kişisel harcamalarınıza aylık ne kadar ayırıyorsunuz?

mathematician

Sen bilirsin Ya Rab
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.334
13
158
Malatya
arkadaşlar kuaför,giyim,aksesuar,kozmetik vs. gibi kişisel harcamalarınıza aylık ne kadar para ayırıyorsunuz?:44:
ben kuaföre saçlarımı boyadığım dönemlerde dip boyası,kaş-bıyık,fön,ağda derken aylık ortalama 50 tl filan veriyorum.
her ay bir göz kalemi veya bir krem bile olsa mutlaka kozmetik ürün alırım.yaklaşık 30 tl de oraya gider.
sonra ayda en az bir kıyafet aldığımı düşünürsem 50 tl de giyim için kullanırım.
çanta ayakkabı sık almam.sezondan sezona alırım aylara bölersem 20 de ayakkabı,çanta alışverişine gider.
yani neredeyse toplam 150 tl filan tutuyor.kazancımın %10 u kişisel harcamalarıma gidiyor.
sizler kişisel harcamalarınıza ne kadar ayırıyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba
Aylık 400 TL harçlığım var, kendi masraflarımı karşılamak için, 100 TL'sini cüzdanda bırakıyorum. Kalan 300 de, kişisel bakım ürünlerine ve alırsam bir iki parça kıyafete gidiyor. Haftada 1 veya bazen 2 kez fön çektiriyorum. Aylık 100 TL civarı tutuyor. 2 ayda 1 boya, kesim 80 TL. Sorunlu bir cildim var ve dermatologun önerdiği ürünleri kullandığım için onlar bir hayli tutuyor. Bir de alerjik bir ansan olduğum için makyaj malzemesinde birkaç marka dışında kullanamıyorum. Bir ürünü alıyorum, diğeri bitiyor, sıkıldım valla...

off offff yarama tuz bastınız:)))) ben resmen kıyafetlere yatırım yapıyorum bu int.ten alışveriş yapmak mahvetti beni kızlar alışkanlık oldu mutlaka 2gnde bir 1 parça dahi olsa alıyorum elbise,ayakkabı,çanta,bluz derken bi bakmışım o ay 500 tl sadece kıyafet alışverişi yapmışım çok şükür çok iyi kazanıyorum ama böyle nereye kadar hemen bişiler yapmam lazım bu alışkanlığımdan vazgeçmem lazım

canım Allah hayırlı bol rızık versin .eşimle ben allerjik tiplerdeniz.bizim de şampuanımız,deodorantımız,duş jelimiz filan medikal ürünler.çok şükür ki alma imkanımız var diyorum.

özellikle internetteki indirimler insanı çok cezbediyor.bakınca almak istiyor insan.belki o sitelere bir süre girmeyerek kontrol edebiliriz kendimizi.
biz bu aralar borçlu olduğumuz için inan çarşı pazar çok gezmemeye çalışıyorum.çünkü görünce ''aaa bu ne hoşmuş,hem de indirimdeymiş'' filan derken bi bakıyorum bir sürü bişeyler almışım.

aylık harçlıgım 200 tl benim eşim çalşıyor ben çalışmadogım için basna yet,iyor artıyor bilee:) 3 ayda şaç boyatırım dip boyasını kaşı 15de bir mutlaka digerlerini evde kendim alıyorum epilasynumu kıyafetide gördüğüm begendgim bişeyi alıyorum mesla bu ay 166 kaban aldım 55 converse 5 tl göz kalemi :)

valla hayran kaldım ya nası oluyo böyle.ben çok kuaföre gitmem ama para nereye gidiyor hiç anlamıyorum.bu hafta para harcamıcam diyorum bi bakıyorum haftanın ilk gününden harçlıgımın yarısı gitmiş diger yarısıyla 6 gün geçinmek zorunda kalıyorum bende kıyafete çok para verirdim zaten ucuz degil bi parça alıyosun 60 tl e tek başına giyilmiyo ayakkabısıydı çantasıydı bi sürü şey.

kuaföre on günde bir 10 tl ayda 30 tl veriyorum ..
saçımı 3 ayda bir boyatırım ..
kıyafete 50-60 veriyorum ..
kozmetik ürün almam ,sadece göz kalemi ve rimel ..
rimel 2-3 ay gidiyor ,kalem ise 5-6 ay
yani toplamda 100 tlyi geçmez.
kıyafette de hep indirimleri takip eder alırım ..
belirli yerlerim var hem ucuz hem güzel kıyafetler satan
amma da tutumlu imişim yaaawww

aylık epilasyonum için 30-4o tl civarı gidiyor.. kaşımı kendım alırım..
nemlendiricim 2ay yetıyor yani kremime 20tl civarı verıyorum
göz kalemım 4-5ay gidiyor onada 10tl verıyorum
dişipine 15tl verıyorum oda 3 yetıyor
calışan biri değilim hep evdeyım ve kpssye hazırlandıgım için evde sadece bukadar bakım yapıyorum,gerısını şimdilik zaman kaybı olarak göruyorum

pek yakında günes losyonları,gunes kremleri kullanacagım bir de.. gunese karsı benım allerjım varda...

sac boyasında kursun oldugunu bileli saclarımı boyatmıyorum..

