- 30 Temmuz 2015
- 2.050
- 2.583
- 83
- Konu Sahibi Kuzeymasal
-
Pordon ama ben paylaşımlarımda AYIP yazısına rastlamadım sadece normal olmadığını savundum benim fikrim böyle sizinki fikriniz size kalmış konu sahibinin ileride ''ayy boşanıcam ama bunu nasıl yapıcam lütfen yardımmmm!!!!! diye konu açarsa ozaman anlarsınız yazdıklarımı ...Kader Alın yazısı Allah nasıl dizayn etmişse kaderimizi öyle oluyor . ama gerçekten bazıları bunu ayıpliyor. Bu ayıplanacak birşey değil daha olan olmuş . neden bu kadar sorgulanıyor bu gibi konular anlamıyorum
Ayıp yazmadiniz zaten ayipladiniz . bide guluyorsunuz ve laf sokuyorsunuz bu normalmi ?Pordon ama ben paylaşımlarımda AYIP yazısına rastlamadım sadece normal olmadığını savundum benim fikrim böyle sizinki fikriniz size kalmış konu sahibinin ileride ''ayy boşanıcam ama bunu nasıl yapıcam lütfen yardımmmm!!!!! diye konu açarsa ozaman anlarsınız yazdıklarımı ...
Sizin algı sorununuz var galiba neden bana zevk versin böyle şeyler bana zevk vermez dünyada o kadar çok farklı şeyler varkı zevk alması gereken ben size gülüyorum sadece bakın sadece yazarak belirttim gülmeyideBirde şunu söyleyeyim siz böyle guluyorsunuz ama herhalde hayatında bazı şeyler iyi gitmeyen insanların acı çekmeye katlanacak olması size zevk veriyor sanirim
Tamam neyse tartışmak istemiyorum. Kalp kirmayi sevmemSizin algı sorununuz var galiba neden bana zevk versin böyle şeyler bana zevk vermez dünyada o kadar çok farklı şeyler varkı zevk alması gereken ben size gülüyorum sadece bakın sadece yazarak belirttim gülmeyide
Kalp kırmayı bende sevmem tabiki ama ben gayet normal şeyler yazdım sizin tepkinizide açıkçası profilinize girip baktıktan sonra daha iyi anladım haklısın sende şiddet görmüşsün,çok erken evlenmişsin ALLAH sen ve senin gibilere yardımcı olsun ne diyimTamam neyse tartışmak istemiyorum. Kalp kirmayi sevmem
Yanlış birşey söylediyse helal edin ne yapalım olan olmuş Konu sahibine Allahsabir versin ki kavgacı insanlar içinde yaşamak insanı gerçekten delirtiyor
Evlenmeden önce herşey toz pembe geliyor insana evlenene kadar öyle düşünüşün heleki eşini hep sevmissen . Ama evlendikten sonra bu erkeklere bir haller oluyor . herşey köprüyü geçene kadarmsss .Kalp kırmayı bende sevmem tabiki ama ben gayet normal şeyler yazdım sizin tepkinizide açıkçası profilinize girip baktıktan sonra daha iyi anladım haklısın sende şiddet görmüşsün,çok erken evlenmişsin ALLAH sen ve senin gibilere yardımcı olsun ne diyim
Kader Alın yazısı Allah nasıl dizayn etmişse kaderimizi öyle oluyor . ama gerçekten bazıları bunu ayıpliyor. Bu ayıplanacak birşey değil daha olan olmuş . neden bu kadar sorgulanıyor bu gibi konular anlamıyorum
Arkadaş yaşanan acıya değil, konu sahibinin kurduğu saçma mantığa gülüyor.Birde şunu söyleyeyim siz böyle guluyorsunuz ama herhalde hayatında bazı şeyler iyi gitmeyen insanların acı çekmeye katlanacak olması size zevk veriyor sanirim
olurmu öyle şey Kader önceden yazılmıştır . ama kaderimizi yönlendiren bizleriz . demekki benim şuan burada bunları konusacagim varmış bu önceden yazılmıştır ama ben bunu bilmeden buna yön veriyorum .canım kader nedir ?
Allah neden akıl vermiş insanlara ?
Allah hepimizin kendi aklımızla nasıl seçimler yapacağımızı bildiği için herşeyi bilen olduğu için alın yazımız bellidir.. ama kaderimizi kendi tercihlerimizle yönlendiririz.. Allah yazmaz yani ..
Ne yapabilirsin srn şuan kadere iman diye birşey var . Allah irade vermiş akıl vermiş ama herkes aklını iyi kullanabilseydi bu dünyada hatasız tek kul olmazdı .Tanrı insanlara hata yapabilmeyi de bahşetmiştir herkes hata yapar ama kaderdir bu yaptığı hatalar . önceden yazılmış . ya kaderine tekrar yön verecek . ya da çekecek bu kocayi .Arkadaş yaşanan acıya değil, konu sahibinin kurduğu saçma mantığa gülüyor.
