Kısacası baba evinden s.ktr olup gitmek.

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
31
Evimiz, nikahimiz vs var. Düğün ve kına için bekliyorduk. Oda iptal edildi. Kınayı tümden iptal edip düğünü erteledik. Normale dönünce artık..
En çok sevinenler babannem ve halalarım oldu bu duruma. Neyse konuya geleyim. Nikah merasimi şeklinde olan törenler var malum. Seçeneği babama bıraktım ister olsun ister olmasın farketmez. Zaten oda hevessiz. Sadece evden gelin çıkarma olsun dedim. Tamam dediler. Kuaför ve kameraman la anlastim. Ani kalsın diye oda yani ne bileyim evim sonuçta herkes gelinlikle çıkıyor. Bu sabah babam gelinliği iptal et ya tarzı konuştu. Zaten çok çok çok doluydum. Patladim. Tamam sorun değil ben senin istediğin evden giderim. Benim için sorun yok diyip kapattım. Kıyafetlerimi yıkıyorum. 6 sında kpss var. Burda girmek zorundayım. 7 sine bilert bakıyorum gidicem. Sebebi ne iki tane ablası var birisi 64 diğeri 56 yaşında hiç evlenmemisler. Kendi tercihleri. Onlar için üzgün burukmus. Ama ben kendi kızıyım evden dahi gelinlikle çıkma diyor bana :)
Keşke böyle ayrilmasaydim babamdan keşke ama oldu. En çok canım anneme üzülüyorum. Nişanlım anne ve babası gelecekti beni almaya. Arabalarıyla. İşte gelinliklr çıkaralım adet yerini bulsun hesabi. Nişanlıma dedim de anne babasına nasıl diyicem. İleride başıma kalkarlar mi acaba. Aslinda aradım. Kapattı beni görüntülü aradı annesi bohça yapmış. Kuruyemiş falan paketliyorlar. Hani orada kendi akrabalariyla gösterdi birşey demedim kapattım. İleride başima kalkilmazsa 7 sinde kendim uçakla gidicem.
Ne yapicam şu an valizimi hazırlıyorum bilet bakıyorum ama ben ne yapicam bilmiyorumm. İlerisinden çekiniyorum biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başa kakılması çok umrumda olmazdı. İnsanları kafama takmam çünkü.
Ama kendimi düşünürdüm.
Nikah kıyıp eşimle eve geçerdim. Geride kalanlar da arkamda kalırdı. Ama mutlaka iş, meslek için çabalardım. Gerçi bizde önce iş hayatı sonra evlilik olur.

Şu dönemde stresli olmanız çok normal.Ama babanıza ayıp etmişsiniz. O da sizi kırmış anlıyorum tabi gelinlikle çıkmalısınız. Gelinlik sizin en doğal hakkınız. Ama keşke bunu başka bir şekilde söyleseydiniz. Babalar bazen her şeyi düşünemeyebiliyor, anlayamayabiliyor. Hem argo hem de babalığına laf etmeniz çok ağır olmuş. Bence burada takılmanız gereken nokta ileride başınıza kakılması değil babanızın sizi affedip affetmeyeceği. Bütün öfkenizi dolmuşluğunuzu babanızdan çıkarmışsınız gibi

