Kısıtlama ve kıskançlık

Doğrusu yok diyor kadın. Normali var diyor.
Biz normal insanlar olarak ilişkilerimizde beraber olduğumuz kişilere güveniriz.
Ben de doğrusunu soruyorum, kadının dediğini anladım, teyit etmenize gerek yoktu. Siz "normal insanlar" olarak ilişkilerinizde 1. Günden de mi güvenirsiniz?

Merhaba. Ben sevgilim olduğunda onu çok kısıtlıyorum ve kıskanıyorum. Mesela WhatsApp'ta çevrimiçi ise ve bana yazmıyosa WhatsApp'ının son konuştuklarının ekran görüntüsünü atmasını istiyorum, aradığı kişiyi tekrar aramasını, o isimle kaydettiği kişi olup olmadığına bakmak için tekrar arattırıyorum, yanındaki arkadaşlarına soruyorum falan. Bu özelliğimi nasıl törpüleyebilirim? Veyahut kadınlık hislerim, karşımdaki kişinin güvenilmez olduğunu söylediği için mi böyle yapıyorum? Karşıma güvenilir bir erkek çıkmış olsa yapmayacak mıyım? Ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle misiniz veya böyle olan tanıdıklarınız var mı? Bu normal mi?
Alanında uzman olan bir psikatriye giderek.

Merhaba. Ben sevgilim olduğunda onu çok kısıtlıyorum ve kıskanıyorum. Mesela WhatsApp'ta çevrimiçi ise ve bana yazmıyosa WhatsApp'ının son konuştuklarının ekran görüntüsünü atmasını istiyorum, aradığı kişiyi tekrar aramasını, o isimle kaydettiği kişi olup olmadığına bakmak için tekrar arattırıyorum, yanındaki arkadaşlarına soruyorum falan. Bu özelliğimi nasıl törpüleyebilirim? Veyahut kadınlık hislerim, karşımdaki kişinin güvenilmez olduğunu söylediği için mi böyle yapıyorum? Karşıma güvenilir bir erkek çıkmış olsa yapmayacak mıyım? Ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle misiniz veya böyle olan tanıdıklarınız var mı? Bu normal mi?

İnsanları rahat bırakın artık. Anne, baba, kardeş, sevgili hepsini kontrol altında tutmaya ve kendi doğrularınızı dikte etmeye çalışıyorsunuz.

Bu özellik değil rahatsızlık, törpülemrk değil tedavi olmak lazım
Kadınlık hisleriyle bir ilgisi yok yaptıklarınızın, karşınızdaki erkekle de ilgisi yok. Son olarak normal değil yaptıklarınız.

İnsanları rahat bırakın artık. Anne, baba, kardeş, sevgili hepsini kontrol altında tutmaya ve kendi doğrularınızı dikte etmeye çalışıyorsunuz.

Bu özellik değil rahatsızlık, törpülemrk değil tedavi olmak lazım
Kadınlık hisleriyle bir ilgisi yok yaptıklarınızın, karşınızdaki erkekle de ilgisi yok. Son olarak normal değil yaptıklarınız.
Normale girmeyecektin oradan çıkamıyoruz 🫤😬

Ben de doğrusunu soruyorum, kadının dediğini anladım, teyit etmenize gerek yoktu. Siz "normal insanlar" olarak ilişkilerinizde 1. Günden de mi güvenirsiniz?
Hâlâ inatla doğrusu demeniz bezdirici ama ben gene de cevap vereyim. Birinci günden güvenmek diye bir şey yok zaten, güvenmemek de yok ama. Tanımaya çalışılır insanlar.
Ama bunu yaparken "normal" davranılır.
Karşınızdaki insana potansiyel sapık muamelesi yaparsanız, sağlıklı bir ilişki yürütemezsiniz.
Sahiden bunu anlamak bu kadar zor mu?

Güvenimi sağlamaya çalışmak için
Böyle güven mi sağlanırmış? Sevgili olayını bi kenara bırak. Aynısını mesela sana annenin veya babanın yaptığını düşün. Sebep olarak dese ki kötü şeyler yapmadığına emin olmak için bunların hepsini bilmek istiyorum falan dese nasıl tepki verirdin? Bana güvenmiyor musun, böyle saçmalık mı olur demez miydin? Aynı şey. Empati yap.

Güvenimi sağlamaya çalışmak için
İyi de daha önce güvenini kıracak bir şey yapmadıysa neden güvenini kazanmaya çalışmak zorunda? Olmayan şeyin neyini ispat edecek? Güvenmiyorsan ya ayrılırsın, ya kendi kendini yersin, ya da gider bu konuda terapi alır güvenmeyi öğrenirsin. Bu senin problemin sevgilinin değil ki.

Hâlâ inatla doğrusu demeniz bezdirici ama ben gene de cevap vereyim. Birinci günden güvenmek diye bir şey yok zaten, güvenmemek de yok ama. Tanımaya çalışılır insanlar.
Ama bunu yaparken "normal" davranılır.
Karşınızdaki insana potansiyel sapık muamelesi yaparsanız, sağlıklı bir ilişki yürütemezsiniz.
Sahiden bunu anlamak bu kadar zor mu?
Karşımdaki insan gerçekten potansiyel sapıksa? Anlamak zor değil, münasebetsizliğin lüzumu yok. Anlıyorum ama karşıma çıkan erkekleri nasıl tam olarak tanıyabilirim? 10 yıl geçse bile farklı özellikler ortaya çıkabiliyor

Neyin peşindesin bacım, sabrımızı mı sınıyorsun :)
Bak şu sitenin en sakin insanlarından biriyim, delirttin beni.
“Karşımızdaki insan gerçekten potansiyel sapıksa?” ayrılmaz mıyız ya neden ekran fotoğrafı falan isteyip kontrolünü yapıcaz :))
Alıntı yanlış oldu 🙈
G gittinyine

Böyle ömür geçmez ki çok yorucu bence , eğer güveniniz yoksa neden hala birliktesiniz ki

Back
X