Kırmızı saç

RoseAnge

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
2.372
4.547
333
Bir apartmana giren nüfus sayım memuru,evlerden birinin ziline basmış ve içeri girmiştir.Memur evin reisine ''kızlarınızın yaşları kaç ?'' demiştir ve babanın cevabı ''üç kızımın yaşları çarpımı 36,yaşları toplamı ise karşı dairenin kapı numarasına eşittir'' demiştir.
Memur ''bu bilgiler yetersiz,daha fazla bilgi verin'' demiştir ve baba ''en büyük kızımın saçı kırmızı'' dedikten sonra memur ''tamam,şimdi oldu'' demiştir.

bu kızların yaşları sizce kaç ve neden?

2, 3, 6 olabilir gibime geldi. Nasıl bulduğuma gelecek olursak 36'yı çarpanlarına ayırdığımda 3 farklı rakam olarak bunu buldum. Yoksa 4, 3, 3 de olur 2,2,9 da. İkiz olmadığına göre, 3 ayrı rakam olmalı. Çok düz mantık yürütmüş olabilirim ama merak ettim cevabı. Kırmızı ne alaka ya=)

2, 3, 6 olabilir gibime geldi. Nasıl bulduğuma gelecek olursak 36'yı çarpanlarına ayırdığımda 3 farklı rakam olarak bunu buldum. Yoksa 4, 3, 3 de olur 2,2,9 da. İkiz olmadığına göre, 3 ayrı rakam olmalı. Çok düz mantık yürütmüş olabilirim ama merak ettim cevabı. Kırmızı ne alaka ya=)
Gidiş yolunuz doğru
Başka çarpanlarıda düşünün

1 4 9
En büyük kızım deyinxe ikiz olmadıklarını söylüyor aslında
Kırmızı diywrek de pislik yapıp dikkat dağıtıyor hehe

1 4 9 bence.uc tane kizi var. En buyugunun saci kirmizi derken kirmizilik bi alaka degil. En buyuk ifadesi onemli orda. En buyuk var tamam bunu eledik. Geriye iki kiz kaliyor. Bunlar da ikiz olamaz yani 3 3 4 olamaz. Zira benim uc kizim olsa ve biri buyuk diger ikisi ikiz olsa, en buyugu demem.buyuk olan derim. Bu sebepten 1 4 9 diyorum

evet bir sayısal mantık sorusu. çok severim. çözelim.

1.kız (en büyük olan) = a olsun
2.kız = b olsun
3.kız = c olsun

a*b*c=36
a+b+c=karsidaireno
a>b,c bu koşulu sağlayan kombinasyonu bulalım

36*1*1 toplam 38
18*2*1 toplam 21
12*3*1 toplam 16
9*4*1 toplam 14
9*2*2 toplam 13
6*6*1 toplam 13
4*3*3 toplam 10

memur daireno dan sonra yetersiz diyor, yani bulamadım anlamında. sanırım iki tane 13 olduğu için.

9*2*2 toplam 13
6*6*1 toplam 13 (bu elendi, en büyük kız ikiz olmaz)

karşı daire no 13, cevap 9,2,2
kırmızı saç kafa karıştırmak için...................... :KK59:

Back
X