Evimiz, nikahimiz vs var. Düğün ve kına için bekliyorduk. Oda iptal edildi. Kınayı tümden iptal edip düğünü erteledik. Normale dönünce artık..
En çok sevinenler babam babannem ve halam oldu bu duruma. Neyse konuya geleyim. Nikah merasimi şeklinde olan törenler var malum. Seçeneği babama bıraktım ister olsun ister olmasın farketmez. Zaten oda hevessiz. Sadece evden gelin çıkarma olsun dedim. Tamam dediler. Kuaför ve kameraman la anlastim. Ani kalsın diye oda yani ne bileyim evim sonuçta herkes gelinlikle çıkıyor. Bu sabah babam gelinliği iptal et ya tarzı konuştu. Zaten çok çok çok doluydum. Patladim. Yazıklar olsun babaligina dahi dedim. Tamam sorun değil ben senin istediğin evden s.ktr olup giderim. Benim için sorun yok diyip kapattım. Kıyafetlerimi yıkıyorum. 6 sında kpss var. Burda girmek zorundayım. 7 sine bilert bakıyorum gidicem. Sebebi ne iki tane ablası var birisi 64 diğeri 56 yaşında hiç evlenmemisler. Kendi tercihleri. Onlar için üzgün burukmus. Ama ben kendi kızıyım evden dahi gelinlikle çıkma diyor bana :)
Keşke böyle ayrilmasaydim babamdan keşke ama oldu. En çok canım anneme üzülüyorum. Nişanlım anne ve babası gelecekti beni almaya. Arabalarıyla. İşte gelinliklr çıkaralım adet yerini bulsun hesabi. Nişanlıma dedim de anne babasına nasıl diyicem. İleride başıma kalkarlar mi acaba. Aslinda aradım. Kapattı beni görüntülü aradı annesi bohça yapmış. Kuruyemiş falan paketliyorlar. Hani orada kendi akrabalariyla gösterdi birşey demedim kapattım. İleride başima kalkilmazsa 7 sinde kendim uçakla gidicem. Ben babamı değil babam beni ezdi geçti.
Ne yapicam şu an valizimi hazırlıyorum bilet bakıyorum ama ben ne yapicam bilmiyorumm. İlerisinden çekiniyorum biraz.

Evlenmemiş 2 hala yüzünden mi evden gelinlikle çıkmanı istemiyor baban.
Bu işi inadına bindirir o evden gelinlikle çıkmanı tavsiye ederim,halalara ne oluyormuş burada.

Başa kakılması çok umrumda olmazdı. İnsanları kafama takmam çünkü.
Ama kendimi düşünürdüm.
Nikah kıyıp eşimle eve geçerdim. Geride kalanlar da arkamda kalırdı. Ama mutlaka iş, meslek için çabalardım. Gerçi bizde önce iş hayatı sonra evlilik olur.
Orada bir süre özel sektörde çalışacağım. Bir özel okulda danışman olarak. Zaten bu sebepten gidiyorum hani bir süre beraber yaşayıp şartlar olgunlaşınca düğün yapacağız. Öyle olacak mecburen. Ne kadar bosversekte çevre insani ister istemez etkiliyor. Birde babamla aramda ki kırgınlık ne zaman geçer onuda kestiremiyorum. Hep aklıma gelecektir

Babaniz sacmalamis kocakadinlarin neyine üzülüyor onlar tercij etmemis evliligi demekki
Sen oz kizisin ne mantiksiz
Normalde her mantıklı baba evinden cikmasini ister kizinin.
Sizinki tuhaf

Orada bir süre özel sektörde çalışacağım. Bir özel okulda danışman olarak. Zaten bu sebepten gidiyorum hani bir süre beraber yaşayıp şartlar olgunlaşınca düğün yapacağız. Öyle olacak mecburen. Ne kadar bosversekte çevre insani ister istemez etkiliyor. Birde babamla aramda ki kırgınlık ne zaman geçer onuda kestiremiyorum. Hep aklıma gelecektir
Bilemiyorum.
Babayla hep süper bir ilişkin vardı da sadece gelin alma konusunda mı noktaya geldi?
Yok zaten aranız hep kötüyse maalesef ana baba için söz tükeniyor.

