Haklıyken haksız duruma düşmekte üstüme yoktur zaten....Canınızı sıkan durumu açıklayın ve köşenize çekilin. Haklıyken haksız duruma düşmezsiniz böylece
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklıyken haksız duruma düşmekte üstüme yoktur zaten....Canınızı sıkan durumu açıklayın ve köşenize çekilin. Haklıyken haksız duruma düşmezsiniz böylece
Örnek az önce eşime yarın çocuğu alıp parka götürür müsün dedim biraz kafa dinlemek istiyorum ya da ben çıkayım dedim hayır dedi ısrar ettim hayır dedi şimdi ben ne tepki vereyim ki bu adama empati yaptırayım.... anca aklıma annesi babası için birşeyler istediği vakit yapmamak geliyor( benden tek istediği bu)
Aynen dersimi aldim ben.Bura Kk knka burdaki Güç savaşları Osmanlıda yoktu![]()
Götürmek değil ben de çıkabilirim. Açıklaması çocuk onda durmuyormuş ağlıyormuş.Neden götürmek istemiyormuş mesela? Mantıklı bi açıklaması var mı?
Aynen dersimi aldim ben.
Sorsaydınız ben bu çocuğu tek başıma mı yaptım diye. Sinirlenmekte haklısınızÖrnek az önce eşime yarın çocuğu alıp parka götürür müsün dedim biraz kafa dinlemek istiyorum ya da ben çıkayım dedim hayır dedi ısrar ettim hayır dedi şimdi ben ne tepki vereyim ki bu adama empati yaptırayım.... anca aklıma annesi babası için birşeyler istediği vakit yapmamak geliyor( benden tek istediği bu)
Götürmek değil ben de çıkabilirim. Açıklaması çocuk onda durmuyormuş ağlıyormuş.
Yarın çocuğu SABAH MI yoksa AKŞAM MI dışarı çıkarıcaksın diye vurgu yaparak Sor, ucu kapalı şekilde sor, çıkarmıycam derse nedenini öğrenmek istiyorum de, sakin ama çok ciddi şekilde, arkasını bırakma, Yarın işim var derse o zaman çarşamba günü iş çıkışı mı Çıkaracaksın diye sor, pes etme o pes etsin, bir açıklama yaptıgında hemen atlama öylece yüzüne bak dinlemeye devam et( bizim amirler böyle yapıyo:),Örnek az önce eşime yarın çocuğu alıp parka götürür müsün dedim biraz kafa dinlemek istiyorum ya da ben çıkayım dedim hayır dedi ısrar ettim hayır dedi şimdi ben ne tepki vereyim ki bu adama empati yaptırayım.... anca aklıma annesi babası için birşeyler istediği vakit yapmamak geliyor( benden tek istediği bu)
Kısasa kısas yapılır da bu tarz şeyler için değil. Bunlar konusmayi bilen insanlar için çözmeye odaklı seyler olmali. Bir süre sonra aranizda sadece kisaslar kalir ki belki su an sadece paylasimlariniz birbirinize karsilikli ölçüde aynıdır. Cok hesap yapiyor olmalisiniz. Size iyilik yapıldığında veyahut kötülükte hemen cevap verme yarışi da icindesiniz bu sizi gercekten cok yorar. Herkesi geçin kendinize agir bir yük bu huyunuz. Alın eşinizi karşınıza durumun ciddiyetini belirterek sizi rahatsiz eden seyleri söyleyin. Bu seyler yüzünden kendiniz olmaktan çıktığınızı da ekleyin. Birlikte halledemiyorsaniz bir profesyonel destegi alin. Hayat yaptiginiz sey için cok kisa.Bu hayatta kısas kendimi savunma mekanizmam oldu. Eşim istediğim bir şeyi mi yapmadı hemen onun istediği şeyleri yapmıyorum ve sen de yapmamıştın diyerek yapmıyorum ( aslında yapabileceğim basit bişey) görümceme hatta anneme bile böyle olmaya başladım...
Başkası problem değil de eşimle aramda uzun vadeli sorun olur mu? Ya da doğru mu yapıyorum? Kısas yapmadığım evliliğimin ilk yılları yüz verdikçe tepeme çıktıkları için ( kv kb görümce eş) ben de herkese karşı soğuk nevale biri oldum çıktım. Eşime bile o verdiği sürece sevgi veriyorum. Oysa sevgi şartsız olmalıydı öyle değil mi... eşimi artık sevmiyor muyum bilmiyorum...
Şimdi benim iki çocuğum var biri 20 aylık biri 7 yaşında, büyüğünü götürür küçüğünü götürmez eşim. Küçük ağlayınca çok strese giriyor. O yüzden dışarı çıkacaksam alıp annesine götürüyor. Yani ben ondan bana zaman bulmasını istiyorum ister evde baksın ister annesinde ister salonda batak filan oynasın bizim çılgınla. Hani söylemek istediğim şu nerede ne yapacağına kadar karar vermeseniz de ona bıraksanız. Gıcıklığına mı yapıyor hakketten o işte iyi mi değil yoksa öküzün teki tek başına ne işin var otur çocuğunla mı yeaa diyor. Niyeti tavrı genel hali çok önemli
Çocuk gibisiniz.
