• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısa bir süre giysem de yıkıyorum

deotak nedir ...

Roll on gibi olmayan, el kremi/dis macunu buyuklugunde beyaz bir krem.
Parfumlu kokusu yok. Ama ilacimsi bi kokusu var neyden kaynakli bilmiyorum.
Su an bulundugum yerde olnadigi icin vakip yazamiyorum.
Fakat rollon onun yaninda hicbirsey... dustan sonra guzelce kurulanin ve islaklik yokken ve hic terlememisken onu surun ertesi gun deodorant kullanmasam bile eksikligini hissetmiyorum.

Fakat biraktigimda cok pis geliyor ter kokum. Belki burnum alisma surecine yeniden girdigi icindir :p

O yuzden sahneye cikacak veya gun icinde cok yorulacaksam kullaniyorum. Hergun kullanmak istemiyorum. Gozenekleri kapatiyor mu bilmiyorum ama o psikolojiye giriyorum :))

kızlar ben bir giydiğimi bir daha giyemiyorum siz de öylemisiniz (2 saat bile giysem) direkt makineye ,
bir arkadaşım vardı üzerinden çıkarır askıya geri asardı
ben eşyalarımı hep makineye attığım için de cabuk eskiyor
hele ki gömleklerimi asla giyemiyorum ikinci kez ve ne zaman gömlek giysem tuhaf bir koku oluşuyor
yani bana öyle geliyor gömlekle mi alakalı size de oluyor mu,
bir de bakımlı bayanlar ne gibi tavsiyeler de bulunursunuz
koltuk altım biraz fazla terliyor ne yapabilirim ve de deodorant ne önerirsiniz deodorant kokularını sevmiyorum pek
son olarak iç çamaşırı günlük olarak değiştirilmeli midir ben de huy olmuş artık ama makine cabuk doluyor :((( :6:

Aynı huy bende de var...
tişört, gömlek, body, bluz... hepsi üzerimden çıkar çıkmaz kirli sepetine gider... tek başıma benim çamaşırımı yıka yıka bitiremem :9:
pantolonlarımı, eteklerimi her gün yıkamam... ama iki kere giydiysem yeter... ama olur da yaz ise ve pantolon giymişsem terlersem yıkamadan tekrar giymem. çünkü ter vücuttan çıktığında sorun değil ama zamanla bakteri üretiyor. giysiyi çıkarınca kokmasa bile dolapta bekleyince, tekrar giyemiyorum. derinden belli belirsiz bir koku hissediyorum, ter kokusu gibi değil de havasız kalmış bir giysi gibi, ya da temiz temiz kokmuyor.. bir de üzerime giyince o derin koku artıyor gibi geliyor..
buarada mutlaka stick kullanırım, sürekli duş aldığımdan kendimde koku duymuşluğum çok nadirdir ama tüm gün üzerimde olan giysiyi de tekrar giyemem.. iç çamaşırlarımı da sabah akşam değiştiririm mutlaka çünkü günlük petlerin zararlı olduğunu duydum, böyle olunca daha temiz hissediyorum kendimi...
Koku bende de huy... yaz kış her gün duş almadan yapamam.. hatta kış bile olsa, saça zararlı deseler de saçımı da her gün yıkarım. çünkü kirli saç kokusu yağmurda ya da terleyince vs çok rahatsız eder beni..
neyse ki çevremdeki insanlar da benim gibi özen gösteriyor, yoksa ne yapardım bilmiyorum.. çünkü gerçekten huyluyum... bu yüzden bence doğru yapıyorsun :9:
giysilerini eskitmemek için sık yıkadıklarını düşük ısıda narin programda yıkamanı tavsiye ederim ... bir de makine çok tıka basa çalışınca sanki o da yıpratıyor gibi giysileri, özellikle sıkma esnasında..

Ben nadir terlerim o da yazin. Anca bu sicaklarda. O yuzden bi kez giydigim biseyi hemen makineye atmiyorum. Bi kez daha giyerim. Gomlektede bu sekildedir hep. Ic camasirina gelince o hergun tabiki degistirilmeli zaten.

Ter icin once deo. Sonra roll on suruyorum baya iyi oluyor yaz ve kis hep boyledir hic kokmam rexona candir bu konuda bence :)

Gerci onlarada saglikli degil birakin terleyin dus alin diyolar hatta ama insan disari cikinca rahatsiz oluyor. Evde oldugum gunler kullanmiyorum wn azindan deri nefes aliyor.

bende giyemiyorum en çok da bi sürü para verdiğim kumaş pantolanlarım deforme oluyor :(

iç çamaşırı her gün değiştirim ve her gün duş alırım hemen hemen. temiz gayette güzel oluyor

kayınvalidem yılatmaktan eskittin a kızım demişti çarşafları,havluları,çamaşırları. . :9:

Makineye atmam elimde yıkarım asarım.
Zaten sadece ter oluyor bunun içinde makine çalıştırmam.