En çok sevinenler babam babannem ve halam oldu bu duruma. Neyse konuya geleyim. Nikah merasimi şeklinde olan törenler var malum. Seçeneği babama bıraktım ister olsun ister olmasın farketmez. Zaten oda hevessiz. Sadece evden gelin çıkarma olsun dedim. Tamam dediler. Kuaför ve kameraman la anlastim. Ani kalsın diye oda yani ne bileyim evim sonuçta herkes gelinlikle çıkıyor. Bu sabah babam gelinliği iptal et ya tarzı konuştu. Zaten çok çok çok doluydum. Patladim. Yazıklar olsun babaligina dahi dedim. Tamam sorun değil ben senin istediğin evden s.ktr olup giderim. Benim için sorun yok diyip kapattım. Kıyafetlerimi yıkıyorum. 6 sında kpss var. Burda girmek zorundayım. 7 sine bilert bakıyorum gidicem. Sebebi ne iki tane ablası var birisi 64 diğeri 56 yaşında hiç evlenmemisler. Kendi tercihleri. Onlar için üzgün burukmus. Ama ben kendi kızıyım evden dahi gelinlikle çıkma diyor bana :)
Keşke böyle ayrilmasaydim babamdan keşke ama oldu. En çok canım anneme üzülüyorum. Nişanlım anne ve babası gelecekti beni almaya. Arabalarıyla. İşte gelinliklr çıkaralım adet yerini bulsun hesabi. Nişanlıma dedim de anne babasına nasıl diyicem. İleride başıma kalkarlar mi acaba. Aslinda aradım. Kapattı beni görüntülü aradı annesi bohça yapmış. Kuruyemiş falan paketliyorlar. Hani orada kendi akrabalariyla gösterdi birşey demedim kapattım. İleride başima kalkilmazsa 7 sinde kendim uçakla gidicem. Ben babamı değil babam beni ezdi geçti.
Kesinlikle başına kakılır zaten başa kakmak için fırsat kolluyorlar zamanla ne demek istediğimi anlarsın bende babam yüzünden nasıl evlendiğimi anlamadım Allah islah etsin en güzel günümüzü mafediyorlar

Babaniz sacmalamis kocakadinlarin neyine üzülüyor onlar tercij etmemis evliligi demekki
Sen oz kizisin ne mantiksiz
Normalde her mantıklı baba evinden cikmasini ister kizinin.
Sizinki tuhaf
Üzülüyormus ne bileyim. İkiside emekli beraber yasiyorlar. Yurtduslarina tatile gidiyorlar. Havuzlu villada yasiyorlar. Evlenmedikleri için uzuluyormus.
Annemde sabahtan geldi odama. Bilmiyor diyor evden gelinlikle falan çıkılacağını da ondan öyle diyormuş. Halbuki iptal oldu düğünler 2 gündür konuşuyoruz böyle yapalım diye. Zaten kınaya falan da öyle çok hevesli degildi. Hani hatır icabı yer falan kiralamistik. Bildiğim için, davetiyelerin bir kısmın verdik onlara deriz iptal edildi diye, çoğunluğu vermedik zaten, o 1 saatlik takı merasimini yapmayalim dedim. Gelin çıkarma. Tamam falan derken, gelinligide iptal edin ne yapacaksina geldi konu :)
Argo konusmussun diyen arkadaş olmuş ama kısacası bana dediği o değil mi Allah aşkına :)
Takı yok gelinlikle çıkmada yok. Hani tamam çık git böyle diyor. Tam diyemiyor. Gelinlik nedir boşuna o kadar para iptal edin diyor :)

Üzülüyormus ne bileyim. İkiside emekli beraber yasiyorlar. Yurtduslarina tatile gidiyorlar. Havuzlu villada yasiyorlar. Evlenmedikleri için uzuluyormus.
Annemde sabahtan geldi odama. Bilmiyor diyor evden gelinlikle falan çıkılacağını da ondan öyle diyormuş. Halbuki iptal oldu düğünler 2 gündür konuşuyoruz böyle yapalım diye. Zaten kınaya falan da öyle çok hevesli degildi. Hani hatır icabı yer falan kiralamistik. Bildiğim için, davetiyelerin bir kısmın verdik onlara deriz iptal edildi diye, çoğunluğu vermedik zaten, o 1 saatlik takı merasimini yapmayalim dedim. Gelin çıkarma. Tamam falan derken, gelinligide iptal edin ne yapacaksina geldi konu :)
Argo konusmussun diyen arkadaş olmuş ama kısacası bana dediği o değil mi Allah aşkına :)
Takı yok gelinlikle çıkmada yok. Hani tamam çık git böyle diyor. Tam diyemiyor. Gelinlik nedir boşuna o kadar para iptal edin diyor :)
annen pasif kalmis bu durumda