Bahsettiğiniz kısas durumu olsa olsa aynı durumda yapılır. Misal sizin ailenizle görüşmüyor mu, siz de onunkiyle görüşmezsiniz. Sizin arkadaşlarınızla çıkmanıza engel mi oluyor, siz de onunkine engel olursunuz gibi... Ama çocuğu parka götürmüyor diye iyi o zaman sen de annenlere gidemezsin mi diyorsunuz? Ne alaka?ya da kayınvalide ve görümcenize nasıl bir kısas yapıyorsunuz çok merak ettim doğrusu.
Çocuğu dışarı çıkarmamaktaki genel niyeti benim bunalmış olmamı mantıksız ve saçma buluyor oluşu ayrıca bu iki ya da üç saatte onun belki de ekstra bir makale daha fazladan okuyabilecekken mahrum kalmasını mantıksız buluşu zaten gün içinde online derslerim oluyor çocuktan kopuyorum ya niye yetmiyormuş vs. Kısas konusu aynı değil doğru fakat o an benim aklıma sadece şu geliyor ondan bir şey istedim yapmadı o da benden birşey isterse yapmamaya hak kazandım gibi vs. Eşimi ailesine göndermemek değil de; örneğin canım istemiyorsa ailesini yemeğe çağırmamak gibi. Aslında benim için yapılabilecek bir şey lakin totomu zorlamak istemiyorum çünkü eşim totosunu zorlamamıştı gibiYarın çocuğu SABAH MI yoksa AKŞAM MI dışarı çıkarıcaksın diye vurgu yaparak Sor, ucu kapalı şekilde sor, çıkarmıycam derse nedenini öğrenmek istiyorum de, sakin ama çok ciddi şekilde, arkasını bırakma, Yarın işim var derse o zaman çarşamba günü iş çıkışı mı Çıkaracaksın diye sor, pes etme o pes etsin, bir açıklama yaptıgında hemen atlama öylece yüzüne bak dinlemeye devam et( bizim amirler böyle yapıyo:),
Komşularımın eve gelmesini istemiyor mesela onun arkadaşı yok şimdi ben kimi eve almayayım akrabalarını mı? Her zaman konu aynı olmuyor işte. Ama başka konudan hırsımı almadan duramıyorum. Kindarım.Çocuk gibisiniz.
Bahsettiğiniz kısas durumu olsa olsa aynı durumda yapılır. Misal sizin ailenizle görüşmüyor mu, siz de onunkiyle görüşmezsiniz. Sizin arkadaşlarınızla çıkmanıza engel mi oluyor, siz de onunkine engel olursunuz gibi... Ama çocuğu parka götürmüyor diye iyi o zaman sen de annenlere gidemezsin mi diyorsunuz? Ne alaka?ya da kayınvalide ve görümcenize nasıl bir kısas yapıyorsunuz çok merak ettim doğrusu.
Çocuğu dışarı çıkarmamaktaki genel niyeti benim bunalmış olmamı mantıksız ve saçma buluyor oluşu ayrıca bu iki ya da üç saatte onun belki de ekstra bir makale daha fazladan okuyabilecekken mahrum kalmasını mantıksız buluşu zaten gün içinde online derslerim oluyor çocuktan kopuyorum ya niye yetmiyormuş vs. Kısas konusu aynı değil doğru fakat o an benim aklıma sadece şu geliyor ondan bir şey istedim yapmadı o da benden birşey isterse yapmamaya hak kazandım gibi vs. Eşimi ailesine göndermemek değil de; örneğin canım istemiyorsa ailesini yemeğe çağırmamak gibi. Aslında benim için yapılabilecek bir şey lakin totomu zorlamak istemiyorum çünkü eşim totosunu zorlamamıştı gibi
Aslında evet dediğimi zorla dikte ile yaptırıyorum çoğu zaman çünkü yapmadığında rövanşını alacağını biliyor. Ama maalesef bu durum da beni düşündürüyor ricamı beni sevdiği için değil korktuğu için yapıyor ve bu bi gün patlayacak hissediyorum sanki. Ya da yanlış hissediyorum kötüler mi kazanıyor bu hayatta? Biraz katı kalplilikten bir şey olmaz mı ? Karar veremiyorum. Tek hissettiğim ne zaman iyi kalpli olsam karşılık alamıyorumİşe yarıyor mu peki? Bu tavırla yola geliyor mu?
Küçük hesaplar yaptığımdan beri dediklerim yapılıyor ama. Bu şey gibi haklı olmak mı mutlu olmak mı daha iyi demek gibi. Ben mutlu değilim ama en azından dediklerim yapılıyor....küçük hesapların peşine düşmek doğru değil bence
uzun vadede kendinizi de evliliğinizi de yıpratırsınız diye düşünüyorum. eşinizle açıkça konuştunuz mu bu konuyu?Küçük hesaplar yaptığımdan beri dediklerim yapılıyor ama. Bu şey gibi haklı olmak mı mutlu olmak mı daha iyi demek gibi. Ben mutlu değilim ama en azından dediklerim yapılıyor....
küçük hesapların peşine düşmek doğru değil bence
Ne güzel size . Keşke ben de başka türlü dediğim bir şeyi yaptırabilsem karşıdakine. Sadece beni sevdiği için ben istediğim için yapsa birşeyleri özellikle eşim. Ama hayır o beni sevdiği için değil benden korktuğu için yani yapmazsa intikamımı alabilirim bundan korktuğu için yapıyor.Benim hoşlanmadigim birseydir ve oldukça yorucu, sen şunu yapmamistin, surada soyle olmuştu filan...
Birbirimize karşi pek uyguladigimiz bisey değil.