kısır kaç dakikada yapılır bayanlar?

iksess

evlenmeden olmaz
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
144
0
46
Antalya
merhabalar kızlar, kısır yapmam gerekiyor ve hiç yapmadım internette tarifler oldukça çok ama kaç dakikada hazır oluyor bu kısır?? sanırım bulgurun üzerine sıcak su, sonra salça ve yeşillikleri katacakmışım??

off yaa canım istedi böyle limon sıkıcan üstüne .kalkıp yapasım var okadar.

Konu içeriği nedeniyle "yemek tarifleri" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösteriniz.

bulgurun üzerine kaynamış suyu döküyorsun, ama tam üzerini örtecek kadar ..fazlası bulguru çok yumuşatır,hamursu bişey olmasın..
tuzunu da koy..10-15 dk.demlensin..o süre içinde yeşillkleri doğra..bulgurun demlenmesi olunca,bir tavada yağla salçayı kavur,bulgurla harman et..biraz ılınmasını bekle ki yeşillikler pörsümesin sıcaklığından..
te te bu kaaa..

Bencede en fazla 15 dk sürer.Önce 2 su bardağı İnce Bulguru, 2 su bardağı sıcak su (1 su bardağıyla salçayı açtır öyle ekle) ıslat.Sonra yeşilliklerini minik minik doğra o sırada bulgur yumuşar.Yeşilleri bulgura koy.Bol limon ve sıvı yağ.Afiyet olsun.Canım çekti ama diyetteyim.

kısır fazla vakit alacak bir şey değil.inca bulguru ayıklayın ve yıkayın(gerçi ben ne ayıklıyorum ne yıkıyorum,gereksiz geliyor).üzerine bulgurun miktarının yarısı kadar sıcak su koyun ve üzerini kapatın,kenara alın.bulgur orada şişedursun.
bir başka köşede yeşillikleri hazırlayın:büyükce bir kabın içine yıkanmış marulu,maydonozu ince ince kıyın,domatesleri soyarak küçük küçük küpler halinde doğrayın.arzu ederseniz dereotu da koyabilirsiniz(ben nefret ettiğim için koymuyorum).bu şekilde doğranmış sebzeler de bekleyedursun.
bir tencerede ince ince doğranmış soğanları hafifce pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun.biraz biber salçası,biraz domates salçası da ekleyerek az daha kavrulmasını sağlayın.
ve bu arada bulgurlarınız şişmiş olacak.istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için tadına bakabilirsiniz.doğramış olduğunuz sebzelerinizin içine bulgurunuzu,kavrulmuş,renklendirilmiş soğanınızı ekleyin.üzerine kuru nane(harika bir lezzet verir),tuz az karabiber,limon,zeytinyağı ekleyip bir güzel karıştırın.ve yanında turşu,salataalık veyahut marul ile servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.

ayy kızlar süpersiniz.. ama benim yani bana söylenen tarifte salçayı kavurmuyolar kavurmasam olmazmı??

salçayı kavurursan daha iyi olur, salça çiğ çiğ durmaz kısırın içinde..

üşenme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…