Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

kıvılcım bizde onu diyoruz zaten kimsenın borcunu harcını kıskanıcak insan lar degiliz bizler 2 yıl dah fazla okudular diyemi onlara tanınan hakları kıskanıcas.. yanlış düşündüğünü ve insanlar bencil diyerek ezip kırdıgının farkına varmanı temenni ediyorum..bizim de anlatmaya çalıştıgımız yanı en azından benım anlatmaya çalıştıgım kısa dönem gerekirse kalsın ama önlisans mezunlarınada bukadar askerlik fazla 15 ay yerıne lisanslar 6 al kalsın ama önlisanslara da bi indirme yapılmasını istiyorum kendi açıkmdan yani eşit olacaksa uzun dönem kısalsın..

kimseyi kırmak yada incitmek değil kesinlikle niyetim..
yazılarımda öylebirşeyi ima ettiğimide sanmıyorum..
benim kızdığım nokta bazı arkadaşlarımızın kısadönemkalkıyor diye neredeyse göbek atacak hale gelmeleri..
bunun tek sebebide eşlerinin sevgililerinin vs nasıl olsa 2yıllık yada lisemezunu olmaları,
bizimkiler yapıyor onlarda yapsın tıpış tıpış diye düşünmeleri..
ama ben en başından söylüyorum arkadaşlar !!!
ben hiç bir zaman 2 yıllık yada lise vs mezunlarına bukadar uzun dönemaskerlik yaptırılması taraftarı değildim..
azöncede yazdım onlarda insan evladı onlarında eşleriçocukları kurmaları gereken bir hayatları var..
15 ayını askerde geçiren bir insan maddi ve manevi birçok kayıba giriyor..
hep söylüyorum..
ama bir yandan da kendi sevdiklerimi düşünmek zorundayım..
o yüzden keşke eşitliği başka yollarla sağlasalardı..
EŞıTLıĞE KARŞI DEĞıLıM ARKADAŞLAR..
benim gözümde herkes aynı her insan aynı..
ama döenm kalkmamalı!!!

benim eşim hakkaride siz yatağınızda rahat rahat uyuyun,gidip sığınaklarda filistinliler gibi saklanmayın. kadınlar kulubüne laf yetiştirin diyee,teröristlerle çatışıyor dağlarda yatıyor ve mermi yağmurlarına mağruz kalıyor...
bizim allahın izni ile şurada 70 günümüz kaldı
bize vurmayacak kısalsa ne uzasa neee yani...:1closedeyes:
kalkmış şurda size laf anlatmak kendimi ifade etmek değil derdim sadece herkese eşit davranılsın bunu istiyorum.

benim kişiliğimi yargılamak bencilliğimi yada komplekslerimi sorgulamak size düşmez

işinize bakın ben kimseden alıntı yapıomuyum...herkes özgürdür fikirlerinde:1closedeyes:

sorgulamama gerek kalmıyor zaten belli ediyorsunuz her halinizle..
şimdi asıl derdiniz anlaşıldı sizin !!!
başından beri bende eşitlikten bahsediyorum zaten ama bu şekilde bir eşitlik değil..
ama siz başka birşeyin derdindesiniz!!!...
bunu da ben maalesef başka şekilde algılıyorum..
yazdığınız her yazı yaptığınız her yorum bu düşüncemi birkez daha onaylıyor!!!

kıvılcım bizde onu diyoruz zaten kimsenın borcunu harcını kıskanıcak insan lar degiliz bizler 2 yıl dah fazla okudular diyemi onlara tanınan hakları kıskanıcas.. yanlış düşündüğünü ve insanlar bencil diyerek ezip kırdıgının farkına varmanı temenni ediyorum..bizim de anlatmaya çalıştıgımız yanı en azından benım anlatmaya çalıştıgım kısa dönem gerekirse kalsın ama önlisans mezunlarınada bukadar askerlik fazla 15 ay yerıne lisanslar 6 al kalsın ama önlisanslara da bi indirme yapılmasını istiyorum kendi açıkmdan yani eşit olacaksa uzun dönem kısalsın..
canım ben de kendi adıma konuşayım,bayansu arkadaşımızın 16.sayfada yazmış olduğu,"
eşim istanbul üniversitesi ymo mezunu fakat okuma yazma bilmeyen insanla aynı şekilde 15 ay askerlik yapıyor ondan iki yıl daha fazla okuyanda 6 ay yapıyor bu durum bizi zaten çok sinir ediyordu ii oldu böyle adalet yerini buldu :dilcikar:bizimkiler yaptı onlarda yapsın diyerek lad söylemesi,bizimde kırıldığımızın farkıdasınızdır umarım.

benim eşim hakkaride siz yatağınızda rahat rahat uyuyun,gidip sığınaklarda filistinliler gibi saklanmayın. kadınlar kulubüne laf yetiştirin diyee,teröristlerle çatışıyor dağlarda yatıyor ve mermi yağmurlarına mağruz kalıyor...
bizim allahın izni ile şurada 70 günümüz kaldı
bize vurmayacak kısalsa ne uzasa neee yani...:1closedeyes:
kalkmış şurda size laf anlatmak kendimi ifade etmek değil derdim sadece herkese eşit davranılsın bunu istiyorum.

