Kısas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizin çok geçerli hamilelik gibi bir sebebiniz var yalnız. Canınız istemedi yapmadınız bir örnek var mı? Yok demi çünkü biz kadınlar genelde geçerli bir sebep yoksa istenileni yapıyoruz. Buluşma örnek verdiniz diye ben de vereyim bir komşum var evde eş olunca çok oturmuyor ben de eşimden rica ettim yarın dışarı çıkabilir misin dedim gideceği yer de zaten iş yeri. Canım isterse çıkarım canım istemezse çıkmam ben komşuyu yemem neden ben yokken oturmuyor diyor. Ben de haklısın ama o da böyle bir insan nolur sanki çıksan dedim. Anlatmaya çalıştım Tartıştık ve ben de onun bir ricasını yerine getirmemek ile tehdit ettim bakalım yarın ne olacak

Ben bunu eşime anlayamadım her şey mantıklı olmak zorunda değil

Ben çok bıktım kısas yapmaktan zaten ve dakikalarca lütfen hayatım şöyle yapalım dediğim halde yapmadığı zaman söze de şöyle başlıyorum “bak seni tehdit etmek istemiyorum ama bana bunu zorunda bırakıyorsun diyorum.

Eşinizle sıkıntı yaşadınız mı uzun vadede? Soğukluk gibi

Aslında problem şu herkes kendi tarafından bakınca geçerli bir sebebi oluyor da yapmıyor.. Mesela eşiniz de diyebilir ben zaten çalışan adamım evimde rahatça uzanıp yatmak istiyorum, komşu kadın gelince de yan odalara geçerim bulaşmam size.. Bunlara rağmen yine istemiyorsa da gelmesin banane diyebilir?? Bu taraftan bakınca onun için de geçerli bir sebep gibi oluyor sanki yine de tabi siz bilirsiniz ama eşim beni mesela istediğim birşeyi yapmamakla tehdit ederek bir yol izlese bu beni daha da çok tahrik eder..Eşiniz de bu şekilde karşıt bir tepki oluşturursa sizin ortak bir noktada anlaşma şansınız çok zor zorlaşır.. Ben olsam mesela eşim yapmadı diyelim evden gitmedi ve komşu kadın da gelmedi.. Eşimi sinir etmek yerine sana çok kırıldım ama atsan atılmazsın satsan satılmazsın der yaptığını sineye çekmeye çalışırdım..Bu şekilde onun size yaptığını unutarak bir sonraki isteğinizi yerine getirmesi için ona istek kazandırmış olacaksınız işte diğer türlü daha çok tahrik ediyorsunuz.. baktığınız zaman ne kaybetmiş oluyorsunuz?? Komşu kadınla oturmanız mı yoksa eşinizle aranızdaki gerginlik mi??? Siz bu şekilde gerginliği kabul ediyorsunuz ve maalesef bu tavır eşinizi yıldırmaz.. En azından bana öyle geliyor bilemedim..

Ne diyorsunuz kavga ederken örnek verir misiniz

Hatirlamiyorum ama son tartistigimizda "sen kafana göre mi davranmaya başladin? En sevmedigim sey oldugunu biliyorsun bana sormadan bisey deme diye soylemem mi lazimdi..." Diye başlayan şeyler soylemiştim.

Öyle evliliklere örnek verilesi sihirli sözcükler kullanmiyorum ben de. Ama bizde işe yariyor en azindan ve bizim mevzular uzamiyor, kavgayi bi kere ediyoruz hallediyoruz 1-2 saat sonra unutuluyor, öyle küsme etmemiz olmaz. Mevzulari uzatip başka mevzulara tasimaktansa o an kavga edip bitirmek daha iyi, hiç etmesek daha da iyi tabi ama arada oluyor.

Doğru söylüyorsunuz.

Onun haklı olduğunu fakat bu komşumuzun bize çok fedakarlığı olduğunu onu ağırlamak istediğimi tatlı dille söyledim ve ondan küçük bir fedakarlık bile sayılmayacak bir şey istedim lakin çok saçmaymış evden gitmesi tabiki de mantıksız ama zor da değil

Eşinizle sıkıntı yaşadınız mı uzun vadede? Soğukluk gibi
Benim eşim de normal olmadığından sorun olmuyor bu konu.
Zaten bizim ilişkimizin başından beri daima bu vardır.
İki baskın karakter, birinin dediğinin olması için diğerine bir şeyden feragat etmesi adına vaatte bulunması gerekir.