Her şeyi de kadere bağlamasanız olmaz değil mi?
14 yaşında aşık olmak zorunda değilsin, bir akıl bahşetmiş sana Tanrı, irade vermiş, seçim şansı vermiş. Bunlar büyük nimetler hani, kullanabilene!
Kullanamayan da işte böyle dertlerle boğuşur, sürünür.
Bir şey diyeyim mi esas yanlış olan, kötü örnek olan sizsiniz şu tavrınızla.
Bizde yanlışa yanlış demek erdemdir. Yanlışa olan olmuş, kader, normal demek ise çok başka bir şeydir, ne olduğunu söylemek istemiyorum.
Çocuk gelin vakasını özendirecek cümleler kurmak ise, insanlık ayıbıdır. Ve evet sormadan söyleyeyim 17 yaşında bir gelin çocuk gelindir, bizim ülkemizin yasalarına göre. Burada bir sürü yaşı küçük genç kız varken bu tür cümleler kurmak da çok tehlikelidir.
ölümü öyle şey Kader önceden yazılmıştır . ama kaderimizi yönlendiren bizleriz . demekki benim şuan burada bunları konusacagim varmış bu önceden yazılmıştır ama ben bunu bilmeden buna yön veriyorum .
Sanırım aynı şeyleri konuşuyoruz ama bunu ifade edemiyoruz . işte bu anlattiklariniz imanın şartında kadere imana giriyor .hayır çok yanlış anlıyorsunuz.. sizin burada bunları konuşacağınızı Allah önceden biliyordu zaten .. evet dünyada ne kadar süre nefes alacağımız bellidir.. ama hayatımıza yön veren alnımızın yazısı değildir bizim tercihlerimiz olaylar karşısındaki hareketlerimizdir.. bizim bunları kendi irademizle yapacağımızı bildiği için alın yazımız önceden yazılmıştır..
zaten kendiniz yazmışsınız bir sonraki mesajlarınızda aşk insanın gözünü kör ediyor diye.. tamamen kendi tercihiniz ve isteğinizle evlenmişsiniz.. ve Allah bunun önceden bildiği için alın yazında eşinle evleneceğin yazıyor hepsi bu..
Sanırım aynı şeyleri konuşuyoruz ama bunu ifade edemiyoruz . işte bu anlattiklariniz imanın şartında kadere imana giriyor .
eve geldiginde dar paça giymiştim basta hicbişey demedi görmemizlikten geldi akşam yatarken tartısmaya basladık dedim ruh hastasısın sen ister kız ister küs ben bunu giyicem gerekirse bsanırız dedim gitti evdeki pantolonlarımı getirdi dısarıda cıktım bişey yoktu bgun yine basladı giymiyceksin herkes sana bakıyo bilmem ne takmıyorum duymamazlıktan geliyorumSeni kendimden bile kıskanıyorum diyen adam delidir. Hayat böyle geçmez daha çok kucuksun. Boşanmak istiyorsan erteleme ama devam etmek istiyorsan biraz da sen onu korkut. Kaybetme korkusunu yasat bu ne be. Omur mu geçer o psikopatla.
niye erken evlenmek kötü bişeymi senin icin anormaldir belki cogu insan icin normal kendin erken evlenmemişsindir ondan böyle düşünüyosundur bilemiycem orasını.Şaşılıcak şeylere şaşılarak bakarız ,normal
millet kendi annesi ve babasına baksınlar demişsin şaka gibisin
2016 yılındayız bundan 30 veya 40 sene önce evleniyorlardı anne babalarımız
haaaa unuttum 30 -40 sen önce 18 bilemedin 19 yaşındalardı
sen 2016 sen daha 14 de başlamışsın çok normal dimi?
haklısınNe demiş atalarımız damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış.
öyle bi konu acmam ayrıca cok yanlıs düşünüyosunPordon ama ben paylaşımlarımda AYIP yazısına rastlamadım sadece normal olmadığını savundum benim fikrim böyle sizinki fikriniz size kalmış konu sahibinin ileride ''ayy boşanıcam ama bunu nasıl yapıcam lütfen yardımmmm!!!!! diye konu açarsa ozaman anlarsınız yazdıklarımı ...
aynen öyle ama ne kadar anlatsamda söylesemde boş almıyo kafaMillet de siz çıkın da baksınlar diye sizi bekliyordu sokakta zaten Ayy Ayy değişmez bu zihniyet aynı benim teyzemin kocası
haklısınKiskanclik degil ki bu.esiniz hasta sizin.ustelik tedaviye yanasmayan bi hasta.allah sabir versin.yasta 18 mis...
18 imde sevdigimle evlenicem diye konu acanlarda buyursun gelsin.hayatinin en guzel yillarini umv ortaminda olmak yerine kocam duzelir belki diye heba eden eve hapis bir kadinin hayatini okusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?