• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısa bir süre giysem de yıkıyorum

Ya hanimlar konu baska ama herkes temizlik adina gunluk ped demis. Gunluk ped kadar o bolge icin daha zararli birsey yok inanin. Kullanmayin gunluk pedler. Normal pedlerin bile ciddi anlamda guvenirliligi tartisirken zarari kanitlanmis bu gunluk pedleri niye kullaniyorsunuz ki.

bende eşimde böyle her sabah banyo yapılır hergün iç çamasır çorap değiştirilir ve pantolan gömlek farketmez bi gün giyilen dolaba değil anında kirli torbasına atılır haftalık nevresimler değişir.....böyle olunca çamaşır makinesi hiç durmuyor as topla ütüle cok can sıkıcı ama yapacak birsey yok malesef..

Kızlar ben deodarant kullanamiyorum. Kullanmak cok farkettiriyor mu? Her gun duşa giriyorum kokulu vucut losyonu suruyorum parfum sıkıp cikiyorum. Simdi havalar isiniyor ne gibi önlemler alabilirim ter kokusu icin

Benim kokusuz roll onum var onu kullaniyorum iyi bir marka digerlerinin bes kati fiyata ama deger asla kokmuyor
Gunluk ped de kullaniyorum cunku baska turlu rahat edemiyorum

Ya hanimlar konu baska ama herkes temizlik adina gunluk ped demis. Gunluk ped kadar o bolge icin daha zararli birsey yok inanin. Kullanmayin gunluk pedler. Normal pedlerin bile ciddi anlamda guvenirliligi tartisirken zarari kanitlanmis bu gunluk pedleri niye kullaniyorsunuz ki.
sentetik olduğu için vücuda nefes aldırmadığı doğru ama çoğumuz çalışıyoruz en az 8 saat. çamaşırımızı değiştiremeyeceğimize göre iş yerinde:KK53: en azından onları istediğimiz kadar değiştirebiliriz. ben de sevmiyorum günlük ped kullanmayı. ama benim her regl sonrası muhakkak akıntım oluyor. mecburum. yoksa günde en az 3 kere çamaşır değiştirmem gerekir. ona eşya mı dayanır...

bende eşimde böyle her sabah banyo yapılır hergün iç çamasır çorap değiştirilir ve pantolan gömlek farketmez bi gün giyilen dolaba değil anında kirli torbasına atılır haftalık nevresimler değişir.....böyle olunca çamaşır makinesi hiç durmuyor as topla ütüle cok can sıkıcı ama yapacak birsey yok malesef..
ben de aynı durumdayım. 2 kişiyiz ama her hafta 4-5 makine çamaşır yıkanıyor... iyiki kurutmalı almışım diyorum. hele bu kış hayatımı kurtardı kurutmalı çamaşır makinem. kış günü günlerce kurumuyor, dışarı assam kömür kokuyor. böyle en azından katlayıp, çok gereklileri ütülüyorum.

sentetik olduğu için vücuda nefes aldırmadığı doğru ama çoğumuz çalışıyoruz en az 8 saat. çamaşırımızı değiştiremeyeceğimize göre iş yerinde:KK53: en azından onları istediğimiz kadar değiştirebiliriz. ben de sevmiyorum günlük ped kullanmayı. ama benim her regl sonrası muhakkak akıntım oluyor. mecburum. yoksa günde en az 3 kere çamaşır değiştirmem gerekir. ona eşya mı dayanır...
Canim eczaneden gazli bez al. Parca parca gazli bez koy ve her tuvaletinde ister degistir ister at. O delikli oldugu icin hava da alacaktir seni de rahatsiz etmeyecektir. Ben hamileligimde de basedemedigim icin pamuklu bez kullandim. Minik belli olmayacak sekilde koydum yeri geldi attim yeri geldi degistirdim ki dusun hamilelikteki akintiyi . Ne kadar sik degistirirsen degistir ben cok ciddi zarari oldugunu dusunuyorum