benim kişiliğimi yargılamak bencilliğimi yada komplekslerimi sorgulamak size düşmez

işinize bakın ben kimseden alıntı yapıomuyum...herkes özgürdür fikirlerinde:1closedeyes:

ayrıca canım üslubun hiç hoş değil filistinliler gibi saklanmayın da ne demek,tek senin eşin yapmadı hakkaride askerlik,bizim ailemizdede bir sürü erkek gitti yaptı askerlik,insanları kırmamaya çalırsan sevinirim

ben miyim o göbek atacak olan...:1closedeyes:
bana ne kıvılcım yaaa benim eşim 2 ay sonra yanımda bencillikse bencillik bu olur
kim ne hali varsa görsün..
gzellergzeli ' ninde bitti askerliği bize ne yani bize neeeeeemirmirmirmir

keşke bu şekilde olsa 15 ay ilk - orta okul mezunları ,12 ay lise mezunları, 8 ay meslek okulu ,6 ay ünv. mezunları
:)))

hayır canım aslaa !!
işte bu çok daha büyük bir haksızlık olur!!
herkese eşit olsun mesela herkes 7 ay yapsın gelsin..
amakısa dönem kalkmasın senağlama

sorgulamama gerek kalmıyor zaten belli ediyorsunuz her halinizle..
şimdi asıl derdiniz anlaşıldı sizin !!!
başından beri bende eşitlikten bahsediyorum zaten ama bu şekilde bir eşitlik değil..
ama siz başka birşeyin derdindesiniz!!!...
bunu da ben maalesef başka şekilde algılıyorum..
yazdığınız her yazı yaptığınız her yorum bu düşüncemi birkez daha onaylıyor!!!

söylesende bende anlasam:delphin:

ayrıca bayansu arkadaşım kadınlar kulubune burda tek laf yetiştiren biz değiliz

Kısa donemın kalkmasıyla bır cok ınsanın hayatı tamamen degısecek..

Evlı olan bır cok ınsanın evlılıgınde onemlı sorunlar olacak...

'20 yasında bır gencın askerlıgıyle..
4 yıl fakulteyı bıtırmış 25 ve daha ustu yaşlarda askere gıden kısının askerlık suresı aynı olması tartışılır..

Askerlıgın kısalması....15 ayın dusmesını bende ısterım..
Devlet isteyen gecnlerı paralı asker olarak alabılır..

,,
bırılerının hayatını bu kadar degıstırecek ve uzecek bır habere sevınmemek lazım..
dılerım kısa donemı kaldırmak yerıne ...daha altarnetıfler dusunulur ve 15 azaltılır..

eşimle dün görüştüm....bana dediki bizim bölükte en zengini benim çoğu benden borç alıyor.

nerede bir bakanın hakimin avukatın yada parası olan her kimse nerde bunların oğulları dedi..
içime dokundu
adalet hiç bir zaman olmaz heleki bu ülkedebenneyaptımki

Son düzenleme:
Kısa donemın kalkmasıyla bır cok ınsanın hayatı tamamen degısecek..

Evlı olan bır cok ınsanın evlılıgınde onemlı sorunlar olacak...

'20 yasında bır gencın askerlıgıyle..
4 yıl fakulteyı bıtırmış 25 ve daha ustu yaşlarda askere gıden kısının askerlık suresı aynı olması tartışılır..

Askerlıgın kısalması....15 ayın dusmesını bende ısterım..
Devlet isteyen gecnlerı paralı asker olarak alabılır..

,,
bırılerının hayatını bu kadar degıstırecek ve uzecek bır habere sevınmemek lazım..
dılerım kısa donemı kaldırmak yerıne ...daha altarnetıfler dusunulur ve 15 azaltılır..
canım bende bunu diyorum işte,birilerinin hayatını bu kadar değiştirecek ve üzecek bir habere sevinmeyelim

ya zaten 12 olsa bile eğitim seviyesi gene konursa orda bile eşitsizlik olucak

gene 3 ayda olsa az yapıcaklar madem böyle kalıcak kısa dönem kalkmasın

15 12 ye düşsün ama 15 çok fazla ya:((:((

eşimle dün görüştüm....bana dediki bizim bölükte en zengini benim çoğu benden borç alıyor.

nerede bir bakanın hakimin avukatın yada parası olan her kimse nerde bunların oğulları dedi..
içime dokundu
adalet hiç bir zaman olmaz heleki bu ülkedebenneyaptımki

ne o bakanın hakimin avukatın yada parası olan her kimse onların oğlu yada kızı değiliz eşimle didinerek memur olan insanlarız,ailemizde memur,adaletsizlik budur işte,sen hiç herhangi bir paşanın oğlunun doğuda askerlik yaptığını duydun mu????

VaLLa kızLAr Benim sevgiLim 15 Ay yaptı geLeLi 1 Hafta oLuyor daha ..
çok şükür bitirdik askerLiği ..TunceLide yaptı hemde...
hergün kötü birşey duycammı die gözümü açıordum..
ama çok şükür bitti...
vaLLa kısa dönm uzun dönem hiç farketmior..
Hepsi bizim askerimiz...
hiçbişeyimiz oLmaLarına rağmen bir şehir haberi aLdığımızda bizim biLe gözLerimiz doLuyo...
Onun için birbirimizi kırmayaLım üzmeyeLim..
Bende kısa dönemin kaLkmasını istemiorum..
çünkü sadece sevgiLimin gitmesiyLe bitmio iş..
daha çocuğumuz oLcak ne biLim sonuçta okuyorLar kısa dönem hakLarı...
ama 15 ayLık askerLik sürecide biraz kısatıLsıın yani..Çünkü çok uzun ...SEVGıLER HEPıNıZE...

ne o bakanın hakimin avukatın yada parası olan her kimse onların oğlu yada kızı değiliz eşimle didinerek memur olan insanlarız,ailemizde memur,adaletsizlik budur işte,sen hiç herhangi bir paşanın oğlunun doğuda askerlik yaptığını duydun mu????

tabiki de hayır

nergiz okurken tüylerim diken diken oldu,terör olaylarını kınıyorum burdan,nasıl bir insan bir insanın canına kast eder,idrak edemiyorum

Back
X