Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

ben de bol bol dereotu doğrayıp attım buzluğa şutarafagitti
canim dogramana gerek yok aslinda..mesela maydonozu atiyorum börek yapacagim zaman posetiyle cikariyorum,zaten kaskati oluyor,ufalaniyor..gerisinide yine koyuyorum hemen..a.s.
arkadaşım ben buzluğa attığım maydonozu sadece makarna , börek içi hazırlama,sarma dolma içi hazırlama aşamasında kullanıyorum.sen başka nerelerde kullanıyorsun.
canim icine maydonoz girebilen her türlü seye koyuyorum ben,cokta güzel oluyora.s.

dolmalık biberleri bu kez çiğden koymadım ben,deepfreezein kullanma klavuzunda nerdeyse tüm sebze ve meyvelerle ilgili depolama şeklini anlatmış.ordan baktım dolmalık biberleri önce kaynar suya sonra soğuk suya daldıurarak şoklama yaparak yani,buzluğa attyım bakalım nasıl olcak.bi de denemek için aynı yöntemle bir tane patlıcan attım,onu da çok merak ediyorum.çünkü patlıcanı kızartarak atmanın sağlıksız olduğunu okuyorum heryerde 5 yıldır filan sadece közleyip atıyoruım o yüzden.inşallah bu şoklama yöntemi işe yarar

kızlar bende tam maydonozu nasıl atıyorsunuz diye soracaktım yazmışsınız bende doğramayı düşünüyordum saplarından temizleyip öylece atıcaz çıkarıncada zaten elimizle ufalanır heralde demi ?

günaydın arkadaşlar,
ben eti ya da kemiği haşlayınca (içine bazen bütün soğan, defne yaprağı, havuç koyuyorum) ılıtıyorum..sonra plastik su bardaklarına paylaştırıyorum suyunu...buzluğa direk atıyorum kaç bardak çıktıysa..
çorba ya da pilav için kullanacağım zaman da buzluktan alıp direk tencereye koyuyorum...plastıik bardak buzluktan çıkardığımda yırtılıyor zaten, zar gibi çıkıyor...çok pratik tavsiye ederim....

Selam,
Bende yazdıklarınızdan oldukça faydalanıcam bu hafta. Böğürtleni nasıl saklarım diye araştırırken forumu buldum. Ayrıca yazayım, başka bir yerde okudum, böğürtlenlerin dirilerini seçip bir tepsiye tek tek yerleştirerek yarım saat dondurup ondan sonra poşetlersek koyarsak daha iyi oluyormuş.
Bir şey sormak istiyorum, patlıcanı hiç közleyip atmamıştım. ÇIkarınca karnıyarık yapılabiliyor mu? Neler yapılabilir közlenmiş patlıcandan? Bir de kaynatıp kavanozladığımız domatesleri, dondurucu kısmında mı yoksa buzdolabının alt kısmında raflarda mı tutmalı? Dondurucuya attığımız gıdaları dondurma kaplarına ezilmeyecek şekilde koymak mı yoksa hep buzdolabı poşeti kullanmak mı iyidir?

Selam,
Bende yazdıklarınızdan oldukça faydalanıcam bu hafta. Böğürtleni nasıl saklarım diye araştırırken forumu buldum. Ayrıca yazayım, başka bir yerde okudum, böğürtlenlerin dirilerini seçip bir tepsiye tek tek yerleştirerek yarım saat dondurup ondan sonra poşetlersek koyarsak daha iyi oluyormuş.
Bir şey sormak istiyorum, patlıcanı hiç közleyip atmamıştım. ÇIkarınca karnıyarık yapılabiliyor mu? Neler yapılabilir közlenmiş patlıcandan? Bir de kaynatıp kavanozladığımız domatesleri, dondurucu kısmında mı yoksa buzdolabının alt kısmında raflarda mı tutmalı? Dondurucuya attığımız gıdaları dondurma kaplarına ezilmeyecek şekilde koymak mı yoksa hep buzdolabı poşeti kullanmak mı iyidir?

selam
ben hep közleyerek atıyorum,daha çok salata ve meze yapmak içn kullanıyorum ama yemekte yaptığım oldu karnı yarıkta.çok güzel oluyor,yine de ben karnıyarığı kızarmış patlıcanla severim.kaynar suda 3-4 dk tutarak şoklama yöntemini denedim bir tane patlalıcana dün akşam çıkartıp kızarttım benim pek hoşuma gitmedi açıkçası.kızartıp buzluğada atmak sağlıklı değil diyorlar ama dayanamayıp kızartarak atıcam bu sene galiba.
kaynattığımız domateslere gelince kapağını açmadığım sürece buzdolabında tutmuyorum.mutfak dolabımın içinde muhafaza ediyorum.kağaını açınca aynı salça gibi üzerine yağ gezdirip buzdolabında saklıyorum.

ben tavuk suyu et suyu gibi şeyleri sadece buz kalıplarına döküyorum sonra donnca buzdolabı poşetine koyuyorum.diğer gıdalarıda hep buzdolab poşetine koyuyorum,ve yassı bir halde tutarak donduruyorum,yassı olunca çok yer kaplamıyor.kıymamı etimi filanda öyle yaparım ben,herşeyi yassılaştırıyorum yoksa yer kalmıyor

arkadaşlar patlıcanı biberi fırında közleme işni nasıl yapıyorsunuz.ben 1 kez denedim çok uzun sürüyor ya sinir geldi.biberlerinde zarı kolay soyulmuyor.ben patlıcanları ocakta alevin üstünde közlüyorum çok çabuk oluyor.biberleride haşlıyorum,hem kabuğu kolay soyuluyor hem daha etli kalıyor

arkadaşlar patlıcanı biberi fırında közleme işni nasıl yapıyorsunuz.ben 1 kez denedim çok uzun sürüyor ya sinir geldi.biberlerinde zarı kolay soyulmuyor.ben patlıcanları ocakta alevin üstünde közlüyorum çok çabuk oluyor.biberleride haşlıyorum,hem kabuğu kolay soyuluyor hem daha etli kalıyor

arkadaşım ben fırında közlüyorum biberin bir tarafını 10-15dk sonra çeviriyorum 10-15dk diğer taraf için sonra çıkarıp buzdolabı poşetine koyuyorum ağzını bağlıyorum ortalama yarım saat sonra açıyorum kabukları tümden çıkıyorpatlıcanı denemedim ama umarım işine yarar ocakta yapıyordum ama çok kirleniyor sinir oluyorum

arkadaşlar közmatik diye bir zımbırtı var piyasada, hatta migrosta da gördüm, altı delikli bir metal kap, ocağın üzerine koyuyorsunuz ve onun üstünde közlüyorsunuz her şeyi, 5-10 dakikada ocağı hiç batırmadan işiniz bitmiş oluyor, kesinlikle edinin, tavsiye ederim.

Evdekinin resmini çektim tatlışlar a.s.

img2492g.jpg

evet ben bunu pazarda da gÖrdÜm ama pazardakİler ne kadar dayanıklıdır bİlmedİĞİm İÇİn almadım?

canım ben de pazardan aldım, çok da kullandım, bir şey olmuyor ama bulaşık makinesinde değil elimde yumuşak bezle yıkadım hep. her yerin pazarında olmayabilir diye migrosta da gördüm dedim şutarafagitti

Back
X