Sizin çok geçerli hamilelik gibi bir sebebiniz var yalnız. Canınız istemedi yapmadınız bir örnek var mı? Yok demi çünkü biz kadınlar genelde geçerli bir sebep yoksa istenileni yapıyoruz. Buluşma örnek verdiniz diye ben de vereyim bir komşum var evde eş olunca çok oturmuyor ben de eşimden rica ettim yarın dışarı çıkabilir misin dedim gideceği yer de zaten iş yeri. Canım isterse çıkarım canım istemezse çıkmam ben komşuyu yemem neden ben yokken oturmuyor diyor. Ben de haklısın ama o da böyle bir insan nolur sanki çıksan dedim. Anlatmaya çalıştım Tartıştık ve ben de onun bir ricasını yerine getirmemek ile tehdit ettim bakalım yarın ne olacakMesela en son haftasonu planı ile ilgili bir mevzumuz vardı.. Arkadaşı ile anlaşmışlar birlikte kahvaltı yapacakmışız.. Ondan önceki günde biraz yorulmuşum kendisi de biliyor bunu bu arada hamileyim şuan ağrılarım falan var.. Bana sormadan böyle bir plan yapmışlar bende sabah o saatte kalkamayacağımı biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim çok bozuldu.. Israr etti azıcık oturup döneriz falan diye ama halim yok inanın abartmıyorum.. İsterse kendisinin kahvaltıya katılabileceğini benim için problem olmayacağını söyledim ama gitmedi kendisi de.. Çok bozuldu gerçekten arkadaşıma mahçup oldum falan dedi.. Hatta kahvaltı fikrini eşim atmış ortaya planı o şekilde yapmışlar.. Ben bozmuş oldum maalesef..
Ama sonra hiçbirşey olmamış gibi sabah uykumuzu alana kadar uyuduk kalktık birlikte çok güzel bir kahvaltı hazırladık kahvaltımızı yaptıkunuttu gitti yani.. Benim eşim yapı olarak da unutur gider yani onu içinde tutup kinlenmez..
Ben bunu eşime anlayamadım her şey mantıklı olmak zorunda değilBiz o yolu çocukların doğduğu ilk seneler hariç hep gittik, gidiyoruz.
Herşey mantıklı olmak zorunda değil.
Ben size hak verdim açıkçası.
Evet kısas doğru bir yöntem değil sizde farkındasıniz zaten ama hayatınızı eşinizin mantık süzgecinden geçenlere bağlı olarak yaşamak zorunda değilsiniz.
Yol örneğinde bir sene uçakla bir sene arabaya gidebilirsiniz örneğin.
Maksat iki tarafın da gönlü olsun.
Yani güzel sözden, tatlı dilden, eş hatrindan en son tartışmadan da anlamıyorsa elde bir tek kısas kalıyor.
Ne diyorsunuz kavga ederken örnek verir misinizBenim eşim de herşeyi bir soylemede uçarak yapmayabiliyor bazen, ben de eşimin her dedigini yapmayabiliyorum. Ama kisas yerine direkt o an kavga ederim daha iyi
Ben çok bıktım kısas yapmaktan zaten ve dakikalarca lütfen hayatım şöyle yapalım dediğim halde yapmadığı zaman söze de şöyle başlıyorum “bak seni tehdit etmek istemiyorum ama bana bunu zorunda bırakıyorsun diyorum.Çok yorucu bence yaptığınız. Ben de kindar bir insanım yapılanı asla unutmam ama eşimle ilişkimde meseleyi konuşarak çözerim. Mesela arkadaşınızla görüşmenize mi karışıyor o zaman sen de şunla görüşme demek kadar saçma bir şey yok bence. Bu örneği siz öyle bir şey yaptığınızdan değil genel çevremden çok duyduğum için yazıyorum. Zaten yanlış bir tavır var ortada buna yanlışla karşılık vermek olur bu.
Sizin park örneğinize gelince eşiniz zaten en baştan alışkın olmalıydı çocuğuyla tek vakit geçirmeye. En büyük hatayı en başta yapmışsınız. Şimdi ağlıyor benimle diyebilir bunun çözümü önce hep birlikte gidersiniz sonra yavaş yavaş tek başına sorumluluk almasını sağlarsınız. Sizin bulduğunuz o sa benden ailesiyle ilgili bir şey istediğiyle yapmamayım mantığı bir çözüm değil ki. Sonra eşiniz de ona kinlensin başka bir isteğinizi yapmasın, siz ona kinlenin. Böyle ömür mü geçer? Kısa vadede çözüme ulaştığınızı düşünebilirsiniz ama bir yerden sonra hem karşı tarafı bıktırırsınız hem siz bıkarsınız.
Eşinizle sıkıntı yaşadınız mı uzun vadede? Soğukluk gibiYani sizin gibi olduğum için ben haklı görüyorum tabii
Elbet eşle olan ilişkide sıkıntı oluyor ama ben hayatta karşılıksız hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum.
Anne sevgisi bile o çocuğu doğuran biziz diye öyle seviyoruz falan filan.