Bu arada bir arkadaş günlük pedi tavsiye etmiş ama aslında günlük ped kullanmak sakıncalıymış.
Bilgilendirmek istedim. :34:

Ter kokusu icin bunu bulursaniz almanizi tavsiye ederim ben deo. Vs kullanmiyorum dus alip bunu kullaniyorum o kadar,normal islak mendil gibi dusunun ama icinde ne varsa artik ter kokusunu ciddi derecede onluyo kutusu 2 tlydi ben aldigimda,icinde 20 tane var :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar ben bir giydiğimi bir daha giyemiyorum siz de öylemisiniz (2 saat bile giysem) direkt makineye ,
hele ki gömleklerimi asla giyemiyorum ikinci kez ve ne zaman gömlek giysem tuhaf bir koku oluşuyor
koltuk altım biraz fazla terliyor ne yapabilirim ve de deodorant ne önerirsiniz deodorant kokularını sevmiyorum pek
son olarak iç çamaşırı günlük olarak değiştirilmeli midir ben de huy olmuş artık ama makine cabuk doluyor :((( :6:

Ter kokusu için kesinlikle deotak. Ben banyodan cikinca hic yikanmamis gibi oluyordum kendimden midem bulaniyordu bununla çözüm buldum inşallah sende faydasini görürsün :)

Ter kokusu icin bunu bulursaniz almanizi tavsiye ederim ben deo. Vs kullanmiyorum dus alip bunu kullaniyorum o kadar,normal islak mendil gibi dusunun ama icinde ne varsa artik ter kokusunu ciddi derecede onluyo kutusu 2 tlydi ben aldigimda,icinde 20 tane var :)

cırmakların bir harika dostum:9::9:

Hahahah tesekkur ederim kuşum:p:D

Bende bir kere giydiğimi hemen makineye atarım hele ki bu yaz günlerinde eşiminkileri de aynı eşim kızıyor sürekli yıkanır mı diye ama dayanamıyorum bazıları terler ama eve gelince balkona asar teri kurur asar dolana yapamam onu ben napıyım eskisin yapacak bir şey yok çalışan bir insanım iki gün arka arkaya aynı kıyafeti giyemem ya da tüm gün zaten sıcakta çalışırken o kıyafeti tekrar dolaba koyamam yani. :19:

İç çamaşırı ve çorap günlük hatta kimi zaman günde bir kaç kere değişebiliyorum duruma göre...
Kol altı sticklerinden kullanıyorum bir tane buldum pek öyle fresh kokmuyor ama terlemeyi minimuma indiriyor...böyle olunca bir giydiğimi 2. 3. gün giyebiliyorum. kirlendiğini düşünüyorsam da terli kıyafetleri kısa programda yıkıyorum. zaten kıyafetlerim azdır, bir de onlar yıpranırsa ne yaparım :D

Son düzenleme:

Canım ben kıyafet giydirsem eger kirlenmediyse camasir asar gibi asar havalandiririm yoksa vok cabuk yıpranır. Ter icin kokusuz roll-on kullanabilirsin. Ayrıca camasir icin ben bazen gunde iki kez bile değiştiririm :))

Ben de kesinlikle ikinci kez giyinmem,yıkanır.
Nasıl o kadar yıpranıyor kıyafetlerin bilmiyorum seninki belki kullandığın deterjanı değiştirebilirsin.
İç çamaşırları ne olursa olsun günlük değiştirim ayrıca her gün saçımı yıkamasam da vücudumu sabahları yıkarım.
Deodorant olarak rexonanın stickleri var. Kesinlikle öneririm. Evden çıkmadan sür gün boyu tutar.
Ter kokun varsa çantanda mini deodorantlarda tutabilirsin.

Son düzenleme:

En doğrusunu yapıyorsun. Kıyafetlerimiz temiz gibi görünse de aslında temiz olmuyor. Giydiğimiz süre bir saat bile olsa, ter, toz yapışıyor. Ben de aynısını yapıyorum. İç çamaşırına gelince bırak günlük değiştirmeyi, günde en az iki defa değiştiriyorum. Özellikle alt tarafı. Çünkü uzun süreli kullanmak sistit, mantar başta olmak üzere bir çok hastalığa yol açıyor nemden dolayı. Kıyafetlerini yıkarken daha düşük ayarda ve kısa süreli programda yıkamayı dene. Daha az yıpranacaktır.

Ben de çok takıntılıyım bu konuda. Hele duştan çıkınca temiz vücuduma daha önce giyilip yıkanmamış bir şeyi asla giymem. İlla gıcır gıcır olacak, deterjan kokacak yani. Ama bazen çok terlemediyse kıyafet üzerimde, onu ayırıp temiz hissetmediğim zamanlarda dışarı çıkarken giyiyorum. Mesela duş almadım markete gideceğim, geçiriyorum onu üstüme. Yani kirli vücuda da temiz şeyi giymem pek, manyak mıyım neyim.. :1:

Kıyafetlerin yıpranması çok önemli değil, zaten pahalı kıyafet fazla almam, 3-5 liraya aldığım şeyi de aman yıprancak diye yıkamamazlık etmem. Yıkıyacağım zaman da kısa programda 30C de yıkarım.

Back
X