kıskanç elti meselesi

belinay24

sen varsan heryer huzur
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
365
163
23
merhaba kızlar ben yeni nişanlandım. evlere şenlik bir eltim var kendisi atanamamış bir öğretmen. benim ise çok güzel bi işim ve iyi bi maaşım var çok şükür. ona ilk tanıştığımızdan beri sıcak davranmaya çalışıyorum o da yapmacık bi şekilde öyle davranıyo. düğün hazırlıkları yapılırken çok fazla müdahale etmeye çalışıyo. meela kendisine çok ucuz bi düğün ucuz eşyalar alınmış. benim eşyalarım takılarım onunkinden çok daha iyi. çok konduramıyorum ama kıskanıyo sanırım ve rahatsız oluyorum. sürekli kendisinin ne kadar mütevazi olduğundan benim isteklerimin çok gereksiz olduğundan bahsediyo .kaynana kayınbaba ve onun eşi pasif insanlar yani elti ne dese o oluyo diyebilirim. tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum teşekkürler

eğer kaynınıza yapılanla (eltinize demiyorum bakın), nişanlınıza yapılan arasında bariz bir fark varsa, adaletsiz bir durum varsa kız haklı. adil davranılıp, siz üzerini tamamlayıp kendiniz yapıyorsanız, duymayın, duymazdan gelin. bir süre sonra susar.

Bence hiç takmayın bunu bariz bir sekilde belli etmiyorsa yuzunuze vurup soylenip kusmuyorsa bosverr al esyalarini herseyini en iyisinden en begendiginden. Imkanin varsa kimenee

onlar kv ile birlikte yaşıyorlar gelirleride yok o yüzden öyle benim düğün için kv nin bize bi katkısı yok biz herşeyi nişanlımla kendimiz yapıyoruz

iyi de belki de samimi düşüncesidir

fazla gereksiz eşya almamak

ben de birçok yeni gelin adayına yazıyorum burada

çoğu şey gereksiz, 100 küsur parça çatal bıçağınız, binlerce liralık 12 kişilik yemek takımınız olmasın da huzurunuz olsun diye

ben de mi kıskanıyorum yani

eltinin kiskanmasi olagan bir sey siz cizginizi bozmayin ancak kv ve kp yi doldurup aranizi acAbilir uyanik olun

Atanamamış öğretmen diyince bi içime oturmadı değil
Eğer ona yapılandan daha iyisi size yapıldıysa kıskanmasında bir sakınca göremedim. Ama ona senin de her şeyin çok güzelmiş demelisin, kalbini kazanırsın. O da kıskanmayı azaltabilir.

anlamakta gucluk cekiyorum bu elti kiyaslama durumlarini gercekten.
herkesin hayati kendine, atanamayan ogretmen olmasi seni neden bu kadar mutlu etti, kendi maasin varsa kendine bunu niye insanlardan ustunlugun gibi gostermeye calismissin.
ne sekilde yaptiginiz masraflarin abarti oldugunu soyledi bilmyiorum ama belkide gercekten abartmissinizdir ve gozune cok gorunmustur ve iki laf etmistir. sende kendim aliyorum yaparim sanane diyip gecseydin, niye icinde dert oldu?
hatta hic icinde tutmayip tabiki alirim cok guzel bir isim var Allaha sukur atanamayan ogretmen degilim diyip istediign gibi lafini soksaydin.
sana niye dert oldu kadinin bir lafi bu kadar?
yeterince tepeden bakip, gomemedin diye icine dert olmus olabilirmi?
kendini eltinle karsilastirip, seviyenin ne kadar yuksekte oldugunu gorup mutluluk duyuyorsan bu hic saglikli bir ruh hali degil soyliyim...

Şu dikkati mi çekti "kendisi atanamamış öğretmen benimse çok güzel bir işim iyi bir maaşım var"
"Benim takılarım ondan daha iyi"
Başka yerde böyle bir kıyas yapıyor Musunuz?
Ben de bi ezikleme hissettim yapmasa bile böyle düşündüğünü hissettirmiş olabilir yapmacıklık da o yüzden bence

Iki eltim bir de gorumcem var birde ustune kaynana ben ne yapayim ?

Eşyaları kim yapıyor eğer eşinin ailesi yapıyorsa eltin haklı kendininkinden iyi olsun istemez ben de istemem sen de istemezsin.eğer siz nışanlınla yapıyorsan ınu ilgilendirmez ayrıca belirteyim atanamamış diye vurgu yapmanı çok doğru bulmadım

Benimki de bana gelen bohçayla onunki arasında fark olduğunu bohçalar açılırken bariz bir şekilde söylemişti. İplemedim bile çünkü benim eşim ben ne istersem almıştı. Onunki de ona alsaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…