kisisel temizlik sorunu

baharrr34

Aynı bedende en güzel yolculuk💞
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
2.658
8.198
108
32
Merhaba hanimlar, 7 aylik evliyim.Esimle asamadigim bi problemim var. Ben kisisel temizlige cok dikkat eden birisiyim ki bence normal olmasi gereken bir durum bu. Ama esim ne duzenli dus alma aliskanligi ne baska bisi hic dikkat etmiyor. dun en bu konudan kavga ettk kotu. bana soyleme surekli diyor ama inanin soylemedigim zamanda da degisen bisi olmadi yani tamamen bahanesi hep hazir oyle yorucu bir istede calismiyor. insan isterki karisi veya kocasi temiz olsun kendine dikkat etsin vs vs. umarim derdimi anlatabildim. en son ettigi laftan sonra bende ipler koptu. neymis bundan sonra her kusurumu yuzume dan diye soylicekmis. benim ona soyledigim onun kusuru degil tembelligiydi. ama o olayi buraya kdr goturdu..onerileriniz nelerdir ne yapmaliyim?

işte evlenmeden bilemiyorsun temiz mi pis mi ben de temiz biriyimdir aynı yatağa yattığım biri temiz değilse uyuyamam bile. bunu sürekli söylediğinizde annesi gibi görmüştür belki sizi anneler bu konuda baskı yapar genelde. mesela parfüm sıkmıyorsa ona beğendiğiniz onunda sevebileceği bir koku alın, duş alırken onuda çağırın yanınıza vs vs bunu direk yüzüne söylemektense bir de böyle deneyin

yani kadın olarak etki gücümüz bence ilişkide çok yüksek ona baskı yapmak şikayet etmek yerine onun hoşuna gidebileceği şekilde deneyebilirsiniz

Adam belliki hayatından memnun , sizin temizlik konusunda söylenmeniz yalnızca aranızdaki tartışmayı tetikler ,
Adam değişmez, böyle gelmiş böyle gidecek , ittire ittire olmaz bu işler , kendi rahatsız olmalı önce kirinden ,pisliğinden

sen ne kadar desende boş canım eşinde biter

gerçekten ya ilerde gelinim oğlum için böyle bir başlık açsa utanırdım vallahi.

gerçekten ya ilerde gelinim oğlum için böyle bir başlık açsa utanırdım vallahi.
Haha ben ileride çok utanacağım sanırım , çocuğum yıkanmaya bile üşeniyor benim zorumla hafta da iki zor giriyor duşa . Rahatsız olmuyorum anne diyor ordan biliyorum ittire ittire olmayacağını

Haha ben ileride çok utanacağım sanırım , çocuğum yıkanmaya bile üşeniyor benim zorumla hafta da iki zor giriyor duşa . Rahatsız olmuyorum anne diyor ordan biliyorum ittire ittire olmayacağını
biz 4 kardeşiz en küçük kız kardeşimizde öyle hadi erkek çocukları biraz daha üşengeç oluyor kız çocuklarına göre. yıkama alışkanlığı çok küçükken oturtulursa bence ileride böyle bir şey yaşamaz diye düşünüyorum

kavga ederek hiçbir alışkanlığı edinmesini sağlamak mümkün değil, ben böyle düşünüyorum. ben olsam fikri zihnine yerleştirmeye çalışırdım. arada kendi kendime "ay 2 gündür duş alamadım bi baksana kokuyor muyum?", "daha da dün yıkadım ama saçım yağlanmış kokuyo gibi değil mi?" gibi gibi şeyler söylerdim. belli etmeden ama. normalin bu olduğunu, 1 veya 2 günde bir duş alması gerektiğini anlasın. kavga ters tepiyor. ben ne yaptırabildiysem huyuna gide gide başarabildim.

Tek umudum ergenlik
kendini kızlara beğendirme çabasıyla duştan çıkmaz daha çok dikkat eder diye umuyorum
Anne sözü işlemiyor şuan

10 yaşında bir kızım var. Küçükken her gün diş fırçalar, her sabah yüzünü yıkar, en kötü ihtimalle iki günde bir banyosunu yapardı. ( yaptırırdım ) şu an inanır mısınız ben demesem sabah kalkınca yüzünü bile yıkamıyor. Işıl ışıl giyinip geliyor kahvaltıya oturuyor, yüzünü yıkadın mı diyorum, geri kalkıyor sofradan. Keza diş fırçalama ve duş almayı da ben hatırlatmazsam asla akıl etmiyor. Son 1-2 senedir oldu bu durum. Şu an bildiğiniz pasaklı. Çocukken alıştırılırsa demişsiniz ya öyle olmadı bizde.

biraz ayıp olacak ama o iş yapıldıktan sonra da mecbur abdest alınıyor. Onu da mı yapmıyor eşin. Haftada en az iki gün olsa zaten duş almış olur. Ben bu kısmına şaşırdım

ya çok kötü bir şey değil mi koskocaman bir insanın kendi temizliğine dikkat etmemesi. ama böyle çok insan var. sadece erkekler değil böyle olan kadınlar da var. ve rahatsız olmuyorlar bu durumdan. kendi kendilerine normalleştiriyorlar çünkü. biri bana duşa gir dese çok bozulur ve devamında sanırım her gün duşa giren biri olarak hayatıma devam ederdim. ki döngüm 2 günde birdir o da her gün yıkamak saç için iyi değil diye. her gün deriye sıcak su (kışın tek seçenek sıcak su) vermek de iyi değil ama yazın mutlaka her gün ılık duşa giriyorum, sıcak zira terliyoruz.
diş fırçalama, tırnak temizliğine dikkat etme, duş alma, el yıkama, yüz yıkama gibi şeyleri sonradan öğrenmek çok zor oluyor. ben buluşmaya gelen belki de dünyanın en olgun, en iyi kalpli, en sapık olmayan, en düzgün adamını sırf tırnak araları kirliydi diye bir daha görmek istemedim mesela. ikincisi olmadı hatta konuşmuyorum bile. insan evlenmeden de anlayamaz mı karşısındakinin temiz mi pis mi olduğunu? bence evlenmeden önce aynı çatı altında kısa süre de olsa bir arada yaşanmalı ya, en sağlamı beraber kalmalı tatil olabilir, birlikte yaşama olabilir. bazı şeyler sürpriz olmaz en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…