Kişisel Sorunlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sis_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
376
244
53
Arkadaşlar yeni ise basladim bazı sorunlarım var.
İnsanlarla iyi anlaşan, sevilen bir insanım ama kendimi ifade etmede pek iyi değilim. İlk başlarda biraz çekingen davranabiliyorum. Bu insanların dikkatini çekiyor. Mesela orada çalışan yaşı büyük bir abi sende buranın personelinin tarzında bir söz söylemişti. Çünkü duruşum biraz pasifti. Orda çalışan kıdemli kızin rahat tavirlari vardı yöneticiler benim ezilmeme izin vermediler ama benim kendimi korumam gerekirdi...

İşe yeni biri başladı ben de hemen samimi oldum kendisiyle ama pişmanım biraz ukala ve patavatsız bir tip. İlk başlarda pek birşey diyemedim ama mesafe koymak istiyorum.

Biraz da cekingenligimi atıp kendimi göstermek istiyorum. İşle ilgili konularda da etkisiz kaldığım zamanlar oluyor müdürün gözünde saf biri olarak kalmak istemiyorum.

Bende de hata var. İşle ilgili konularda hata yapma korkusu yüzünden panik yapıyorum bu yüzden pek kendimi saydiramiyorum...

Ben aslında kendini kullandiran bir tip değilim sadece adaptasyon surecim uzun sürüyor. Daha önceki işlerimde de aynı sorunlari yaşadım zaman geçtikten sonra kendimi saydirdirmayi ve korumayı beceriyorum.

Bana ne önerirsiniz? Detay soran olursa cevap veririm.

Yeni başlayan kiz sınava gireceğim diyerek telefonumu istedi. İlk başta rahatsiz oldum ama verdim. Bir yere girip bakmamış ama bu beni rahatsız etti yine de.

Arkadaşlar yeni ise basladim bazı sorunlarım var.
İnsanlarla iyi anlaşan, sevilen bir insanım ama kendimi ifade etmede pek iyi değilim. İlk başlarda biraz çekingen davranabiliyorum. Bu insanların dikkatini çekiyor. Mesela orada çalışan yaşı büyük bir abi sende buranın personelinin tarzında bir söz söylemişti. Çünkü duruşum biraz pasifti. Orda çalışan kıdemli kızin rahat tavirlari vardı yöneticiler benim ezilmeme izin vermediler ama benim kendimi korumam gerekirdi...

İşe yeni biri başladı ben de hemen samimi oldum kendisiyle ama pişmanım biraz ukala ve patavatsız bir tip. İlk başlarda pek birşey diyemedim ama mesafe koymak istiyorum.

Biraz da cekingenligimi atıp kendimi göstermek istiyorum. İşle ilgili konularda da etkisiz kaldığım zamanlar oluyor müdürün gözünde saf biri olarak kalmak istemiyorum.

Bende de hata var. İşle ilgili konularda hata yapma korkusu yüzünden panik yapıyorum bu yüzden pek kendimi saydiramiyorum...

Ben aslında kendini kullandiran bir tip değilim sadece adaptasyon surecim uzun sürüyor. Daha önceki işlerimde de aynı sorunlari yaşadım zaman geçtikten sonra kendimi saydirdirmayi ve korumayı beceriyorum.

Bana ne önerirsiniz? Detay soran olursa cevap veririm.
Verilen isini hakkiyla yap.kimseyle samimi olma,kotu olma ve sakin ama sakin kimseye guvenme bide en onemlisi is yerindeki insanlari hayatinin merkezi yapma bırak aksam olunca is yerinde kalsinlar evine tasima.valla cok muhabbet tez ayrilik getirir hesabi iyi niyetten maraz doguyo bende yeni yeni ogreniyorum.bundan sonra isimi yapar evime gelirim kimseyede haketmedigi anlamlari yuklemem.Bu zamanda dost yok,arkadas yok kendi kendine yetinmeyi biliceksin malesef dunyamiz bu halde

Yeni girilen bir ortamda herkes adaptasyon sorunları çeker. Bu çok normal bir durum. Hele ki iş yeri gibi bir yere girmek daha stresli. Çünkü senden öncekiler oraya daha hakim, işle ilgili tecrubeleri daha fazla, daha uzun süredir beraber çalışıyorlar. Bu da doğal olarak tavırlarına yansır. Sen de bir süre sonra öyle olacaksın. Hele bir ortama alış, iyi iş arkadasşarı edin, onları tanı. Çekingenliğini zamanla kırarsın.

İş yerinde senden daha kıdemli olabilirler ama bu durum seni aşağı çekmez çünkü sen daha yenisin işe kıdemli olarak başlamadın seni bunu bilerek işe aldılarsa demekki sende bir potansiyel görüp almışlar. O yüzden panik yapman hata yapmaktan korkman vs… çok normal geldi bana. Adapte olana kadarda anlayışlı olmak zorundalar fakat bu süreyi olabildiğince kısa tutman senin yararına olur. İnsanlara günaydın merhaba iyi akşamlar vs.. diyip güler yüz göster bir süre sonra onlarda sana yaklaşacaktır. İş dışında istemediğin bir şeyi yapmanı isterlerse kibarca hayır demeyi bil korkma. Hayır diyemeyen birisi olduğunu düşünürlerse asıl o zaman korktuğun şeyler başına gelebilir.

Kimi insanın fıtratı sakin ve durağandir. Bu pasiflik değil. Kibarlığin adı olmuş saflık. Saflık çok başka birsey bana kalırsa.

Insanlar sakin ve nazikse basiyorsuz saf damgasını . E değişince de bu böyle değildi bu ne böyle diyoruz.

Isini yapıyorsan ve sorun yoksa fitratini çok zorlama . Fakat heyecanlanıyorum diyorsan tabiki üstesinden gel.

Back
X