İnsan ektiğini biçer, biçmiyorsa işte orada devreye siz gibi karakterler girip biçtirmeli.
Ama bunu biz de yaptığımız için yeri gelip bize dönüyor, o ayrı.
Aslında problem şu herkes kendi tarafından bakınca geçerli bir sebebi oluyor da yapmıyor.. Mesela eşiniz de diyebilir ben zaten çalışan adamım evimde rahatça uzanıp yatmak istiyorum, komşu kadın gelince de yan odalara geçerim bulaşmam size.. Bunlara rağmen yine istemiyorsa da gelmesin banane diyebilir?? Bu taraftan bakınca onun için de geçerli bir sebep gibi oluyor sankiSizin çok geçerli hamilelik gibi bir sebebiniz var yalnız. Canınız istemedi yapmadınız bir örnek var mı? Yok demi çünkü biz kadınlar genelde geçerli bir sebep yoksa istenileni yapıyoruz. Buluşma örnek verdiniz diye ben de vereyim bir komşum var evde eş olunca çok oturmuyor ben de eşimden rica ettim yarın dışarı çıkabilir misin dedim gideceği yer de zaten iş yeri. Canım isterse çıkarım canım istemezse çıkmam ben komşuyu yemem neden ben yokken oturmuyor diyor. Ben de haklısın ama o da böyle bir insan nolur sanki çıksan dedim. Anlatmaya çalıştım Tartıştık ve ben de onun bir ricasını yerine getirmemek ile tehdit ettim bakalım yarın ne olacak
Ne diyorsunuz kavga ederken örnek verir misiniz
Doğru söylüyorsunuz.Aslında problem şu herkes kendi tarafından bakınca geçerli bir sebebi oluyor da yapmıyor.. Mesela eşiniz de diyebilir ben zaten çalışan adamım evimde rahatça uzanıp yatmak istiyorum, komşu kadın gelince de yan odalara geçerim bulaşmam size.. Bunlara rağmen yine istemiyorsa da gelmesin banane diyebilir?? Bu taraftan bakınca onun için de geçerli bir sebep gibi oluyor sankiyine de tabi siz bilirsiniz ama eşim beni mesela istediğim birşeyi yapmamakla tehdit ederek bir yol izlese bu beni daha da çok tahrik eder..Eşiniz de bu şekilde karşıt bir tepki oluşturursa sizin ortak bir noktada anlaşma şansınız çok zor zorlaşır.. Ben olsam mesela eşim yapmadı diyelim evden gitmedi ve komşu kadın da gelmedi.. Eşimi sinir etmek yerine sana çok kırıldım ama atsan atılmazsın satsan satılmazsın der yaptığını sineye çekmeye çalışırdım..Bu şekilde onun size yaptığını unutarak bir sonraki isteğinizi yerine getirmesi için ona istek kazandırmış olacaksınız işte diğer türlü daha çok tahrik ediyorsunuz.. baktığınız zaman ne kaybetmiş oluyorsunuz?? Komşu kadınla oturmanız mı yoksa eşinizle aranızdaki gerginlik mi??? Siz bu şekilde gerginliği kabul ediyorsunuz ve maalesef bu tavır eşinizi yıldırmaz.. En azından bana öyle geliyor bilemedim..
Onun haklı olduğunu fakat bu komşumuzun bize çok fedakarlığı olduğunu onu ağırlamak istediğimi tatlı dille söyledim ve ondan küçük bir fedakarlık bile sayılmayacak bir şey istedim lakin çok saçmaymış evden gitmesi tabiki de mantıksız ama zor da değilAslında problem şu herkes kendi tarafından bakınca geçerli bir sebebi oluyor da yapmıyor.. Mesela eşiniz de diyebilir ben zaten çalışan adamım evimde rahatça uzanıp yatmak istiyorum, komşu kadın gelince de yan odalara geçerim bulaşmam size.. Bunlara rağmen yine istemiyorsa da gelmesin banane diyebilir?? Bu taraftan bakınca onun için de geçerli bir sebep gibi oluyor sankiyine de tabi siz bilirsiniz ama eşim beni mesela istediğim birşeyi yapmamakla tehdit ederek bir yol izlese bu beni daha da çok tahrik eder..Eşiniz de bu şekilde karşıt bir tepki oluşturursa sizin ortak bir noktada anlaşma şansınız çok zor zorlaşır.. Ben olsam mesela eşim yapmadı diyelim evden gitmedi ve komşu kadın da gelmedi.. Eşimi sinir etmek yerine sana çok kırıldım ama atsan atılmazsın satsan satılmazsın der yaptığını sineye çekmeye çalışırdım..Bu şekilde onun size yaptığını unutarak bir sonraki isteğinizi yerine getirmesi için ona istek kazandırmış olacaksınız işte diğer türlü daha çok tahrik ediyorsunuz.. baktığınız zaman ne kaybetmiş oluyorsunuz?? Komşu kadınla oturmanız mı yoksa eşinizle aranızdaki gerginlik mi??? Siz bu şekilde gerginliği kabul ediyorsunuz ve maalesef bu tavır eşinizi yıldırmaz.. En azından bana öyle geliyor bilemedim..
