Kışın kilo vermek?

MsMarilyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
944
64
53
İzmir
Yazın daha hızlı kilo verildiğini biliyorum ama kışın, yazın verdiğinizin yarısı kadar bile veremezsiniz deniyor bu doğru mu? Bunu düşündükçe tüm motivasyonum gidiyor :(

Canım ben kışın daha çok veriyorum. Hatta vermiştim, ama kesinlikle spor gerekiyor.

Kışın hiç kilo verme deneyimim olmadı ama yazın bir ayda 10 kilodan fazla vermiştim(iştahsızlık vardı) ve biraz araştırdım kışın yaza göre daha az kilo verilrimiş ama umarım istediğim kiloyu verebilirim şu 2 ayda .s

Yazın daha hızlı kilo verildiğini biliyorum ama kışın, yazın verdiğinizin yarısı kadar bile veremezsiniz deniyor bu doğru mu? Bunu düşündükçe tüm motivasyonum gidiyor :(

aslında doğru ama yine de senin elinde.Serotonin hormonuyla alakalı bir durum.Bu hormonun miktarı güneş ışığında artar,kapalı karanlık yerlerde miktarı azalır.Serotonin azalması yeme bozukluğuna neden olur.Beyinde azalınca beyin bu eksikliği şekerli gıda yenmesini artırarak sağlar.Yani kışın azalan hormonun etkisiyle yeme isteğin artar ama bu ille de kilo veremeyeceğin anlamına gelmez.10 kilo verme de 6 kilo ver,neyin kötüsü ?

Back
X