Kızlar ben deodarant kullanamiyorum. Kullanmak cok farkettiriyor mu? Her gun duşa giriyorum kokulu vucut losyonu suruyorum parfum sıkıp cikiyorum. Simdi havalar isiniyor ne gibi önlemler alabilirim ter kokusu icin
Deodarant değilde ben bu sabun gibi olanlardan var nivea nın vs her marka güzel günlük ihtiyacı karşılıyor ter kokusu olmuyor terledikçe güzel koku veriyor:21:Yaz kış kullanıyorum dışarı çıkayım evde olayım hiç farketmez:KK56:

Ben hamileligimde de basedemedigim icin pamuklu bez kullandim
dediğiniz kullanışlı olmasa da haklısınız, sonuçta hamilelikte ekstra ihtimam istiyor ki hastalık durumunda ilaç da kullanılmıyor. şu an için alışkanlıklarımı değiştirmem zor ama hamileliğimde bu tavsiyenizi kesinlikle anımsayacağım, teşekkürler

herkes bi giydiğini bi daha giymiyor zaten giyerim diyen çıksa şaşarım ben giyerim mesala hırka kazak 2 gün üstüste giymem ama değiştirerek giyerim hemen yıkamam şık buluzlarınızı falan devamlı yıkıyormusunuz merak ediyorum

alemin pisi ben miyim neyim
ne atacam makineye,öyle her gün makine mi açılırmış
öğrenciyken hiç çamaşır makinemiz yoktu,iki ayda bir yıkamaya gönderiyorduk herşeyi .O zaman mikroptan ölmedim de şimdi mi ölecem :)
Bi kere su israfı,diş fırçalarken bile boşa akmasın diye suyu kapatıp "yıllık şu kadar su kurtardım" diye sevinen bi insanken hunharca su katliamı yapmaya ne gerek var (tembelliğime kılıf adlı cümlem)
Gerçi ben alışveriş yaptığı kıyafetleri yıkamadan hoop giyen insanım :)
Hayatım boyunca hiç titiz bi insan olmadım ve bunun belki bin tane artısını gördüm. Tavsiye ederim herkese :KK49::KK49:

terlemişsen gömlek kokar tabi.
her giymede yıkanması gerekir.
iç çamaşırı tabiki hergün değişmeli.
ben dışarda giydiğimi evde de giymem :mad:
eve girer girmez üstümü değiştirir pijamaları çekerim.:KK76:

ben de aynı durumdayım. 2 kişiyiz ama her hafta 4-5 makine çamaşır yıkanıyor... iyiki kurutmalı almışım diyorum. hele bu kış hayatımı kurtardı kurutmalı çamaşır makinem. kış günü günlerce kurumuyor, dışarı assam kömür kokuyor. böyle en azından katlayıp, çok gereklileri ütülüyorum.
Bende kurutma makinesi almak istiyorum ama memnun olmayan cok siz hangi marka model kullaniyorsunuz acaba

herkes bi giydiğini bi daha giymiyor zaten giyerim diyen çıksa şaşarım ben giyerim mesala hırka kazak 2 gün üstüste giymem ama değiştirerek giyerim hemen yıkamam şık buluzlarınızı falan devamlı yıkıyormusunuz merak ediyorum
şık mık her giymeden sonra yıkanır yıkanmalıdır ya da kuru temizlemeye gönderilmelidir

Bende kurutma makinesi almak istiyorum ama memnun olmayan cok siz hangi marka model kullaniyorsunuz acaba
benim tüm beyaz eşyalarım beko. çamaşır makinem de öyle. ben alırken sadece tek bir kurutmalı çamaşır modeli olduğunu söylemişlerdi. yaklaşık iki yıl oluyor alalı. şu an farklısı veya bir üst modeli çıkmış olabilir. bendeki ürün beko wd 964 yk olarak geçiyor. görseli bu
77908904415660716456.jpg