Çok saçma ama böyle.
Atıyorum bir akşam kocam dışarı çıkacaksa aynı hafta ben de çıkmalıyım, eşit olmalı.
Ya da onun istediği o aile görüşmesi yapılacaksa, onun istemediği ama benim deli gibi gitmek istediğim mekana da gidilecektir.

Herkes karşı çıkacaktır sevgi bu değil diye ama bence de en güzeli

Herkes karşı çıkacaktır sevgi bu değil diye ama bence de en güzeli
Sevgi bence bu.
Kendinden ver ver nereye kadar?

Benim ilişkim asla örnek olamaz çok daha başka konularda çözümsüz sorunlarımız var ama bir taraf istediği hayatı sürerken öbürü onun gölgesinde yaşayamaz.
Eğer iki taraf da bizim gibi dik kafalı ise tek çözüm bu.

Ne denir ki şimdi bana da kisas yaparsınız falan bilemedim

Dik kafalı değildir eşim çoğu konuda ama ben tatlış ponçik olmalıyım bunun için. Hemen yumuşar kabul eder ama bu da beni yoruyor ben 30 yaşındayım ağır geliyor bana kedi gibi davranmak aslında onu tehdit etmek ya da kedi gibi davranmak istemiyorum sadece normal olamaz mıyıx

İyi de verdiğiniz iki örnek çok alakasız. Tek ortak nokta aile barındırması. Uzun yolu arabayla gitmekten ben de hiç hoşlanmam. Anlatın arabanın rahatlığını ben anlamadım çünkü. Uçak tercih ederim her zaman. Bana göre uzun yolda saatlerce araba sürmekte eziyet, yan koltukta saatlerce oturmakta. Siz de araba sürüyor musunuz, tek şoför mü gideceksiniz?

Siz diyorsunuz geze geze gitmek istiyorum eşinizin babası hastaymış. İki farlı durum var ortada. Eşiniz size gitmeyelim dememiş ki. Deseydi durum farklı olurdu. Bu noktada kıyasa çevirmeniz hem mantıksız hem çocukça.

Son düzenleme:
konu epey konuşulmuş. herkes her şeyi söylemiştir herhalde. benim fikrim afedersiniz evlilik sidik yarışı değildir.

almadan verdiğimde, eşime sinir olsam da kavga etmediğimde, küsmediğimde, kısas yapmadığımda daha mutlu hale geldi evliliğim. eşime nahif şekilde kırıldığımı, rahatsız olduğumu dile getiririm düzeltmeye çalışır durumu. inadına bassam boşanırdım şimdiye.

kadınların adı çıkmış. erkekler daha inatçı yerine göre.
konu sahibinin beyi de konu sahibinin bu tavırlarından dolayı böyle davranmıyorsa ben de evliliğe dair hiçbir şey bilmiyordurum.

iç dünyanızdaki ufak tatmin olmalar için, ohh demek için evliliğinize zarar veriyorsunuz.

bu evlilige bakan yonu.

insan iliskilerine bakan yonuyle de saglikli bulmuyorum kiyas fikrini. herkes kendi adaletini kendi saglamaya calissa olusacak kaosu dusunsenize. hele kisasi anneye yapmak bana cok acimasizca geliyor.

Son düzenleme:

Bu tür bir evlilik çok yorucu değil mi ?
Basit bir süpürge için bile mücadele vermek
Normalde kısas tarzım değildir ama sizin eşiniz cidden sinir bozucu bir adam
Boşanmayı düşündünüz mü hiç ?

Kisas bazı durumlarda çok işe yarıyor karşındaki insan sana ne yaptığını cuk diye anlıyor .Benim eşim laftan anlamaz,empati nedir bilmez o yüzden bi kaç kere kisas yaptım zaten dinimizde de kisas var fakat sürekli kisas halinde olmak karsidakinden çok sizi yorar ve zarar verir.o yüzden size tavsiyem kısası biraz azaltın kendinizi biraz salın yani :) herşey de kısasa başvurmayın ufak tefek mevzuları bazen göz ardı edin

Peki konuşmaktan anlamayan insanlarla nasıl mücadele ediyordunuz? Özellikle haksızlığa ya da hadsizliğe uğradığınızda
Konuşmaktan anlamayan insana kısas yaparım.Yaşadığım duyguyu onun da yaşamasını isterim.Mesele bunu yaptıktan sonra vicdanınızın sesi,rahatsız ediyorsa sizi o zaman kendi iyiliğiniz için yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…