Kısır döngü

Look Up

Move on honey ;)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.654
3.068
333
Ankara
Merhaba hanımlar,

Benim sorunum annemle. Annem hep kendi istediğini yapıyor, nasıl diyim, sessiz sakin bir kadındır ama mesela bir şey isteyin kendisi de istemezse yapmaz. Erteler, unutur. Buna bir noktada tamam deniyor, kendi işimi kendim görürüm ya da istemeyiveririm denebiliyor. Ama yapmasını istemediğim şeylerde de öyle. Mesela yemek yaparken diyorum ki anne bunu böyle değil şöyle yapalım, sen istemiyorsan bana söyle, beni çağır ben yapayım o an orda değilsem diyorum, ama yok yine kendi istediği gibi yapıyor. Mesela domateslerin yeşil uçlarını kesmek, yani minicik bir mesele ama benim için umursanmak olayına dönüştü. Ya da annecim benim çamaşırlarımi bana birak, ben yıkar, asar, toplarım diyorum, ki öyle de yapıyorum ama illaki bir noktada müdahale ediyor.

Durum artık umursanmamak, değer verilmemesi gibi benim için ve bunu da uzun uzun konuştum ama yine aynı yine aynı. Yani bilmiyorum ama sanırım tanıdığım en inatçı kadın annem, asla kendi bildiğinden şaşmiyor. Ben de kırılıyorum, bir süre sonra da yüzüm asılıyor, yanında oturmak da istemiyorum bazen, her şeyi bilmek , kontrol etmek istediğini ve bunu yaparken bizim duygularımızı önemsemedigini düşünüyorum artık .

Öyle işte ya. Belki de bencil olan benim. Sizi de dinlemek istiyorum, her görüşten kadın var burda, iyi gelecek her birinizin görüşünü almak.

Bu arada yemek meselesi falan, hani ben kendime öyle yapayım şeklinde. O benim istediğimi kabul etsin değil de. Yoksa onun mutfağı, onun evi benden önce. Ben diyorum ki en azından bana söyle, ben kendime acısız yapayım, sarmısak atmayayim vs

Yemek konusunda ben kendime yaparım anne dersiniz
Anneniz yapısı böyle kabul edeceksiniz
Çıldırsanız sakin kalsanız anneniz huyu böyle
Tek çare kabul etmek değişmez
Çünkü benim annemde öyle

ben babamda bunu cok yasarim. benim evime gelince ortaligi toplamaya baslar mesela. baba karisma gec otur dedigim halde pit pit pit evin icinde oradan oraya bir toplama isine girisir. her seferinde soylerim her seferinde yapar. kavga ederiz ve sana da iyilik yaramiyor der kapanis :D

baska konularda da boyle. kendi kafasindaki onun icin daha dogru oldugu icin beni dinliyor gibi gorunup yine de dedigini yapiyor. bir yerden sonra alisiyorsunuz artik. bir bildigi var herhalde diyip geciyorum ben en azindan.

Bu kadar annenize karışmayın. Beğenmediğiniz yemek varsa onu yemezseniz aç kalmazsınız. O kadın kaç yıldır o evin yükünü sırtında taşıyor. Bırakın kendi evinde kendi istediği gibi davransın

Benim annemde öyledir ya babamın dediği yemekleri yapar ya kendi bildiğini kendi evime halı alırken de çok müdahale etti ama kırmadan anne ben bu tarz seviyorum diyerek onu dışarda bırakmadan dahil etmedim tarzıma hiç bir zamanda onu yönetmeye değiştirmeye çalışmadım çünkü benim meleğim sessiz sakin kimseye kötü söz söylemez kimseyi üzmek istemez yemek kötü olmuş desek üzülür hiç bişeyimi beğenmiyosunuz bıktım artık ne yapcam ben yemek diye üzülür ne gerek var ki kötü olsa bile kötü demem gider gizlice dökeceksem dökerim görmezden gelin bence ve yönetmeyin Bırak bildiği gibi yaşasın sende ev köy olunca bildiğin gibi yaşarsın takılma üzülme de 🌸

Yemek konusunda ben kendime yaparım anne dersiniz
Anneniz yapısı böyle kabul edeceksiniz
Çıldırsanız sakin kalsanız anneniz huyu böyle
Tek çare kabul etmek değişmez
Çünkü benim annemde öyle

evet tek çare kabul etmek gibi, diğer türlü olmuyor. onların ve bizim bakış açılarımız çok farklı ve benim kabul edip, üzülmemem gerek.