Kokan giysiler giymektense, eskimis fazla yikanmaktan yipranmis giysiler giymek iyidir :KK66:
bazen oyle bakimli gorunen kizlarin yanina yaklasinca kokudan kaciyorum, koltukaltinda fare ölmüs sanki :KK70:
ama bakiyorsun sac bas temiz, demek ki giyip giyip yikamiyor ki ustundekiler kokuyor... kolay kolay kimse kendi ter kokusunu almaz, herkes "ben ter kokmam" der ama sokaga ciksan insanlarin % 80 inin yanina ter kokusundan yaklasilmiyor. Farkinda olsalar oyle dolasirlar mi?
ozetle kendinizi de, giysilerinizi de her gun yikayin, temizlik gibisi yok :)

bayılıyorum zaten "benim terim kokmaz" muhabbetine.. o yüzden toplu taşıma araçlarına binemiyoruz, hiç kimse kokmuyor (!).. terinin kokmadığına inanan arkadaşlar o kokuyu sadece kendilerinin almadığını kabul etseler keşke.. ter kokar arkadaşlar, kıyafetler de her gün değişmeli, her gün duş alınmalı ve bu bilgiler ilkokulda verilmeli..

kızlar ben bir giydiğimi bir daha giyemiyorum siz de öylemisiniz (2 saat bile giysem) direkt makineye ,
bir arkadaşım vardı üzerinden çıkarır askıya geri asardı
ben eşyalarımı hep makineye attığım için de cabuk eskiyor
hele ki gömleklerimi asla giyemiyorum ikinci kez ve ne zaman gömlek giysem tuhaf bir koku oluşuyor
yani bana öyle geliyor gömlekle mi alakalı size de oluyor mu,
bir de bakımlı bayanlar ne gibi tavsiyeler de bulunursunuz
koltuk altım biraz fazla terliyor ne yapabilirim ve de deodorant ne önerirsiniz deodorant kokularını sevmiyorum pek
son olarak iç çamaşırı günlük olarak değiştirilmeli midir ben de huy olmuş artık ama makine cabuk doluyor :KK43:(( :KK6:
bende aynıyım çalıştığım ıcın her sabah duş alıp temız kıyafetlerımı giyiyorum akşam da direk makinaya atıp tekrr duşa giriorum tabiki bana göre senın kı normal insan ıster ıstemez kokar tekrr gıyınmıyor gerçekten ve camasırlar günlük degıstırılmelıdır zaten artı günlük ped de kullanabılırsın gun ıcınde sık sık degıstıredebılırsın daha temız hıssedersın kendını ben ole yaptığım ıcın bilgi amaçlı söylüyorum olsun dolsun makine senın ıyı hissetmen ve sağlıklı olman çok daha önemli diye düşünüyorum (=

bayılıyorum zaten "benim terim kokmaz" muhabbetine.. o yüzden toplu taşıma araçlarına binemiyoruz, hiç kimse kokmuyor (!).. terinin kokmadığına inanan arkadaşlar o kokuyu sadece kendilerinin almadığını kabul etseler keşke.. ter kokar arkadaşlar, kıyafetler de her gün değişmeli, her gün duş alınmalı ve bu bilgiler ilkokulda verilmeli..

Aynen aynen, kimsenin teri kokmuyor ama toplu tasima araclarina binince burnumuzun diregi düşüyor :KK53:
onu gectim gayet ciks magazalrda bile ter kokusundan kabinlere girilmiyor, cunku sorsan kimse ter kokmuyor, dunya para verdim eskisin mi diye kiyafetini yikamiyor.
once sunu kabul etmemiz lazim cok ekstrem durumlar disinda hepimiz kendi vucut kokumuza alistigimiz icin kendimize pis kokmayiz ama bu baskalarina kokmadigimiz anlamına gelmez.

bende kısa sürede kıyafet giyip makineye atan biriyim. 2. kez giydiğim oluyor. genelde her gün farklı kıyafet giydiğim için hafta sonu hepsi makineye...

ama bazı kıyafetler polyester olduğundan - ki pamuk gibi ürünleri bulmak çok zor- giydiği günün akşamına gelmeden koku yapıyor. bu nedenle alacağım kıyafetin etiketine mutlaka bakıyorum. zaten elle de belli oluyor... çok beğenip aldıysam da kısa süreli giymeye özen gösteriyorum. bir kaç saat gibi...

özellikle çamaşır seçiminde modal ürünlerden alıyorum ve pamuk karışımlı ürün...

Back
X