Kıskanç kız

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
İyi akşamlar ablalarım.
Bugün karne verildi.Sınıfta ben ve bir çocuk onur belgesi aldık.Neden aldığımız hakkında bir fikrim yok.Takdir aldık ama genel ortalamamız çok da yüksek değil.
Sınıfta bir kız var çok acayip hırslı ders konusunda ve çok çalışır.Aldığı notlar da iyi ama o kadar çalışmaya göre daha fazla olmalı diye düşünüyorum.Neyse kaç aldığı beni ilgilendirmez.Çok da konuşkan ve girişkendir ama çok cıvık bir insan (bence)
Aynı zamanda biri(en çalışkanlardan biri değilse) yüksek not aldığında bir soru bildiğinde hayıflanır."Sen nasıl aldın o notu,nasıl bildin o soruyu?" der.
Bugün de o çocukla benim arkamdan "Onur belgesini ben almalıydım onlar değil." demiş.
Ben karneye biraz geç geldim geldiğimde söylediler o kız da "x bile alamadı sen aldın"(x sınıfın en çalışkanı sakin ve ağırbaşlı bir kız) gibisinden bir şeyler dedi.Sonra arkadan bir şeyler fısıldaştı arkadaşlarıyla.Duyamadım dediklerini.
Onur belgesi almam hoş oldu ama benim için çok da önemli değil başkası da alabilirdi.Zaten bana kalırsa ben de öyle örnek bir öğrenci değilim.Alan diğer çocuk benden iyi.O kızdan çok daha fazla hak ediyor o belgeyi.Ama kız onun o belgeyi hak etmediğini söylemiş.
Aynı şekilde o kız almış olsaydı notları yüksek hocalar da seviyor der geçerdim ben.Sağlıklı olan her insan da böyle yapardı diye düşünüyorum.Lisede kimlere veriliyor ki onur belgesi?Katıldığım yarışma vs. de yok.Ayrıca bazen o kız derste biri bir soruyu bilemeyince de gülüyor dalga geçiyor.
Büyük bir olay değil ama bu kıza karşı tutumum nasıl olmalı? Sürekli her yüksek notta kıskançlık yapıyor herkese üstelik kendisi de çalışkan.Kötü biri olduğunu düşünmüyorum ama çok güvenemiyorum.Bir keresinde de hocaya "hocam diğer sınıfa ders notu vermeyin sadece bize verin ben yüksek almak istiyorum onlar almasın." Demişti.Zaten bizim eski sınıftan gelen kızlar çok fitne fesat her şeyle dalga geçiyorlar herkesin arkasından konuşuyorlar cıvıklar ağırlıkları yok.Biri gider başka bir kızla beraber dersin ortasında bağıra bağıra sınıftaki zengin çocukla evlenip boşanıp nafaka alma servetine konma muhabbeti yapar.Diğeri küfürlü uygunsuz şakalar yapar başka birine sınıfın ortasında onu küçük düşürür.Biri başkalarının yüksek notunu kıskanır.Ben de amma sevmiyormuşum şimdi fark ettim
O çocuğun kızın arkasından söylediklerinden haberi yok sanırım ama ben duydum ve ne yapayım bu kızla merhaba merhabadan öteye gitmeyeyim dediklerini takmayayım mı yoksa bir daha yaparsa ben de onla dalga geçip lafı ağzına mı tıkmaya çalışayım?

Son düzenleme:
Sınıf öğretmeni mi veriyor?İdare vermiyor mu?

hatırladığım kadarıyla üstün başarı belgesi filan işte bu devamlı takdir alanlar,onur belgesini de sınıf öğretmeninin seçtiği bir kişi alıyordu. öğretmenler vardır burda bilgi verirler zaten ama derslerle alakası olmadığına eminim örnek öğrenci olmak yeterli. terbiyeli,temiz filan işte.

Onur belgesi idare veya öğretmenin teklifi üzerine verilir. Nota ya da ''en başarılı'' olma durumuna göre değildir. Tebrik ederim

Onur belgesini hak etmişsin ki almışsın. Ne demek benden çok başkası hak ediyor ?. Seni kıskananların, seni etkilemesine izin verme. Boş yere özgüvenini zedeleme. Şimdi o belgeyle gurur duy, kendini takdir et sev.
O kıza da hak etmişim ki almışım çok merak ediyorsan hocaya sor bu konuları ben konuşmak istemiyorum de. Bir daha uğraşmaz büyük ihtimal biraz insansa laftan anlar ha yok anlamıyorsa bir iki kere cevabını ver sonra muhattap olma hiç. Buna rağmen hala rahatsız ederse hiç çekinmeden hocana söyle
Tebrik ederim... böyle güzel bir gününü gereksiz kişileri takarak geçirme lütfen

Onur belgesi sinif ogretmeninin istedigi kisiye verilir diye biliyorum ben de, notlarinin cok iyi olmasiyla ilgili degil yani. Bu tarz hirsli kisiler hayatin her yerinde var, bizde de vardi boyle bir iki kisi cok dikkate almaya gerek yok. Tebrik ederim bu arada :)

Evet Onur Belgesi sınıf öğretmeninin inisiyatifi ile verilen bir belgedir. Sadece sınıf başarısı gözetmeyiz.
Mesela benim Takdir Belgesi alan öğrencim Onur Belgesi almadı yani elbette pek başarılı ama ben sınıfta hem çaba gösteren hem de örnek öğrenci olarak gördüğüm üç öğrencime verdim.
Onur Belgesi biraz da gelecek vaad eden öğrencileri biraz daha perçinlemek, pekiştirmek daha iyisini yapabilmesi için verilir.. Eminim hak etmişsindir sen de :) Yoksa öğretmenin uygun bulmazdı.. Tebrikler

Çok çok teşekkürler :)

Seni tebrik ediyorum canım. Ama onur belgesi ve takdir sebebiyle değil. Kusursuz yazımın için. Tırnak işaretleri, virgüller,
-da ve -ki ekleri... Her şey. O kadar sevindim ki buna. Dil bilgisi kurallarına takıntılı biri olarak sana helal olsun diyorum canım. Tüm belgeleri hak etmişsin

Tüm bunlar lisede mi meydana geliyo, daha ortaokul atışmaları gibi, daha çocukça. Umursamayın ne diyosa desin

Teşekkür ederim :) Benim de hoşuma gitmiyor yanlış yazılan kelimeler,bitişik yazılan bağlaçlar,soru ekleri vs.
Bir de eşit ağırlıkçıyım bunlara dikkat etmem lazım

Bu alçakgönullülüğüne benzer baska güzel ahlaki özelliklerin de varsa ondan haketmiş olabilirsin onur belgesini, tebrik ediyorum seni..
Teşekkürler :)
İyi olup olmadığıma ben tek başıma karar veremem ama hocaların gözüne batan bir terbiyesizliğim olmadı.Dikkat çeken güzel bir davranışım da olmadı ama gevezelik yapmam her yerde cıvıklık yapmaktan da hoşlanmam.Belki o yüzden almışımdır.Çünkü ne benim ne de diğer çocuğun dikkat çeken bir yanı ya da bir müsabakada başarısı var.

Tüm bunlar lisede mi meydana geliyo, daha ortaokul atışmaları gibi, daha çocukça. Umursamayın ne diyosa desin
Bence de çok saçma.Zaten her konuda kıskanç biri,sevdiği bir çocuk var.Onun da yakın arkadaş olduğu sarışın bir kız var.Kızın arkasından sürekli "çiyan" diyor İşin komik tarafı çocuğun umurunda bile değil,kız daha adını bile bilmiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…