Evlenmemiş 2 hala yüzünden mi evden gelinlikle çıkmanı istemiyor baban.
Bu işi inadına bindirir o evden gelinlikle çıkmanı tavsiye ederim,halalara ne oluyormuş burada.
Bilmiyorum ki onlar için üzülüyormus birde bilmiyormuş. İnanin hiç halim yok onlarla uğraşacak. İçimden de gelmiyor kalmadı o heves. Büyük ihtimal kendim gideceğim. Oradakilere ne söyleyeceğim bunu bilmiyorum. Kendi akrabam eşim dostum komsuma da babam böyle uygun gördü diyip kapaticam. Artık kendisi nasıl açıklarsa benlik hiçbir şey yok. Hani rızasız gidip evlenir ya bazıları evden kaçmak deniliyor halk arasında, ondan bir farkı olmayacak benim de ama dediğim gibi benlik birşey yok. Annem için üzülüyorum o kadar

Bilmiyorum ki onlar için üzülüyormus birde bilmiyormuş. İnanin hiç halim yok onlarla uğraşacak. İçimden de gelmiyor kalmadı o heves. Büyük ihtimal kendim gideceğim. Oradakilere ne söyleyeceğim bunu bilmiyorum. Kendi akrabam eşim dostum komsuma da babam böyle uygun gördü diyip kapaticam. Artık kendisi nasıl açıklarsa benlik hiçbir şey yok. Hani rızasız gidip evlenir ya bazıları evden kaçmak deniliyor halk arasında, ondan bir farkı olmayacak benim de ama dediğim gibi benlik birşey yok. Annem için üzülüyorum o kadar

Her ne olursa olsunileride çok pişman olursun bunu yapmadığına benim dşüncem bu yönde.
Belkide eski kafalı diyebilirsin ama bir kız evladın bunu yaşaması lazım.
Baban içinde düşünceleri çok yanlış,hatta çok abartı bir tepki vermiş halalar için.
Hevesini sakın kaçırma evladım,konuş yine ailenle ben bunu istiyorum demek zor olmamalı .

Canım bence önce bi sakin ol sonra hiç bişeyi kafana takma.Baban senin evlenmeni istemiyordur belkide.Aynısını benim babamda bana yaptı.Hiç evlenmemiş arkadasları varmış cok mutluymus geziyorlarmış hayatlarını yaşıyorlarmış.Evlenmek zorunda mısın dedi bana bende tamam evlenmeyim bende onlar gibi hayatımı yaşıcam hergün bi şehirde gözümü açıcam sende kabul etceksim o zaman dedim.Tabiki etmedi.istemede yüzük taktırdım.Cnkü abimle babam eşime pislik gibi bakıyorlardı.Abimden önce evlendm bu arada ailede bi ilki yaşatınca suçluymuşum muamelesi gördüm.Herşeyi kimseyi dinlemeden gönlüm istedigi gibi yaptım.Kimse umrumda bile olmadı.Sadece sözümü istemede aceleye getirdgm için hazırlanamadıgım için pişmanım cnkü o gergnliği o bakışları tekrar çekmek istememişitm.Ama zaman herşeye ilaçmış.şuan ikiside can ciğerler.Olan benim yapamdığım söz günüme oldu.Arada üzülüyorum.En azndan kendi ailesi açısından bu kdr kolay olmasaydı diyorm.cnkğ ben ikna etmek için cok ugrastım ama düşünsene onlar istemeye geldiler be hemen yüzük taktılar.Tüm ceremeyi ben cektim.Kayınvalidem böyle şeylern kıymetini bilen bi insan degildir.Keşke o anda hiç tavırlarını sallamasaydım kimsenin.evinden gelinlikli cık.kuşagını kardeşim yoksada herhang biri baglayabilir.beni canından cok seven babam kuşak takılırken kuşagımı kurdele yapmştı hediye paketi gibi 😂😂😂 herşey geçiyor sen sadece yapmak istediklerini yap.Sonra yapamadığın için pişman oluyorsun..

