Kıskançlar gelebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ozaman deli olabilirsin bu arada her mavi gözlü sarışın güzel değil

Değil de. Ama ben guzel olanlarındanım😍 Size nıye bukadar dokundu yorumum anlamadım. Neden bukadar agır bir ithamda bulundunuz ozguvenli olmak delilik mi oluyor cok enteresansınız gercekten... Bunada bir nevi kıskanclık dıyorum cunku ozguveni yuksek olan bı bir insanı delilik ile itham edecek kadar acizsiniz sanırım :)

Şu eşimin kadın arkadaşı olamaz, kadınlarla muhabbet edemez kıskançlarını anlamıyorum.
Ya çok düşük özgüveniniz var ya da eşinizin gözü dışarıda huyunu biliyorsunuz.
Evlenecek yaşa gelmiş adam bir zahmet sosyal ilişkilerde nasıl davranması gerektiğini bilir. Siz kısıtlayarak öğretemezsiniz. O cıvık cıvık konuşan kadınlar var dedikleriniz kendi kendine konuşmuyorlar. Karşısında durup dinlese bile eşiniz müsade ediyor bu duruma. Eşiniz sınır bilmiyorsa kıskanç olmakta haklısınız tabii ama unutmayın asla 7/24 peşinde olamazsınız. Ve en çok yanlışı kısıtlanan kişiler yapar buna eşler, çocuklar dahil olmak üzere.
Ben eşimle tanıştığımda liseden bir sürü erkek arkadaşım da vardı listemde bunu biliyor du çünkü cafe vs ortamlarda karma oturduğumuz da biliyordu zamanla kısıtlama yapmaya başladı bende sanırım sindirdim bu durumu

Şimdi bende onun görüşmesini istemiyorum madem ben erkeklerle görüşmüyorum sende görüşmeye çeksin dedim

Bu kıskançlık değil bence kısas :))

Aşırı kıskanç biri olarak yazıyorum. Sebepler:
1- kendine güvenmemek
2- karsıdakine güvenmemek
3- ailede/kendi yaşamında aldatılma tecrübesi
4- ilişkiye güvenmemek

Çözüm: “olacagı varsa olur, zaten gidesi olanı ne yapsan tutamazsın. Hatta hayırlısı olur gerçek yüzünü görürsün. Adamı kısıtlayarak bi yere varamazsın yapacak olan bi yolunu bulur yapar. Seven adam dünyanın en mükemmel kadını bile gelse yüzüne bakmaz.” Diye düşünebilmek.
Sen yapabiliyo musun dersen hayır hala başaramadım 😂
Bilip de uygulayamamak adına çok kitap yazdım ben :KK70: yani bazen aşıyorum aşmaya özen gösteriyorum ama ben sevince çok lanet bir insan oluyorum ya ilk zamanlar adam yakışıklı yapılı çekici tamam mı 😁 başka bir kadın onu nasıl süzüyor ama o oraları dpeik haberi yok ben bir kavga çıkarttım kıskançlıktan orayı ateşe vericem millet san niye bakıyor yüzüne gözüne kömür mü sürersek bile demişim o an Hahahahahahahaha ben sinirlenince ve kıskanınca çok pislik şirret oluyorum umarım yavaş yavaş relax ã ulaşırım kişisel gelişim adına çok makale okuyup uygulamaya çalışıyorum :kahve: bakalım 😄🙏

Değil de. Ama ben guzel olanlarındanım😍 Size nıye bukadar dokundu yorumum anlamadım. Neden bukadar agır bir ithamda bulundunuz ozguvenli olmak delilik mi oluyor cok enteresansınız gercekten... Bunada bir nevi kıskanclık dıyorum cunku ozguveni yuksek olan bı bir insanı delilik ile itham edecek kadar acizsiniz sanırım :)
=) hayır ben sizin kıskançlığınızı delilik olarak değerlendirdim herkes kendine göre güzel olabilir

Aldatılmanın egoma zarar vermeyeceğini öğrendiğimden beri rahatım...
Eskiden senin gibiydim hatta daha fazlası olabilir deli gibiydim ya...

sonra baktım beni 3 defa aldatmış arkadaş...
Üzülmedim ya hahahah yani aldatılabilirim olabilir yani modunda oldugumu fark ettim...
Düşündüğümden daha az beni üzdü...

Hep bir açık kapı bırakmakla mutlu olunuyormul aslında...

Hayır kıskanmak kötü bir duygu değil ki sadece eş koskanilmaz bu hayatta çocuğunuzu kiskanirsiniz kardesinizi koskanirsiniz

Annenizi kardeşimiz den kıskanır siniz gibi gibi bir çok çeşidi var ..

