Kıskanç sevgili

bunun haricinde başka sorunumuz yok demişsiniz ama bence başka soruna da gerek yok bu yeterince büyük bir sorun bence.

Erkek arkadaşınızın ki masum bir kıskançlık değil, hayatınıza müdahale etmek hatta bana göre psikolojik şiddettir.
Bu huyun değiştiğini de hiç görmedim açıkçası tecrübelerime dayanarak konusmam gerekirse.

Ben olsam evlenmeyi bırak 6 yıl bile tahammül etmezdim.

Bi aralar inanın bana takıntılı derece de dikkat ediyordum. Hatta arkadaşlarım, sevgilim hepsini yıldırmıştım. Mükemmelliyetçilir vardı bildiğiniz. Bi sunum hazırlıyorum mesela en ufak hata olsun o sayfayı son satırında olsam yırtar atardım. Mesajlaşırken vs aşır takardım. Bunu aşmam gerektiğini fark ettim çünkü çok gereksizdi. Şuan o kadar önemsemiyorum ve çok daha iyiyim. Hala mesela Türkçe’ye İngilizce karıştırarak konuşanlara bir sinir olmuyor değilim. Zaten günümüzde pek çok insan Türkçe’yi ne doğru telaffuz ediyor, ne doğru kullanıyor

Hayatıma karışmasına izin vermiyorum. Kıskançlığı diyorum ya bazen hoşuma gitmiyor da değil. Kıskançlıklarının özgüven eksikliğinden olduğunu düşünüyorum hatta geçmişi de kıskanıyor. Psikolojide buna “retroaktif kıskançlık” deniyor. Bana karşı her zaman anlayışlı biri. Sevdiğini hissettiren biri. Bugüne kadar tolere ettim bu durumu. Burda konuları okurken kendi sorunlarımızı düşündüm ve ilk aklıma gelen kıskançlığı oldu. Zaten hödük olsa ya da fazlasıyla beni boğan biri olsa şuan ne erkek arkadaşım olurdu ne de istediğimi yapabilirdim. Burda pek çok kadının bu kadar kıskanç olmamasına rağmen samimi erkek arkadaşı yoktur. Bunu aşabileceğimizi düşünüyorum açıkçası hatta psikoloğa gitmeyi teklif etsem mi diye düşünüyorum iki gündür

Sonra ne oldu da bu hale geldiniz?

Sonra ne oldu da bu hale geldiniz?
Bana zarar verdiğini fark ettim sadece imla konusunda değil, her konuda kendi kafamdaki mükemmeli istiyordum, olmayınca deliriyordum. Dr. David D. Burns okumaya başladım. Mükemmeliyetçiliği onun sayesinde hallettim büyük ölçüde. Burda güzel Türkçe konuşan zaten çok az insan vardır. Dilimizi korumak diyoruz ya inanın bana zaten dilimize tonla yabancı kökenli kelime yer etmiş durumda. Bırakın imlayi kendi yaşıtlarımdan okuduğunu anlamayan pek çok insan tanıyorum. Boşverdim gitti kısaca işte

Peki.
Kolay gelsin.

Eğer buna sıcak bakacaksa neden olmasın.

Benzer bir ilişkim yıllar öncesinde olmuştu. Ben başaramadım. Belki erkek arkadaşınız daha ılımlıysa ve bunun farkındaysa ( aşırı kıskançlığın) biraz törpülenir.

Peki merak ettiğim şey şu.
Dinlemiyorum onu dediniz . Dinlemediğinizde aranızda sorun çıkmıyor mu ?

Kısa bir süre soğuk davranıyor, sonrası geçiyor. İlişkimizde ben daha baskın karakterim. Bazen kendisi abarttığını fark ediyor. Onun arkadaşı sevgilisi çıktığımız günün akşamı 2 ay kadar önce “sen haklıymışsın ben abartıyorum ama elimde değil.” diyerek kabullenmişti. Ben de bunca zaman nasılsa tolere edebiliyorum diyerek üstünde durmadım. Psikoloğa gitmeye karşı değil, daha önce benim için gelmişti. Kendisi için olunca ne der bilmiyorum. Yüz yüze konuşmayı planlıyorum bakalım

o zaman sevgiliniz çok ümitsiz vaka gibi değil. Bir ihtimal biraz da olsa törpülenebilir.
Denemekten zarar gelmez. Çok uzatmadan çözüm bulmaya çalışmak en doğrusu

Cnm ben kıskanç erkekler uzun süre çıktım gerçekten dayanamaz hale geldim düzelecekleri yok bir türlü ağırlamazdık en sonran artık canıma tak etti ayrıldım zor olsada şimdi başkasıyla nişanlıyım ilk dikkat ettiğim konu kıskançlık idi bu çok önemli hersey dozunda güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…