Benim eşim de normal olmadığından sorun olmuyor bu konu.Eşinizle sıkıntı yaşadınız mı uzun vadede? Soğukluk gibi
Herkes karşı çıkacaktır sevgi bu değil diye ama bence de en güzeliBenim eşim de normal olmadığından sorun olmuyor bu konu.
Zaten bizim ilişkimizin başından beri daima bu vardır.
İki baskın karakter, birinin dediğinin olması için diğerine bir şeyden feragat etmesi adına vaatte bulunması gerekir.
Çok saçma ama böyle.
Atıyorum bir akşam kocam dışarı çıkacaksa aynı hafta ben de çıkmalıyım, eşit olmalı.
Ya da onun istediği o aile görüşmesi yapılacaksa, onun istemediği ama benim deli gibi gitmek istediğim mekana da gidilecektir.
Sevgi bence bu.Herkes karşı çıkacaktır sevgi bu değil diye ama bence de en güzeli
Ne denir ki şimdi bana da kisas yaparsınız falan bilemedimBu hayatta kısas kendimi savunma mekanizmam oldu. Eşim istediğim bir şeyi mi yapmadı hemen onun istediği şeyleri yapmıyorum ve sen de yapmamıştın diyerek yapmıyorum ( aslında yapabileceğim basit bişey) görümceme hatta anneme bile böyle olmaya başladım...
Başkası problem değil de eşimle aramda uzun vadeli sorun olur mu? Ya da doğru mu yapıyorum? Kısas yapmadığım evliliğimin ilk yılları yüz verdikçe tepeme çıktıkları için ( kv kb görümce eş) ben de herkese karşı soğuk nevale biri oldum çıktım. Eşime bile o verdiği sürece sevgi veriyorum. Oysa sevgi şartsız olmalıydı öyle değil mi... eşimi artık sevmiyor muyum bilmiyorum...
Dik kafalı değildir eşim çoğu konuda ama ben tatlış ponçik olmalıyım bunun için. Hemen yumuşar kabul eder ama bu da beni yoruyor ben 30 yaşındayım ağır geliyor bana kedi gibi davranmak aslında onu tehdit etmek ya da kedi gibi davranmak istemiyorum sadece normal olamaz mıyıxSevgi bence bu.
Kendinden ver ver nereye kadar?
Benim ilişkim asla örnek olamaz çok daha başka konularda çözümsüz sorunlarımız var ama bir taraf istediği hayatı sürerken öbürü onun gölgesinde yaşayamaz.
Eğer iki taraf da bizim gibi dik kafalı ise tek çözüm bu.
EstagfrullahNe denir ki şimdi bana da kisas yaparsınız falan bilemedim
Hanımlar mesela bir örnek daha benim memleket uzak arabamızla gitmek eşime mantıksız geliyor çünkü uzun yol kaza vs ve uçakla gidiyoruz halbuki arabanın rahatlığını ve özgürce gezebilmeyi anlatmama gerek yok. Ocakta da eşimin memleketine gitmeyi planladık ve bu da bana mantıksız geliyor çünkü karlı yollar çok soğuk köy vs ama sırf eşim istiyor (babası hasta) diye kabul etmiştim idare et demişti çünkü. Ama o sırf ben istiyorum diyerek yavaş yavaş dura dura benim aileme gitmeyi istemedi gezmek istemedi. Canı istemiyor. Benim isteğim önemslz. Şimdi ben de onun ailesine gitmemek gibi bir kıyas yapsam mı yoksa yalvarıp yakarıp bi ton dil döküp istediğimi yaptırmam mı daha ADİL?
Sizin çok geçerli hamilelik gibi bir sebebiniz var yalnız. Canınız istemedi yapmadınız bir örnek var mı? Yok demi çünkü biz kadınlar genelde geçerli bir sebep yoksa istenileni yapıyoruz. Buluşma örnek verdiniz diye ben de vereyim bir komşum var evde eş olunca çok oturmuyor ben de eşimden rica ettim yarın dışarı çıkabilir misin dedim gideceği yer de zaten iş yeri. Canım isterse çıkarım canım istemezse çıkmam ben komşuyu yemem neden ben yokken oturmuyor diyor. Ben de haklısın ama o da böyle bir insan nolur sanki çıksan dedim. Anlatmaya çalıştım Tartıştık ve ben de onun bir ricasını yerine getirmemek ile tehdit ettim bakalım yarın ne olacak
Konuşmaktan anlamayan insana kısas yaparım.Yaşadığım duyguyu onun da yaşamasını isterim.Mesele bunu yaptıktan sonra vicdanınızın sesi,rahatsız ediyorsa sizi o zaman kendi iyiliğiniz için yapmayın.Peki konuşmaktan anlamayan insanlarla nasıl mücadele ediyordunuz? Özellikle haksızlığa ya da hadsizliğe uğradığınızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?