- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi usayyesisayno
-
Sirf yemek 22bin tutuyor esimle cok siddetli kavga ettik gerisini dinlemedim. Ama 40bini bulur diyorum nasil odenecek hicbir fikrim de yok
Peygamberimizin bi sünnetini yerine getirirken alkol vermek nedir yaaa ben de bunu anlamıyorum. Bizim de dugunlerımız hep alkollü olur bana hiç hoş gelmiyor. Dini yönünü geçtim kavgası var kazası var vs vs.. Allah yardımcınız olsun.Ben cok her seyi de yazmadim. Cuma gunune 25 kilo tavuk doner pilav ayran baklava bunun gece icin kuruyemisleri gencler icecek toplanip alkolu,sonraki iki gun yine 3000 kisinin kahvaltisi,kurbanlar kesilecek ki ogle yemegi aksam yemegi. Yine kuruyemisi alkolu.
Kirve olmada sorun yok bir yere kadar karsilariz ama resmen liste verdiler elimize. Babasi da tutup "sunu da ben yapayim" demiyor. Tup bebek tedavisi goruyoruz cocugumuz olacak mi belli degil olsa da erkek mi olacak yani yaptiklarimizin havaya gitme ihtimali de var.
40bin mi?
Artık kızınız olursa onun düğününü yaptırırsınız bütün kk da cagırırsınız
Heh işte mevzu burda. Ortada erkek evlat yok rabbimin bileceği iş kız olabilir, kızlar olabilir erkek doğacak diye bir kanun mı var..
Burası beni işgillendirdi biraz.. Yoksa liste falan normal de, her şey havaya da gidebilir..
Peygamberimizin bi sünnetini yerine getirirken alkol vermek nedir yaaa ben de bunu anlamıyorum. Bizim de dugunlerımız hep alkollü olur bana hiç hoş gelmiyor. Dini yönünü geçtim kavgası var kazası var vs vs.. Allah yardımcınız olsun.
Yuhhh!!! Bizim oralarda da hep alkollü olur ben de sevmiyorumDaha bu ankaranin en nefret ettigim seyi dugune kadin getirmek oyle bir laf oldu kesinlikle hayir dedim parayi biz veriyorsak ben oyle seye para vermem yani. Alkole de icim hic razi degil ama burada herkes boyle yapiyor.
Turkiyede bilmem ama burada Azeribaycanda var.kirvelik.Merhaba hanimlar benim esim ankara ayasli. Burada bir gelenek varmis sunnet olacak cocugun kirvesi olurmus. Esim serbest meslekle ugrasiyor ortaginin oglu sunnet olacak kirvesi de esim olacakmis ikisi ayni koylu bu arada. Davetiye sadece uzaktakilere gidermis onun disinda tum koy davetliymis bu da 3000 kisi demek yaklasik. Sanki esim kullaniliyor gibi geldi bana. Bu kirvelik adi altinda cok fazla istekte bulundular. Durumumuz kotu degil ortanin ustu ama ne bileyim bu kadari bana fazla geldi. Boyle bir gelenek var mi? Esime soyluyorum bizde var diyor.
Bu kisinin babasi esimin kirvesi olmus zamaninda. Bizim de oglumuz olursa o da bizim olacakmis. Ama soyle bir durum var istekleri yaziyorum,
Dugunun ilk gunu 25 kilo tavuk doner taktirilacak
2 tosun kesilecek
Fayton tutulacak
Arabalara baglanan havlular
Sunnet kiyafeti
Bunlar agir olanlar daha kucuk kucuk bir suru sey var. Bu kadar abarti olur mu? Bir de cok kalabalik yapiyorlar en az 3000 kisi. Karsilayabilecegimizden emin degilim bunlar cok fazla geliyo bize.
Kirveliği sünnet olacak çocuğun başında durup sakinleştirmek ve yüreklendirmek olarak biliyorum ben. Böyle uzun listeyi ilk defa duydum yazık günah.
Biz zaten cocugu cok seviyoruz esimi oz amcasi gibi goruyor beni de yengesi gibi gercekten her firsatta hediyesini falan aliriz yarin sunnet olacak biz bugun lunaparka goturecegiz mesela gercekten cok seviyorum onu esime de bir yere kadar karsilayalim dedim altinini takisini yuklu takariz bunlar cok fazla dedim dinlemiyor. Yapmak zorundayiz onlar bizim ailemiz diyor ben ne yapacagimi bilmiyorum ama cok ayip bir sey bize de yazik. Yuz goz olmak da istemiyorum kayinvalide kayinpederle. Kendi maasimdan veremem dedim esime ben karsilarim karisma zaten dedi bildigi gibi yapsin valla
Kadın getirmek derken.O ne demek.Daha bu ankaranin en nefret ettigim seyi dugune kadin getirmek oyle bir laf oldu kesinlikle hayir dedim parayi biz veriyorsak ben oyle seye para vermem yani. Alkole de icim hic razi degil ama burada herkes boyle yapiyor.
Kadın getirmek derken.O ne demek.
Artık kızınız olursa onun düğününü yaptırırsınız bütün kk da cagırırsınız
Konunun benle ne alakası var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?