- 24 Temmuz 2016
- 19
- 6
- 1
- 41
- Konu Sahibi usayyesisayno
-
Evet var.Ama sadece iki ailenin manevi yönden yakin olmalari icin yapilir bir nevi hemserilik ahbablık gibi maddi olarak birsey yapmsk zorunda degilsiniz.
Resmen liste vermisler esim de hayir diyemiyor.
Adıyamanlıyız.. Bizde kirvelik vardır.. Çocuğun pikesine kadar alınır.. Hatta annenin babanın giyeceği kıyafetler bile.. Ama ucu açık olmaz, emsal oğulları olan kirve olur.. Mesela senin oğlun var sünnet olacak, o kişinin de mesela var 2 sene sonra olacak. O sana bu sene yapar, 2 sene sonrada sen ona.. Ki 2 seneyi uzun tuttum. Genelde peşisıra seçilir. Bu şekilde olur.. O yüzden kullanmak olarak algılamadık hiç.. Sizin durum böyle mi?
Ee farzet kızın oldu?Bu kisinin babasi esimin kirvesi olmus zamaninda. Bizim de oglumuz olursa o da bizim olacakmis. Ama soyle bir durum var istekleri yaziyorum,
Dugunun ilk gunu 25 kilo tavuk doner taktirilacak
2 tosun kesilecek
Fayton tutulacak
Arabalara baglanan havlular
Sunnet kiyafeti
Bunlar agir olanlar daha kucuk kucuk bir suru sey var. Bu kadar abarti olur mu? Bir de cok kalabalik yapiyorlar en az 3000 kisi. Karsilayabilecegimizden emin degilim bunlar cok fazla geliyo bize.
Ee farzet kızın oldu?
bizim düğünde bile bin kişilik yemek yapıldı. Esiniz niye kabul etmis ki
Evet bazı yörelerde kirvelik var bütün masrafları kirve karşılıyor genel de benim de gördüklerim ama sizin liste fazla kabarık ki ben kardeşimin sünnetini hatırlıyorum yıllar önce kendimiz sünnet ettirdik kirve falan da yoktu.Merhaba hanimlar benim esim ankara ayasli. Burada bir gelenek varmis sunnet olacak cocugun kirvesi olurmus. Esim serbest meslekle ugrasiyor ortaginin oglu sunnet olacak kirvesi de esim olacakmis ikisi ayni koylu bu arada. Davetiye sadece uzaktakilere gidermis onun disinda tum koy davetliymis bu da 3000 kisi demek yaklasik. Sanki esim kullaniliyor gibi geldi bana. Bu kirvelik adi altinda cok fazla istekte bulundular. Durumumuz kotu degil ortanin ustu ama ne bileyim bu kadari bana fazla geldi. Boyle bir gelenek var mi? Esime soyluyorum bizde var diyor.
Ankarali olan var i bilmiyorum ozellikle ayasta dugunler cok kalabalik oluyor ben bunu evlenince gordum. Salon falan yok koy meydanina kuruluyor cuma gunu once cumadasn cikanlara sonra herkese yemek veriliyor sonraki 2 gun pazar aksamina kadar 3 ogun yemek veriliyor butun koye. Bari biz sadece aksam yemegini karsilasaydik ne biliyim cok keriz gibi olduk
Bu kisinin babasi esimin kirvesi olmus zamaninda. Bizim de oglumuz olursa o da bizim olacakmis. Ama soyle bir durum var istekleri yaziyorum,
Dugunun ilk gunu 25 kilo tavuk doner taktirilacak
2 tosun kesilecek
Fayton tutulacak
Arabalara baglanan havlular
Sunnet kiyafeti
Bunlar agir olanlar daha kucuk k9ucuk bir suru sey var. Bu kadar abarti olur mu? Bir de cok kalabalik yapiyorlar en az 3000 kisi. Karsilayabilecegimizden emin degilim bunlar cok fazla geliyo bize.
Benim kardeşimin de kirvesi vardı.Merhaba hanimlar benim esim ankara ayasli. Burada bir gelenek varmis sunnet olacak cocugun kirvesi olurmus. Esim serbest meslekle ugrasiyor ortaginin oglu sunnet olacak kirvesi de esim olacakmis ikisi ayni koylu bu arada. Davetiye sadece uzaktakilere gidermis onun disinda tum koy davetliymis bu da 3000 kisi demek yaklasik. Sanki esim kullaniliyor gibi geldi bana. Bu kirvelik adi altinda cok fazla istekte bulundular. Durumumuz kotu degil ortanin ustu ama ne bileyim bu kadari bana fazla geldi. Boyle bir gelenek var mi? Esime soyluyorum bizde var diyor.
Bütçe çok önemli bir durum tabiki.. Ama dediğin gibi bunlar en kafa istekler daha çok şey var..
Tavuk yenmez bizde, dana kesilir yetmediği yerde ilave ek et alınır.. Hem kurbanlık hem yemelik manasında.. Tüm yemekler yaptırılır.. Salon mu neyse artık mekan tutulur.. Çocuk ve ailesi giydirilir.. Davetiyeler bastırılır.. Ya en en en basit hani takı yastıkları olur ya çocuğun yanına konulan o bile kirve tarafından alınır.. İğne dahil herşey alınır.. Bizimde düğünlerimiz kalabalık olur.. Ha 3000 olamıyor belki ama rahat 1500 2000i vardır.. Anlıyorum seni hak da veriyorum ama alıştığım kültür bu olduğu için yadırgayamıyorum.. Kirve çok önemli bir durum bizde. Saygı duyulası.. Eşimin kirvesi düğünümde kelepçe taktı bana 20 sene geçmiş adam hala kirvesi benim diye geziyor.. Bizden 1 ay sonrada o evlendi kayınbabamda onun kirvesi gitti o da kelepçe aldı.. Çok fifty fifty gittiği için hiç sorun görmedik.. Kardeşimin kirve oğluyla arasında 15 gün var, eşimin kirve oğluyla 2 ay var.. Birnevi herkes kendi evladına yapmış gibi oluyor.. Ama sizde oğulda yok bilemdim şimdi. Biraz tuhaf olmuş bu kısım dediğim gibi emsal olur hep bizde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?