Kıskanan gruba psikolojik sorunlu damgası ne diye vurulur anlamış değilim :))

Bence burdaki kıskancım diyen bir çok kadın kadar kıskanç olup burda rol yapan da çoktur hani yuklenilmesin diye :ıslık:

Oda enteresan bır durum degılmı.. Yuklenılmesın dıye degısık roller kesmek... Hıc oldugum gibiyim valla kım ne derse desin ugrasamam yalan dolanla...

:) anlayabılıyorum esımle dun televızyon ızlıyoruz oyunculuk ne kadar zor dımı dıyor bak soyle bakıyor sunu anlatıyor sımdı ellerını koyuyor fılan fılan bende dondum ne yanı sen sımdı bu kızı mı begendın ondan mı surasını soyle yapıyor kızdan mı hoslandım dedım yanı dısarıyı bos ver televızyonda kı bıle dert benım ıcın :)

Ben eşimle tanıştığımda liseden bir sürü erkek arkadaşım da vardı listemde bunu biliyor du çünkü cafe vs ortamlarda karma oturduğumuz da biliyordu zamanla kısıtlama yapmaya başladı bende sanırım sindirdim bu durumu

Şimdi bende onun görüşmesini istemiyorum madem ben erkeklerle görüşmüyorum sende görüşmeye çeksin dedim

Bu kıskançlık değil bence kısas :))
Kısaslı ilişki hiç bana göre değil. O yüzden anlayamıyorum.

İnsan annesini, babasını, kardeşlerini seçemiyor. Arkadaş çevresini ve hayat arkadaşını seçebiliyor ama. E bu durumda ben seçtiğim kişiye tamamen güven duymak isterim. Bir de evlenmişsem hayat arkadaşım olmuş demektir, her konuda birbirimize güvenip şeffaf olmak isterim. Birbirimizle kısasa kısas yaptığımız, güç gösterisinde olduğumuz bir durumda olsam ona da ne ilişki derim ne de ömrümün sonuna kadar katlanabilirim.
Tercih meselesi :) Mutluysanız ne ala

Hayır kıskanmak kötü bir duygu değil ki sadece eş koskanilmaz bu hayatta çocuğunuzu kiskanirsiniz kardesinizi koskanirsiniz

İşin psikolojik kısmı cogu zaman dogru aslında... Fakat bu problemde yasanmıs kotu tecrubelerden kaynaklanıyor işte. Yanı aşırısı nın çogu zaman dogustan olduguna ınanmıyorum ben.

Oda enteresan bır durum degılmı.. Yuklenılmesın dıye degısık roller kesmek... Hıc oldugum gibiyim valla kım ne derse desin ugrasamam yalan dolanla...
Burda gerçek hayatından farklı davranan bir çok üye var buna eminim

Çünkü bir kesim var hayır olamaz düşüncesinde mesela

Diğer kesim olabilir diyor 3. Bir kesim evet oldu diyor diyelim

Ortama göre konuşan bir çok üye vardir yani :))

Ben bunun etkisinde kalmamak için konu sahibinin yorumunu okuyup yorum yaparım :))

Bahsettiğiniz kıskançlık değil, ilgi eksikliğinin dışa vurumudur.
Onunla yani anne, kardeş, kız arkadaş vs ile en çok şeyi paylaşmayı istemek, en fazla sevgiyi almak başkadır.
Kocasını hiç tanımadığı, sırf cinsiyeti Allah tarafından dişi yapıldı diye, uçan nesneden kıskanmak psikolojik bir durumdur.
İş yerinde öğle yemeğine giden adamın yanında kadınlar var diye kıskanmak ama cinsiyeti erkek olunca kıskanmamak bayağı bayağı büyük bir sorundur.

Kısaslı ilişki hiç bana göre değil. O yüzden anlayamıyorum.

İnsan annesini, babasını, kardeşlerini seçemiyor. Arkadaş çevresini ve hayat arkadaşını seçebiliyor ama. E bu durumda ben seçtiğim kişiye tamamen güven duymak isterim. Bir de evlenmişsem hayat arkadaşım olmuş demektir, her konuda birbirimize güvenip şeffaf olmak isterim. Birbirimizle kısasa kısas yaptığımız, güç gösterisinde olduğumuz bir durumda olsam ona da ne ilişki derim ne de ömrümün sonuna kadar katlanabilirim.
Tercih meselesi :) Mutluysanız ne ala
Şükür mutluyum önceden çok sorunlar yaşadım ben o kadar kıskanç olmama rağmen eşimin kıskançlık lafı ile savastm çokça

Çok güzel alimli biriydim diye demiyorum öyle olduğumu da düşünmüyorum şahsen

Ama benim hayatımın her yerinde kısas vardır ..evde işte okulda apartmanda gibi gibi ...