Her 2 haftada bir saçımı boyatıyorum, kaş ve bıyık aldırıyorum, ayda 1 de ağda yaptırıyorum, her gün fön çektiriyorum, canım isterse maşa yaptırıyorum canım isterse kestiriyorum. Canım isterse her hafta masaj yaptırıyorum, 2 haftada bir cilt bakımı yaptırıyorum.
Senin anan milyoner mi demeyin, milyoner değil kuaför :) :) :) :) :)

Kıyafet pek almam, annem alır ben de onun dolabından giyerim. Kendisi çok genç takılır, tarzlarımız da çok yakın ben klasik-spor giyerim o klasik giyer. Ayakkabılar ve kotlar hariç her türlü elbise, aksesuar, kemer, tişört, gömlek hep birlikte giyeriz. Almanya'dan kuzenim ve teyzem sağolsunlar bana yüklü bir alışveriş yapmışlar, eh bir de annemin iki dolap dolusu giysisi var, o yüzden kıyafet masrafım yok.

Yol masrafım var; 75 tl, 60 tlsini çalıştığım yer veriyor.

20 tl kontör masrafım var.

30 tl haftalığım var.

Makyaj ürünlerinden sadece rimel, göz kalemi, dipliner ve kırmızı ruj kullanıyorum onlar da 2-3 ayda bir anca bitiyorlar. Aya bölersek 15 lira falan da onlar.

Çikolata masrafım var. Ayda 60 tl falan.

Çok fazla kitap ve dergi alıyorum ben. 5 tl Blue Jean, 3.5 tl Cnbc-e. 40 lira falan da kitap. Etti mi sana 47.5

Adı konulamamış masraflar, yani arkadaşlarla buluşmak vs. ona da 50 lira yaz.

toplam 200 küsür lira. Şimdi çikolatayı bırakıp, o parayı kumbarama atıcam. Eh işte Ankara gibi bir yerde pek de aşırı değil.

canım ne hoş yaaaa:)ne güzel keşke bizim de annemiz kuaför olsa.kitap ve dergi alışverişini de takdir ettim.süper.

canım ne hoş yaaaa:)ne güzel keşke bizim de annemiz kuaför olsa.kitap ve dergi alışverişini de takdir ettim.süper.

Hahah teşekkürler ben de çok seviyorum :) Keşke yaa :)
Evet çok kitap ve dergi okurum, ama bu ay annemden para isteyip biraz stok yaptım 4 tane kitap aldım biri 980 sayfa, bu 4 kitap eh işte bir buçuk ay falan yeter diye düşünüyorum. Göz kalemi almam gerekecek. Kontörümü yeni yükledim 30 tl, zaten 30 tlye 90 tl bedava veriyor her yöne 1 ay boyunca. Devlet kredisinden de 80 tl geliyor kursu çıkartınca. Maaşımın birazıyla gram altın aldım, geriye kalan parayı ve 80 tlyi de yatırdım bankaya, yarın bir tane daha altın almayı planlıyorum inşallah. Annemler de bana ve kardeşime birer bireysel emeklilik açtıracaklar, benim ısrarlarımla. Kredi kartıma da üstü kalsın talimatı verdim, her ay 50ye tamamlayacak. Babamdan alıyorum parayı nasıl olsa

Son düzenleme:

senın sartlar cok ıyıymıs hal boyleyken yapabıldıgın kadar bırıktır canım

Benimde kişisel ürünlere çok gidiyor ya napıcam bilmiyorum bir de sözlüyüm ordan kısıyorum burdan kısıyorum yok yine yok .kuaföre kas bıyık agda derken aylık 50 tl gidiyor.kozmetik ürün önceden cok alırdım artık o kadar abartmıyorm. birde cildim hasssas cok . hepsi iyi gelmiyor siz hangi ürünleri kullanıyorsunuz ? parası iyi diye bazen almak istemyrm ama kozmetk sonucta hassas cilt almısken de iyisi olsun o para deger diyorum..kozmetige de 50-60 gidiyo ay bazında ele alırsam

kıyafette marka takıntım vardı takiii askımla bir ömür düsünene kadar bazen o para ona etmez ona verceme sunu yaparım diyorum artık. kimisine adı para ediyor cünkü kıyafete de aylık ortalama 100 tl gdiyo ama hala :26: durduramym kendimi illa birseyler alasm geliyo. yok incik boncuk vs derken...oohooooooo bi bakmısım no many

kullandığım ürünlerin bazıları medikal,bazıları kozmetik ürünler.hassas cilt tipleri için üretilen ürünler gerçekten pahalı.hepsini medikal ürünlerden seçince masraflar bi hayli artıyor.her bulduğunu kullanabilen kadınlara hayranım vallahi

Ben bu ay ipin ucunu iyiden iyiye kaçırdım ya. Eve yeni kedi aldık, onun da katkısıyla tam 474 tl lik kk alışverişi yapmışım ya. Öde öde bitmedi. Hala 97 lira borç duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…