Kırmızı Şarapla hangi mezeler iyi gider?

mornar

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
455
451
36
Çarşamba Yemeğe önemli misafirlerim var , içki olarak kırmızı şarap aldım genel olarak meyveli mezeler tercih eden biriyim fakat bu defa farklı mezeler hazırlamak istiyorum misafirlerime. web sitelerini karıştırdıysam da bir karar veremedim, önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Peynir, uzum, kizarmis ekmek, et ve balik barindiran mezeler somon fume, et fume, karides gibi apararifler. Simdilik bunlar geldi aklima

Çarşamba Yemeğe önemli misafirlerim var , içki olarak kırmızı şarap aldım genel olarak meyveli mezeler tercih eden biriyim fakat bu defa farklı mezeler hazırlamak istiyorum misafirlerime. web sitelerini karıştırdıysam da bir karar veremedim, önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Ben kırmızı şarap yanında en çok peynir severim.
Başka da bir şeye ihtiyaç duymam.
Çerezseverler için de peynirli patos critos, tatlı kuru meyve de olabilir.
En son şarap sofrasını bunlarla hazırlamıştım.

Peynir + kraker + cips.

Meyve de olmali derim, uzum vb tatli meyveler.

Italyanlar bruschetta da yapar.

Ben pastirmayi da cok yakistiririm kirmizi saraba, kagitta pastirma tarifine mesela ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Otelcilik yaptığım donemden aklımda kalan tek şey kırmızı şarap yanına peynir tercih edildiğidir...

En çok hangi tür peynir tercih edersiniz? doğrusu biraz çeşitlendirmek istiyorum cheddar peynir, taze kaşar ve otlu peynir nasıl olur bir peynir tabağı için? kızarmış peynir de yapacağım, cips fikri için teşekkür ederim benim için ciddi bir yenilik olacak.

Tarifini paylaşmak isterseniz harika olur

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarifini paylaşmak isterseniz harika olur

Kagitta pastirma gayet kolay folyoya koyup sebzelerle ve yagla beraber firinliyorsunuz, googlelarsaniz tarif cikiyor :)

Bruschetta gayet dandik bir tarif aslinda, kizarmis ekmegin ustunde zeytinyagi + kup seklinde dogranmis domates+ kekik/feslegen karisimini suruyorsunuz :)))

Patates bence iyi gidiyor, patatas bravas i es gecmeyin derim. O da pismis patates iste lakin ozel sosuyla beraber super oluyor. :KK24:

Kagitta pastirma gayet kolay folyoya koyup sebzelerle ve yagla beraber firinliyorsunuz, googlelarsaniz tarif cikiyor :)

Bruschetta gayet dandik bir tarif aslinda, kizarmis ekmegin ustunde zeytinyagi + kup seklinde dogranmis domates+ kekik/feslegen karisimini suruyorsunuz :)))

Patates bence iyi gidiyor, patatas bravas i es gecmeyin derim. O da pismis patates iste lakin ozel sosuyla beraber super oluyor. :KK24:
Tarifler için çok teşekkür ediyorum :) Patatas bravas çok sevdiğim bir taprif aslında ama ben ilk kez yapmayı deneyeceğim umuyorum sosunu tuttururum :)

Migrosta harika bir sarap peyniri paketi yapmislar cokta yakisiyor kirmizi sarabin yanina ben yesil elma uzerine turk kahwesi we kirmizi etide cok sewerm kirmzii sarapla

Hemen yarın migrosa gidiyorum :) konuyu açarken biraz tuhaf olacağını düşündüm ama çok güzel öneriler aldım :) teşekkür ederim

Öküzgözü ve kalecik karası aldım.

ben genelde cabernet ve şirazcıyım ama bunların yanına isli peynir güzel olur, marketten ziyade mandıracıdan iyi bir mandıracıdan tedarik ederseniz daha çok keyif alırsınız. Tulum peynir, gravyer, eski kaşar ve kimyonlu gouda peynirini öneririm. Bu peynirlerden güzel bir tabak hazırlayıp aralarına kuru kayısı ve ceviz serperek sunum yapabilirsiniz.

Peynir dışında isli füme etlerle, füme somonla vs. tapaslar hazırlayabilirsiniz.
Yine tapas şeklinde zeytin ezmesi,peynir,az yetinyağı ve domastesle kanepe dediğimiz şeylerden yapabilirsiniz.

Ben acıktım galiba acıktıkça yazasım geldi :)

ben genelde cabernet ve şirazcıyım ama bunların yanına isli peynir güzel olur, marketten ziyade mandıracıdan iyi bir mandıracıdan tedarik ederseniz daha çok keyif alırsınız. Tulum peynir, gravyer, eski kaşar ve kimyonlu gouda peynirini öneririm. Bu peynirlerden güzel bir tabak hazırlayıp aralarına kuru kayısı ve ceviz serperek sunum yapabilirsiniz.

Peynir dışında isli füme etlerle, füme somonla vs. tapaslar hazırlayabilirsiniz.
Yine tapas şeklinde zeytin ezmesi,peynir,az yetinyağı ve domastesle kanepe dediğimiz şeylerden yapabilirsiniz.

Ben acıktım galiba acıktıkça yazasım geldi :)

bütün bu kompozisyon beni de acıktırdı :) çok çeşitli bir akşam yemeği olacak sayenizde ne kadar teşekkür etsem az :)

X