Kisa öpüsmelerim oldu cok pismanim.

Allah merhametli diye de rahat rahat günah işlemicez tabii ki.. uzak durmaya çalışıcaz.. İlacı bırak..

Burada takıntıları olan ve bu yüzden işine bile gidemeyecek hale gelmiş birine nasıl ilacı bırak diyebiliyorsunuz? Bu inanç meselesi değil anlıyor musunuz onun yaşadığı farklı bir zihinsel süreç. Eğer öyle olmasaydı o da sizin gibi ayetleri okur ve rahat rahat hayatına devam ederdi değil mi? Demek ki onda farklı bir sorun oluşmuş ki tedavi görüyor. O ilaçların pat diye bırakılınca ya da kullanılmadığında insanların ne hale geldiğini biliyor musunuz acaba? Kimseye ilaç bırak vs denilmez.

Sorun bence tamamen cok fazla okumasin dan kaynaklaniyor. Elisya Elisya tabiki okusun yerine getirsin..allah a siginalim sevelim ama cok kaybolmayalim..zaten her yazimin da namaz tobe yakaris var. Asil sorun orada ilk olarak allah in onu affetmedigini dusunuyor. Daha sonrasin da kendini sucluyor. Surekli bunlarla mesgul..dozaj cok kacarsa her ne olursa olsun olacaklar bunlardir..Anneye dusman olanlar, topluma dusman kendini soyutlayan herkesin gunahkar oldugunu dusunenler ve bazen de delirenler mevcuttur..

Din konusu cok ayri tutulmasi gereken bir konu . Namaz kilip kilmaman durumunu degistirmez.

Ne hissettiklerini ne var her genc kiz opusuyor diye normallestiririm ne de seni opustugun icin yargilarim. Cok icsel bir durum yasiyorsun. Hata yaptigini dusunuyorsan ders al. Hata yapmadigini dusunuyorsan ne mutlu sana.

Ne gecmisi yasiyoruz ne gelecegi. Iste o andan ibaret hayatimiz.

Son düzenleme:
Burada takıntıları olan ve bu yüzden işine bile gidemeyecek hale gelmiş birine nasıl ilacı bırak diyebiliyorsunuz? Bu inanç meselesi değil anlıyor musunuz onun yaşadığı farklı bir zihinsel süreç. Eğer öyle olmasaydı o da sizin gibi ayetleri okur ve rahat rahat hayatına devam ederdi değil mi? Demek ki onda farklı bir sorun oluşmuş ki tedavi görüyor. O ilaçların pat diye bırakılınca ya da kullanılmadığında insanların ne hale geldiğini biliyor musunuz acaba? Kimseye ilaç bırak vs denilmez.

İlacı doktor mu vermiş? ben gayet kendi kafasına göre ilaç kullandığını anladım.. psikiyatriste gittiyse aynen denileni yapsın tabii ki, ama gitmediği çok belli..

@beyrul çok okumak değil doğru şeyleri okumak önemli.. birsürü dini kaynak var, birbirleriyle çelişen hadisler var.. okuyor dediğin kimbilir neler okuyor, ebedi cehennemlik olduğunu bile okumuş olabilir.. kafasında sadece ceza odaklı bi din algısı var.. bunu değiştirmesi için yardımcı olmaya çalıştım "merhametle ilgili ayetleri oku" diyerek.. bunu okuyup neden delirsin ki?

Biz anladik cevap yazdik anlamayip yanlis mi yonlendirdik acaba:)
Ben anlamadım, telaffuz edemedim çünkü. Sonra da yarıda bıraktım okumayı. Acılan konuların biraz daha özenli olması okuyana da iyilik, konu sahibinin kendisine de. Iki harf fazla basmak çok bir zaman kaybı değildir herhalde :)
Siz anladıysanız tebrik ederim vallahi =)

Ben anlamadım, telaffuz edemedim çünkü. Sonra da yarıda bıraktım okumayı. Acılan konuların biraz daha özenli olması okuyana da iyilik, konu sahibinin kendisine de. Iki harf fazla basmak çok bir zaman kaybı değildir herhalde :)
Siz anladıysanız tebrik ederim vallahi =)
Anladim galiba:) kafam karisti birdaha okuyayim..

Back
X