Unutmayın ki kısas da hayat vardır :)

Bahsettiğiniz kıskançlık değil, ilgi eksikliğinin dışa vurumudur.
Onunla yani anne, kardeş, kız arkadaş vs ile en çok şeyi paylaşmayı istemek, en fazla sevgiyi almak başkadır.
Kocasını hiç tanımadığı, sırf cinsiyeti Allah tarafından dişi yapıldı diye, uçan nesneden kıskanmak psikolojik bir durumdur.
İş yerinde öğle yemeğine giden adamın yanında kadınlar var diye kıskanmak ama cinsiyeti erkek olunca kıskanmamak bayağı bayağı büyük bir sorundur.
Alintiladiginiz için alintiliyorim ben böyle düşünmüyorum daha çok uzatirsak polemiğe gidecek biliyorum
.

Bence hiç ama hiç kıskanmayan bir kişi de sorunludur zerre kadar kıskançlık yoksa :))

=) hayır ben sizin kıskançlığınızı delilik olarak değerlendirdim herkes kendine göre güzel olabilir

Sadece kendime gore degıl ayy su durumdan cokta hoşlanmıyorum aslında ukalalık gıbı sureklı dile getirmek..neyse..cıddı anlamda cevremdede cok begenılırım hatta kıskanclıgın guzellık ve sadece ozguvene bagli oldugu inancına okadar kapılmış ınsan varki benjm kıskanclıgımı hayretler ıcınde izleyenler bunlar.. Neymıs cok güzelmişim bu guzellıkle sokağa cikmam bıle tehlıkeymıs ama neden kıskancmısım... Yahu alakası yok baska durumlar var nedeni bu... Kımısınde ozguven ama bazıların da farklı sebepler oluyor..

Benim merak ettiğim bu şekilde kıskanıyorsunuz ya, aynı şekilde kıskanılmayı mı istiyorsunuz? Eşinizin ya da sevgilinizin yerine kendinizi koyduğunuzda mutlu mu oluyorsunuz yoksa bunalmış mı hissediyorsunuz? Açıkçası ben bu şekilde kıskanan bir insanla ilişki yürütemezdim. İş arkadaşlarımın arasında erkekler de var. Kahve de içeriz, muhabbet de ederiz aynı şekilde eşim de öyle. Zaten her muhabbet ettiğiyle ahlaksızlık boyutuna varacak adam hayatımda olmaz, ben öyle bir kadın olsam eşim beni hayatında tutmaz. O zaman sorun kendine ya da karşındakine güvenmemek bence.

Şu eşimin kadın arkadaşı olamaz, kadınlarla muhabbet edemez kıskançlarını anlamıyorum.
Ya çok düşük özgüveniniz var ya da eşinizin gözü dışarıda huyunu biliyorsunuz.
Evlenecek yaşa gelmiş adam bir zahmet sosyal ilişkilerde nasıl davranması gerektiğini bilir. Siz kısıtlayarak öğretemezsiniz. O cıvık cıvık konuşan kadınlar var dedikleriniz kendi kendine konuşmuyorlar. Karşısında durup dinlese bile eşiniz müsade ediyor bu duruma. Eşiniz sınır bilmiyorsa kıskanç olmakta haklısınız tabii ama unutmayın asla 7/24 peşinde olamazsınız. Ve en çok yanlışı kısıtlanan kişiler yapar buna eşler, çocuklar dahil olmak üzere.

Ne özgüvenim düşük ne de eşimin gözü dışarda bacım. Bazı kadınların hal ve hareketleri beni rahatsız eder, kendini farkettirme çabası içinde olanları da görüyoruz. Ben eşime şöyle yap böyle yap diye yönlendirmelerde bulunmam ve çok şükür nerde nasıl davranması gerektiğini de bilir. Mesela bigün bir akrabasının evindeydik akrabasının eşi olan bi kadın eşimle sohbet etmenin derdine düşmüş, karşısında bacaklarını yayarak oturuyordu öyle bir oturuş tarzı vardı ki erkeğe bile yakışmaz yani o derece... bende doğal olarak rahatsızlık duydum fakat o an müdehale edemedim tabi. Dahası gecenin 01:30'unda kocası evde yokken bizi evine kahve içmeye davet etmişti bende "Uyuyacağız teşekkür ederiz" dedim.
Herkes edebini sınırını bilerek hareket etse bu düşüncelerde oluşmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X