Lutfen sakin olup kendinize zarar vermeyin demeye geldim.Hayirlisiyle sureciniz tamamlansin insallah.

babanızın öyle bişey demesi tabiki de hoş olmamış. ama sanırım babanız çok etki altında kalmaya müsait ve duygusal bir insan.
ama sizin de yanlış davrandığınız bir durum var. babanıza öyle laf etmiycektiniz. her ne olursa olsun büyüğünüzdür, bazen ne kadar sinirden dolup taşsam da sktir olup giderim falan ne demek ya.
bunlar geri dönüşü olmayacak laflar. kırılırsınız çeker gidersiniz anlarım. ama siz evleniyorsunuz ve baba evinden öyle ya da böyle çıkıyorsunuz. nasıl giderseniz öyle hatırlanırsınız ve bu hoş olmamış.

babanızın öyle bişey demesi tabiki de hoş olmamış. ama sanırım babanız çok etki altında kalmaya müsait ve duygusal bir insan.
ama sizin de yanlış davrandığınız bir durum var. babanıza öyle laf etmiycektiniz. her ne olursa olsun büyüğünüzdür, bazen ne kadar sinirden dolup taşsam da sktir olup giderim falan ne demek ya.
bunlar geri dönüşü olmayacak laflar. kırılırsınız çeker gidersiniz anlarım. ama siz evleniyorsunuz ve baba evinden öyle ya da böyle çıkıyorsunuz. nasıl giderseniz öyle hatırlanırsınız ve bu hoş olmamış.
Evet öyle istiyorsun dedim. Ben babamın tek kızıyım. Orkestrayi falan iptal ederken gözündeki o piriltiyi o mutluluğu gördüm. Bana anlamsız geldi çok kırıldım en son gelinlik dahi istememesi..
Ben böyle çıkıp giderim. Ha unuturum da belki bir kaç ay belki sene sürer ama unutuluyor. Peki babamın içine hiç dert olmayacak mı tek kızım vardı. Evden böyle çıktı gitti kendi başına demeyecek mi ?
Evet ben babamı kırdım kirilmistir inkar etmiyorum ama onun ne hakki vardı beni bu denli kirmaya ? Zaten çoğu şeyden vazgeçtim ki. Bu basit şeylerde bir kurdale falan ne var ki, onun gönlü olsun diyemiyor

Evet öyle istiyorsun dedim. Ben babamın tek kızıyım. Orkestrayi falan iptal ederken gözündeki o piriltiyi o mutluluğu gördüm. Bana anlamsız geldi çok kırıldım en son gelinlik dahi istememesi..
Ben böyle çıkıp giderim. Ha unuturum da belki bir kaç ay belki sene sürer ama unutuluyor. Peki babamın içine hiç dert olmayacak mı tek kızım vardı. Evden böyle çıktı gitti kendi başına demeyecek mi ?
Evet ben babamı kırdım kirilmistir inkar etmiyorum ama onun ne hakki vardı beni bu denli kirmaya ? Zaten çoğu şeyden vazgeçtim ki. Bu basit şeylerde bir kurdale falan ne var ki, onun gönlü olsun diyemiyor
tek kızı olmanız olayı daha da acılaştırmış ne yazık ki.. belki onun da içi burulmuştur. ama olay soğumaya başlayınca o da çok üzülücek..

Back
X