Çorbalar Kış Çorbası ( diş çıkaran kızımın sponsorluğunda)

Delft

Gitmek gerekir bazen
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
1.382
1.781
333
Merhaba,
aslında yöresel bir çorba olan ''göce yuvalağı çorbası'' ile katılacaktım ama evde göcem bitmiş,yaşadığım yerde göceyide bilen yok.(göce:ince buğday kırığı)
.o yüzden pratik ve besleyici bir çorba yapmaya karar verdim.
Kış çorbası
malzemeler:

2 yemek kaşığı margarin (ben tereyağı kullandım)
1 tane havuç
1 tane kereviz (eğer büyükse yarısı)
5-6 tane lahana yaprağı
1 tane soğan
1 litre et yada tavuk suyu
1 pırasa (beyaz kısmı)
tuz,karabiber,pulbiber

terbiyesi için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
küçük kasede yoğurt

üstünün süsü için 4-5 dal maydanoz

yapışılı:

yağı tencereye alıp ocağı kısıkta olacak şekilde yakıyorum..soğanı soyup doğrayıp yine kısıkta kalacak şekilde soteliyorum.

.ardından kerevizle havucuda soyup doğrayıp kavrulan soğanın içine katıyorum..

pırasaları doğrayıp sirkeli suda bekletiyorum biraz sonra tekrar yıkayıp onlarıda tencereye aktarıyorum,

,en son lahaları ekliyorum..

sebzeler renk değiştirdikten sonra

et suyunu ilave ediyorum.

.yaklaşık 20dk sonra kadar sebzeler yumuşadıktan sonrada ocaktan alıp blandırdan geçiriyorum ..tekrar ocağa aldıktan sonra benimki biraz koyu olduğundan 1 sb su ekledim tekrardan tuzunu ve baharatları ekledim..kaynamaya başlayınca terbiyesini hazırladım.. (fotosunu çekmeyi unutmuşum)
derin bi kaba un,yumurta ve yoğurdu ekleyip

çırpıcıyla pürüzsüzleşene kadar çırptım..
tencereden 1-2 küçük kepçe çorba alıp, hazırladığım terbiyenin içine koyup karıştırdım . daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave ettim..
yiyeceğim tabağa doldurup üstünü maydanozla süsledim..

* kereviz sevmeyen çocuğunuza / eşinize kereviz yedirmenin bir yolu diyebiliriz afiyet olsun..

bu yarışmada hiç şansım olmasada yinede katılmak istedim , maksat yeni tarifler sunmak diye düşündüm.. zor tarifler var yarışmada diğer arkadaşlarıma başarılar dilerim..

Son düzenleyen: Moderatör:
tşk ederim :) evet çok besleyici az önce kızımada içirdim (kemikli et suyu var içinde )
sizinde tarifiniz çok zahmetli,yarışmada başarılar dilerim

Ellerinize sağlık. Tam vitamin deposu olmuş. Böyle çorbalar ozellikle hastalar/ çocuklar için ideal. ( Fotoların bazıları açılmadı bende)

Ellerinize sağlık Benim gibi kereviz sevmeyenlere gelsin bu çorba... Bu tarz çorbalara ben de eşimin tüketmediği sebzeleri katıyorum ruhu duymadan içiyo Başarılar dilerim

Elinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim. Gayet besleyici ve sağlıklı bir çorba.
Sebze sevmeyen cocuklar için ideal.

Kategorinin ismini taşıyan ve çok uyan bir tarif..
Ellerinize sağlık..
tşk ederim :) evet vucut direncini sağlamlaştırmak adına bol vitaminli bir çorba,,yapmasıda çok kolay..birde isteyen tereyağ gezdirebilir çorbasının üstüne ben maydanozu sevdiğimden onu ekledim

Off bunun ici vitamin kayniyordur simdi
Eline saglik canim, eminim cok da lezzetlidir. Bu kadar sebze bir araya gelir de lezzetli olmaz mi

bazen buzdolapta artan sebzeler oluyor onları değerlendirmek adınada bu çorba yapılabilir evet lezzetli oldu bu arada ,tşk ederim :)

Ellerinize sağlık. Tam vitamin deposu olmuş. Böyle çorbalar ozellikle hastalar/ çocuklar için ideal. ( Fotoların bazıları açılmadı bende)
tşk ederim :) evet blandırdan geçirirken tam mama oldu bu diyorum her seferinde
himm fotolar neden açılmadı bilmiyorum acaba kullandığınız internetten mi kaynaklı yani chrome arama motoru yerine firefox yada yandex vs kullandığınız için olabilir..

Ellerinize sağlık yarışmada başarılar diliyorum sizede..

Ellerinize sağlıkYarışmada başarılar dilerim

Ellerinize emeğinize sağlık Başarılar dilerim

Elinize saglik yarismada basarilar dilerim

Ellerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim

Elinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim. Gayet besleyici ve sağlıklı bir çorba.
Sebze sevmeyen cocuklar için ideal.

Ellerinize sağlık Benim gibi kereviz sevmeyenlere gelsin bu çorba... Bu tarz çorbalara ben de eşimin tüketmediği sebzeleri katıyorum ruhu duymadan içiyo Başarılar dilerim

hepinize çok tşk ederim :)
kesinlikle kereviz tadı belli olmuyor onu belirteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…