Kıskanç ve hırslı insanlardan bıktım

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
48
Hanımlar merhabalar, okuduğum yerde çok fazla hırslı ve kıskanç insan var sürekli ben başarayım diğerleri kalsın derslerden veya bunun minvalinde düşünceye ve davranışa sahip çok kişi var nasıl baş ediyordunuz bu insanlarla?

Son düzenleme:
Konunun mineralle ne alakası var?

Herkesin başarılı olmak istemesi normal değil mi? Kimsenin o kalsın da ben geçeyim diye düşüneceğini sanmıyorum. Şu derten geçeyim, ortalamamı yükselteyim falan diye düşünüyorlardır. Diğer türlü düşünseler bile ne olacak ki? Nasıl bir girişimde bulunabilirler bu konuda?

Minvalinde olucaktı da tabletten yazınca ona çevirmiş sözcüğü :) açıkçası benim okuduğum bölümde var böyle insanlar çan eğrisine göre not veriliyor öyle olunca da başkasımın kalmasını isteyen sevinen kişi çok. Psikolojik savaş var diyim ben size ne yapabilirler diyorsunuz ya sürekli ortamda o yönde sözler vs, takmamaya çalışıyorum da yoruluyorum gerçekten. İşyerlerlerindr mobbing olur ya onun okul versiyonu.

Sanirim sen cok temiz kalpli birisin
Oyle insanlar cok fazla hatta benim aile cevremde bile cok var sinsi oluyolar ve hic anlamiyosun

Çan eğrisinde genelde çoğu kişi geçer ama... Yani kalmasını istese ne olur, istemese ne olur.

Sanirim sen cok temiz kalpli birisin
Oyle insanlar cok fazla hatta benim aile cevremde bile cok var sinsi oluyolar ve hic anlamiyosun
Temiz kalpli miyim bilmem. Sadece çevremdeileri çok umursamam. Yani karşımdaki insan benim o dersten kalmamı istese bile bana ne ki? Hepimiz geçtik bu yollardan. Notlarınızı düzgün tutar sınav dönemlerinde kimseye muhtaç olmazsanız sizi de ilgilendirmez ki böyle insanlar.

Yani bölüm tam not tutmakla geçilen ezber bir bölüm değil , Çok iyi bir okulun elektrik elektronik mühendisliğindeyim de projeler oluyor mesela grup çalışması herkes aynı notu almıyor grupta. Herkes birbirinin yaptığı işin üzerine konmaya çalışıyor, hocalarda bizi ilgilendirmez modundalar zaten.

kendisiyle yarışma seviyesini aşmış artık diğer insanlara üstünlük kurma gayesidir bence.
ben şu anda kpss ye hazırlanıyorum ama daha kendimi aşmış durumda değilim.aslında kendimi tam olarak gerçekleştirebilsem yani bilmediğim bi çok şeyi kalıcı olarak öğrenip bi başarıya ulaşsam diğer insanları da farkında olmadan geçmiş oluyorum zaten.sınavlarda soru cevaplarken sınıf ortamında belli oluyo zaten bu.

mesala dün hoca dedi ki : ben olsam arakadaslarıma şu kadar saat çalışıyorum şu kadar test çözüyorum sabah çok erken kalkıyorum demem.
bende dedim ki hocam ben de demem.yani niye rakiplerimi hırslandırayım.ben kendi çapımda çalışıyorum zaten.bu bi yarışsa kimseyi uyandırmaya gerek yok bence.hem nazar filan değer.ayy şu kız şöyle çalışıyo diye bi başlarlarsa yandınız.etrafınızda döner dururlar.en iyisi böyle çalışsanız bile etrafa belli etmemek.yani hava atacam diye zarara uğramak da var.
hem başarıya gidem her yol mübahtır.tabi başkalarının hakkına girmeden !

Beni ilgendiriyor ister istemez
Cunki benimkiler aile icindeler aile de olunca farkli bi durum oluyo insani yipratiyo en son gorumcemden gordum bana karsi sinsi bi harejet sok oldum nefret eder oldum insanlardan resmen. Bi umreye gidecek onu yolcu etmeye gitmisim coluk cocuk , ay birden sinir katsyim yukseldi

Kıskançlık ve hırs o kadar kötü bir şey değildir yani kendisi geçsin başkası kalsın istiyorsa ve bu sadece istek seviyesinde kalıyorsa bir sorun yok bence. Herkes 1. olmayı amaçlar ya da diğerlerinden daha iyi olmayı. Tarihte başarılı insanlara bakın hep hırslı ve kıskanç tiplerdir.

Ama diyorsan ki kıskançlığından iftira atan, entrika çeviren tipler var etrafımda o zaman haklısın ben de nefret ediyorum öyle tiplerden.

Kiskanclikta, hirsta kötü niyetle olmadigi sürece
Iyi bisey bence.
Insanin kendisine katkisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…