- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
Sevgi şartsız degil bence.Annenin çocuğa sevgisi tartışılmaz sekilde şartsiz koşulsuz.Verdigini alamadigin her kimseye içinde ister istemez kırılma oluşur ve zamanla o durum mesafeye döner.Bu durum kişinin elinde mi?Bence degil.Kendini bir yerde korumak için kisasla cevap verir en azami sekilde zarar görmek bakk şunu yaparsan cevabim budur.Yapma karşılığı gelir diyorsunEstagfrullahcidden ne düşünüyorsanız söyleyin değer veriyorum inanın
Bu durumda kısasın en büyüğünü yaparım. Vicdanım da sızlamaz. Herkes ne ekerse onu biçerHanımlar mesela bir örnek daha benim memleket uzak arabamızla gitmek eşime mantıksız geliyor çünkü uzun yol kaza vs ve uçakla gidiyoruz halbuki arabanın rahatlığını ve özgürce gezebilmeyi anlatmama gerek yok. Ocakta da eşimin memleketine gitmeyi planladık ve bu da bana mantıksız geliyor çünkü karlı yollar çok soğuk köy vs ama sırf eşim istiyor (babası hasta) diye kabul etmiştim idare et demişti çünkü. Ama o sırf ben istiyorum diyerek yavaş yavaş dura dura benim aileme gitmeyi istemedi gezmek istemedi. Canı istemiyor. Benim isteğim önemslz. Şimdi ben de onun ailesine gitmemek gibi bir kıyas yapsam mı yoksa yalvarıp yakarıp bi ton dil döküp istediğimi yaptırmam mı daha ADİL?
savunma mekanizması yaptıytsanız hem kendinize hem çevrenizede zarar, hakeden insana hakettiği zaman hakettiği kadarıyla yaparım bana yaptığı ayıbı anlasın diyeBu hayatta kısas kendimi savunma mekanizmam oldu. Eşim istediğim bir şeyi mi yapmadı hemen onun istediği şeyleri yapmıyorum ve sen de yapmamıştın diyerek yapmıyorum ( aslında yapabileceğim basit bişey) görümceme hatta anneme bile böyle olmaya başladım...
Başkası problem değil de eşimle aramda uzun vadeli sorun olur mu? Ya da doğru mu yapıyorum? Kısas yapmadığım evliliğimin ilk yılları yüz verdikçe tepeme çıktıkları için ( kv kb görümce eş) ben de herkese karşı soğuk nevale biri oldum çıktım. Eşime bile o verdiği sürece sevgi veriyorum. Oysa sevgi şartsız olmalıydı öyle değil mi... eşimi artık sevmiyor muyum bilmiyorum...
Ay bunu bende yasadim o degilde uye oldugumdan itibaren tum yorumlarima begenmedim ifadesi koymus sok olmustum ama guldum bayagiBurada bir uyenin yorumuna begenmedim yapmistim. Ertesi sabah bir uyandim, yememis icmemis 1+1=2 tarzi yoruma kapali objektif bir yorumuma begnmedimi basmis.
Cevap olarak da kisasa kisas yazmis. Bunu yapan kac yasinda kadin. Guldum gectim cok gereksiz
Asiri işsiz galibaAy bunu bende yasadim o degilde uye oldugumdan itibaren tum yorumlarima begenmedim ifadesi koymus sok olmustum ama guldum bayagi
Bana daha cok kinci biri gibi gelmisti
Galiba ben daha uyelerin o kadar derinine inmeyi bilmiyorum yani bayagi ugrasmis ya bildirim dolmustu ac kapa ac kapa yorulur insanAsiri işsiz galiba
Boşanmanın eşiğinden döndük zamanında ama konu farklıydı konu cimriliğiydi benim doğru tepki veremeyip çıldırmamdı vsBu tür bir evlilik çok yorucu değil mi ?
Basit bir süpürge için bile mücadele vermek
Normalde kısas tarzım değildir ama sizin eşiniz cidden sinir bozucu bir adam
Boşanmayı düşündünüz mü hiç ?
yanı aslında ıletısım sorununuzun buyuk bır sebebı sızsınız anladıgım kadarıylaBoşanmanın eşiğinden döndük zamanında ama konu farklıydı konu cimriliğiydi benim doğru tepki veremeyip çıldırmamdı vs
Fıtratıma bağlıyorum ben genel olarak tahammülsüz biriyim sanırım bir iki anlatmaya çalışıyorum sonra eeh yeter senle mi uğraşacağım moduna geçiyorumyanı aslında ıletısım sorununuzun buyuk bır sebebı sızsınız anladıgım kadarıyla
pekı neden yanı ne oldu da kendınızı ıfade etmekte zorlanır ,ofkenıze yenık duser oldunuz hep yanı cocuklugunuzdan berı mı boyleydınız yoksa yasadıgınız bırsey mı sebep oldu boyle davranmanıza
Benım en sevdıgım hamurabi kuralları.Boşver boyle daha kıymetlı olursun.Bu hale getırmeselerdı senı .Bu hayatta kısas kendimi savunma mekanizmam oldu. Eşim istediğim bir şeyi mi yapmadı hemen onun istediği şeyleri yapmıyorum ve sen de yapmamıştın diyerek yapmıyorum ( aslında yapabileceğim basit bişey) görümceme hatta anneme bile böyle olmaya başladım...
Başkası problem değil de eşimle aramda uzun vadeli sorun olur mu? Ya da doğru mu yapıyorum? Kısas yapmadığım evliliğimin ilk yılları yüz verdikçe tepeme çıktıkları için ( kv kb görümce eş) ben de herkese karşı soğuk nevale biri oldum çıktım. Eşime bile o verdiği sürece sevgi veriyorum. Oysa sevgi şartsız olmalıydı öyle değil mi... eşimi artık sevmiyor muyum bilmiyorum...
Siz bu konuda tecrübeli gibisiniz biraz paylaşır mısınızBenım en sevdıgım hamurabi kuralları.Boşver boyle daha kıymetlı olursun.Bu hale getırmeselerdı senı .
Vallaha yedıgım kazıklardan ogrendım.Benı sevenı sevıyorum.Bana deger verene deger verıyorum.Huzurumu kacırabın huzurunu kaçırıyorum.Yanı artık çok yoruldum .O yuzden senın yaptıgın en guzelı .Siz bu konuda tecrübeli gibisiniz biraz paylaşır mısınız
Ben olsam ben de bunu yapardım. Sizi haklı buldum. Çocuğuna bile bakmak istemeyen adamın isteğini yapmazdım ama bunu sen yapmadın diye yapmıyorum şeklinde değil canım istemiyor, bu süre içerisinde uyuyabilirim, zaten yoruluyorum diye reddederek yapardımÇocuğu dışarı çıkarmamaktaki genel niyeti benim bunalmış olmamı mantıksız ve saçma buluyor oluşu ayrıca bu iki ya da üç saatte onun belki de ekstra bir makale daha fazladan okuyabilecekken mahrum kalmasını mantıksız buluşu zaten gün içinde online derslerim oluyor çocuktan kopuyorum ya niye yetmiyormuş vs. Kısas konusu aynı değil doğru fakat o an benim aklıma sadece şu geliyor ondan bir şey istedim yapmadı o da benden birşey isterse yapmamaya hak kazandım gibi vs. Eşimi ailesine göndermemek değil de; örneğin canım istemiyorsa ailesini yemeğe çağırmamak gibi. Aslında benim için yapılabilecek bir şey lakin totomu zorlamak istemiyorum çünkü eşim totosunu zorlamamıştı gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?