Kısırlaştırılma

gunesinkizi75

Anemon
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
158
5
118
İzmir
Merhabalar. Yakında ikinci çocuğumu doğuracağım inşallah ve yine sezaryan olacak malesef. Bu ikinci gebeliğim hem ileri yaşım gereği (39) hem sağlık nedeni ile çok zorlu geçti. Aile planlamamızı o yüzden iki çocuk ile tamamlamış olduk. Daha genç olsaydım gerçi bir çocuk daha yapardım.

Bu sezaryan esnasında tüplerimin bağlanmasını istiyorum ki ekstradan daha sonra tekrar kısırlaştırma ameliyatı için yatmamak için. Hormonlu korunma yöntemlerini bu yaştan sonra çok sakıncalı buluyorum üstelik bende aşırı kilo yapıyor. Eşimin de korunmasından ikimiz pek haz almıyoruz. Spiral de çevremdeki çogu kadınlarda hep sorun yarattı (kayma, sexte hissetme, aşırı adet görme, iç yaraları, miyom veya kist oluşması).

Aranızda bunu yaptıran var mı ve kaça yaptırdınız? Memnun musunuz yoksa cok erken yaptırıp sonradan pişman oldunuz mu?

Konu basligi dikkatimi cekti ve dikkatimi cektigi kadar da varmis.
Ilk kez boyle birsey duyuyorum, her ne karar alirsaniz hakkinizda hayirlisi olsun...
Benim gorusum, sahsen kac yasinda olursam olayim boyle bir riske girmezdim...
Saglik nedenleri ile cocuk sahibi olmak ihtiyaci duyulabilir ilerde, kendi sagligin veya cocuklarinin sagligi icin...

Nacizane dusuncem, bu konuyu doktorun ile uzun uzadiya konusup oyle karar alman...
En dogru karari bu sekilde alabilecegini dusunuyorum... :31:

benim kayınvalidem tüplerini 18 yıl önce bağlatmış.
hiçbir sorun yaşamadı. hiçbir zaman da ağzından şikayet duymadım konu ile ilgili.
tüplerini bağlattığı halde tüp bebek yöntemi ile hamile kalınabildiğini okudum geçenlerde ama siz zaten bebek istemiyormuşsunuz.

Back
X