- Konu Sahibi usayyesisayno
-
Ben cok her seyi de yazmadim. Cuma gunune 25 kilo tavuk doner pilav ayran baklava bunun gece icin kuruyemisleri gencler icecek toplanip alkolu,sonraki iki gun yine 3000 kisinin kahvaltisi,kurbanlar kesilecek ki ogle yemegi aksam yemegi. Yine kuruyemisi alkolu.
Kirve olmada sorun yok bir yere kadar karsilariz ama resmen liste verdiler elimize. Babasi da tutup "sunu da ben yapayim" demiyor. Tup bebek tedavisi goruyoruz cocugumuz olacak mi belli degil olsa da erkek mi olacak yani yaptiklarimizin havaya gitme ihtimali de var.
Yıllar önce eşinin sünnetinde bütün masrafları onlar mı karşılamış yine.O zaman afedersiniz kazigi yedigimizle kalicaz
Yıllar önce eşinin sünnetinde bütün masrafları onlar mı karşılamış yine.
Herşey karşılıklı olmuş o zaman ödeşmişler yani kızınız olursa siz de büyük bir organizasyon yaptırın yine onlar karşılasın masrafı yoksa siz ettiğiniz masrafla kalırsınız ki az para değil.Once kayinbabam bu kisinin kirvesi olmus sonra onun babasi esimin olmus karsilikli odemisler tamamen. Ama su an ortada bir erkek cocuk yok benim de kafama bu takiliyor iste
Herşey karşılıklı olmuş o zaman ödeşmişler yani kızınız olursa siz de büyük bir organizasyon yaptırın yine onlar karşılasın masrafı yoksa siz ettiğiniz masrafla kalırsınız ki az para değil.
Kızımın doğumunu kutluyoruz deyip köyde yaptır sen de aynı listeyi ver.Kizimiza yapsak da bu kadar ne bileyim neyi bahane edip yapariz baby shower falan yapsak onu da koyde yapmayiz
Bilemiyorum esim gonullu zaten ama bu harcama bizi biraz zorlayacak iste
Valla benim esim yigeninin kirvesi oldu yani abisinin oglunun hic de bisey istemediler bizdenMerhaba hanimlar benim esim ankara ayasli. Burada bir gelenek varmis sunnet olacak cocugun kirvesi olurmus. Esim serbest meslekle ugrasiyor ortaginin oglu sunnet olacak kirvesi de esim olacakmis ikisi ayni koylu bu arada. Davetiye sadece uzaktakilere gidermis onun disinda tum koy davetliymis bu da 3000 kisi demek yaklasik. Sanki esim kullaniliyor gibi geldi bana. Bu kirvelik adi altinda cok fazla istekte bulundular. Durumumuz kotu degil ortanin ustu ama ne bileyim bu kadari bana fazla geldi. Boyle bir gelenek var mi? Esime soyluyorum bizde var diyor.
Kurban ve alkol yanyana ne alaka!?
Iste birbirine karismis tuhaf tuhaf adetler. Neyse bizde boyle seyler yok, gider hastanede sunnet ettirirsin gelir eve Kur'an okutursun olur biter.
Bi pipi icin kurbanlar kesmek ne kadar iğrenç bi şey, hic tarzim degil şükür ki!
kaç para gider bunlara?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?