Bu kadar annenize karışmayın. Beğenmediğiniz yemek varsa onu yemezseniz aç kalmazsınız. O kadın kaç yıldır o evin yükünü sırtında taşıyor. Bırakın kendi evinde kendi istediği gibi davransın

ben zaten karışmıyorum ki, tek istediğim neyi sevip sevmediğime ya da kendime oluşturduğum alana saygı duyulması, birazcık dikkate alınması.

Benim annemde öyledir ya babamın dediği yemekleri yapar ya kendi bildiğini kendi evime halı alırken de çok müdahale etti ama kırmadan anne ben bu tarz seviyorum diyerek onu dışarda bırakmadan dahil etmedim tarzıma hiç bir zamanda onu yönetmeye değiştirmeye çalışmadım çünkü benim meleğim sessiz sakin kimseye kötü söz söylemez kimseyi üzmek istemez yemek kötü olmuş desek üzülür hiç bişeyimi beğenmiyosunuz bıktım artık ne yapcam ben yemek diye üzülür ne gerek var ki kötü olsa bile kötü demem gider gizlice dökeceksem dökerim görmezden gelin bence ve yönetmeyin Bırak bildiği gibi yaşasın sende ev köy olunca bildiğin gibi yaşarsın takılma üzülme de 🌸

ne güzel, siz gayet anlayışlısınız. ben de öyle olup, dert etmemeyi temenni ediyorum kendi adıma. :)

Kendi yemeğini kendin yap. Kendi odana kirli sepeti koyup kendin yıka kendin as esyalarını?

evet tek çare kabul etmek gibi, diğer türlü olmuyor. onların ve bizim bakış açılarımız çok farklı ve benim kabul edip, üzülmemem gerek.

ben zaten karışmıyorum ki, tek istediğim neyi sevip sevmediğime ya da kendime oluşturduğum alana saygı duyulması, birazcık dikkate alınması.

ne güzel, siz gayet anlayışlısınız. ben de öyle olup, dert etmemeyi temenni ediyorum kendi adıma. :)
Annnenizi bu yaştan sonra değiştiremezsiniz.

Şöyle de yapabilirsin böyle yapalım mı diye fikrini alın belki bunu sizden öğrenip size de sorabilir belki farkında olmadan sizde annenizin alanına giriyor olabilirsiniz

en az.18yasindasiniz diye dusunuyorum. bu kadar 18 yildir bir duzen kurmus otutturmus, siz simdi bunlari soyleyerek o duzeni bozuyor ve ona extra is yukune neden oluyorsunuz. sizin camasirlarinizi yikamaniz onun is yukunu azaltmayacak cunku kafasini mesgul edecek. henuz kizim cok kucuk ama bir anne olarak yaziyorum size bunu, maalesef benim bidik yazdiklarinizi istediginde benim kafam daha yogun olur ve isi bildigim gibi yapip bitirmek isterim. siz artik kendi evinizde kurun bu duzeninizi. kendi cocugunuz olunca da annem hakliymis dersiniz cunku cocuk buyutmek cok yorucu, düzenin disina cikmak daha cok yoruyor. siz bunu nedense kisisel algilamissiniz ama alakasi yok. sizi saymamak gibi bir cikarimda bulunmak anlamsiz.

Kendi yemeğini kendin yap. Kendi odana kirli sepeti koyup kendin yıka kendin as esyalarını?

Zaten mesele öyle yapmama rağmen annemin yok sayıp yine kendisinin de karışmak istemesi, kendi istedigi şekilde davranması her zaman

Back
X