- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sagolun tesekkur ederim vallahi durumumuz yok babam fabrika iscisi ben calisiyordum destek oluyordum ve tabiki bu takintilarim yüzune isten ciktim ayrica babaminda kardesi 5 sene once vefat etti oda icine atti atti ve oda tedavi görüyor ailem zor durumdayken birde benim bu takintilarim geldi üstune ve onlara destek olamadgm icinde sucluluk duygusu varEvet sizi anlıyorum, maalesef takıntılarımız bu şekilde hayatımızı sekteye uğratabiliyor. Bu takıntınız sizi gerçeklikten koparmış ve sadece ilaç kullanarak bu durumu çözmeniz zor. Eğer durumunuz müsaitse terapi alın, öyle bir şansınız yoksa da kendine yardım kitaplarından faydalanmaya çalışın. Bir çok psikoloğun önerdiği bir kitap var: David Burns:iyi hissetmek. Bu kitabı alın okuyun.
Öğretilen insan doğası değilki öğreti kadınların bütün duygu ve düşüncelerinin dizginlenmesi terbiye edilmesi yönünde
Yok aslinda baskici degillerde bizim aile yapımızda aslinda kimsenin bir sevgilisi dahi olmamistir kuzenlerim disariya adımını dahi atmaz öyle yetistirilmsler bende kendimle onlari kiyasliyorum ben hergun vicdan azabi çekiyorum hani sucluluk duygusu öpme konusu kafami cok kurcaliyor beynim bir boslukta gbi ve beynimi bile kontrol edemiyor gbime geliyorAilen çok mu baskıcı acaba merak ettim? Yani normal bir insanın yazacağı şeyler değil bunlar, sanki beyni yıkanmış gibisin. Bilemedim.
Sagolun tesekkur ederim vallahi durumumuz yok babam fabrika iscisi ben calisiyordum destek oluyordum ve tabiki bu takintilarim yüzune isten ciktim ayrica babaminda kardesi 5 sene once vefat etti oda icine atti atti ve oda tedavi görüyor ailem zor durumdayken birde benim bu takintilarim geldi üstune ve onlara destek olamadgm icinde sucluluk duygusu var
Sagolun denedim yazin bir ise girdim yine ayni nedense kötu brsy yapmadim diyorum sonra insanlarin yüzune bakamıyorum niyeyse özguvenim zaten hic yok avm gidiyorum geziyorum dolasiyorum yok yok hic bsy yapmak gelmiyor icimden kendimle adate savas veriyorum daha kendi kendimi yönetemiyirum kişilik bozuklugu mu var acaba bende ??Kendinize bu kadar yüklenmeniz ve bu suçluluk duygusu takıntınızı iyice alevlendiriyor. Bu da bir hastalık süreci sonuçta ve çalışma hayatından kopmanız normal. Fakat gerçekten çözülemeyecek bir şey değil, abartılı ve yanlış düşüncelerinizi farkedip değiştirebilirseniz bu iş çözülür. Takıntılarla mücadele etmenin yolu onun size dayattığını yapmamaktır. O an size sıkıntı veren düşüncenin aslında gerçek olmadığını farkedebilirseniz daha kontrollü olursunuz. Çalışma hayatına geri dönmek, hayata tekrar karışmak da size daha iyi gelecektir.
Hayır fake falan degil evet suan 23 yasindayim ama gecmiste niye oyle yptin niye boyle yaptin bunun üstesinden gelemiyorum sadece ve vesveselerden cok boğuluyirum bu yüzdenKonu fake mı acaba ?
17-18yasinda anlarım ama 23yasinda biri artık yaptıklarından pismansa bir daha yapmaz kendi doğru kararlarını alabilecek yasa gelmiştir diye düşünüyorum
Adı üstünde geçmiş herkesin hatası yanlısı olabilir bunun farkına varıp bundan sonra yapmaman önemli olan.Hayır fake falan degil evet suan 23 yasindayim ama gecmiste niye oyle yptin niye boyle yaptin bunun üstesinden gelemiyorum sadece ve vesveselerden cok boğuluyirum bu yüzden
Çok sagolun tesekkur ederim ne bilim iste bu opusmede olsa kendime yakıştıramıyorum ve aklimdan cikmiyorAdı üstünde geçmiş herkesin hatası yanlısı olabilir bunun farkına varıp bundan sonra yapmaman önemli olan.
Sagolun denedim yazin bir ise girdim yine ayni nedense kötu brsy yapmadim diyorum sonra insanlarin yüzune bakamıyorum niyeyse özguvenim zaten hic yok avm gidiyorum geziyorum dolasiyorum yok yok hic bsy yapmak gelmiyor icimden kendimle adate savas veriyorum daha kendi kendimi yönetemiyirum kişilik bozuklugu mu var acaba bende ??
Çok sagolun gerckten biraz olsun rahatladim sessiz biri oldugum icin öyle etrafimda kimse yok arkdsm desen hic yok calistim ama kimseye bu derdimi anlatacak kadar samimi bulmadim siz degerli uyelerden Allah razi olsun bir kardes gbi arkadas gbi beni bir nebzede olsa rahatlattı galiba icimi kimseye dökemedigimden olabilir insallah Rabbime siginicam..Zaten takıntınızın zor yanı da bu. Sizi sürekli çelişkide bırakarak yönlendiriyor. Şimdiye kadar öğrendikleriniz , aile yapınız, genetiğiniz bunların hepsinin etkileşiminden doğan süreçler bunlar. Fakat sizin bilmeniz gereken tek bir şey var: Bu düşünceleriniz doğru değil, abartılmış ve çarpıtılmış düşünceler.
Bu takıntılı düşüncelerin sizi esir aldığı anları farketmeye çalışın ve o an sakince düşüncelerinizi doğru yönlendirmeye çalışın. Hergün günlük tutun, tam olarak ne hissediyorsanız yazın. Mesela kirlenmiş mi hissediyorsunuz, cevabınız evetse bunun nedenlerini sorgulayın yazarak. Biri karşınıza geçip size bu yaşadıklarınızı anlatsa siz ona nasıl teselli verirdiniz mesela?
İnancınız ne yöndedir bilemiyorum fakat bilinçaltınızda yarattığınız cezalandırıcı bir tanrı kalıbı var anladığım kadarıyla. Eğer müslümansanız O’nun ne kadar merhametli ve şefkatli olduğunu okumuşsunuzdur çok kere. O’nun bir parçası olduğunuza inanıyorsanız siz de kendinize biraz şefkatli ve anlayışlı davranmaya çalışın.
Inancin dozu mu su bdv de amma garip insanlar var ya yorumsuzum neyse...ilacin dozu olur ya hahahaSizin öpüşmelerinizden çok size bu vicdan azabını yaratan durum sizin açınızdan daha tehlikeli
İnancın dozu insanı hayattan diskalifiye edecek dozda olmamalı