aynısından gecen sewgılıler gununde ben erkek arkadasıma yapmıstım cok begenmıstı kendısıde annesıde ne becerıklı demıs.hem basıt hem gosterıslıı denemeye deger pısman olmıyacaksınız.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…