Kıskançlıgımı yenmek istiyorumm..

fakat bu derin bir tutku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
364
147
103
Eşimin benden önce ciddi bir ilişkisi olmuş. Ama kızın ailesi istememiş ve ayrılmışlar. Eşim onu çok sevmiş sosyal medya hesabında geçmişe dönük bi araştırma yaptım.kıza dönük bi sürü paylaşımlar yazı cümle olarak.. ve ortak bi arkadasta bana önceden onlar birbirlerini çok seviyorlardi demişti .
Ve ben bunu sindiremiyorum. Çünkü beni o kız kadar sevmediğini hissediyorum. Çok kıskanıyorum. Bu kıskançlıktan kurtulmak istiyorum...samimi yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Benim eşimin de varmış öyle çok sevdiği ama kız boynuzlamış ve bitmiş. Üstünden yıllar geçmiş. Geçmişe dönük haşlamak yıpratır sizi boşverin.

Of ben de senin gibiyim. İçim içimi yiyo 10 yıl önceki şeyleri bile düşündükçe. Uykularım kaçıyo diyebilirim. Eşim de anlamıyor bu tavrımı yine başladın takıntılarına diyor. Çok zor gerçekten. Düzenli aralıklarla fiks kavga ediyoruz eski şeyler yüzünden.

Geçmişe takılıp kalan insanları anlamıyorum. Misal ben geçen sene askimdan olup bitiyordum ama bu sene aşk duygusundan eser olmadığı gibi nasıl aşık olmuşum diye şaşırıyorum kendime. Üstelik o da bana boynuz takmisti. Aşk en fazla 3 yıl surermis canım eminim ki aşkı bitmiştir ona karşı. Sadece sırtından vuruldugu için aklının bi köşesinde kalmıştır. Sakın konusunu açayım deme ve mutlu olmaya bak esinle

Of bende öyleyim. Esim değil ama erkek arkadaşım benden önce 2.5 sene boyunca sevgilisiyle aynı evde yaşamış. Ben bunu duyunca kıskançlıktan delirdim tabi. En sonunda da beni baya bi haşladı ee yeter artık geçmişi kurcalayıp durma rahatsız olmaya başladım diye. O gündür ses etmiyorum :KK45:

içinizdeki kötü sesler (şeytan derim) sizi hep dürter hep aklınıza sinsiliği güvensizliği getirir öz güveninizi çökertmeye çalışır. şuan sizinle birlikte sizi seçmiş tek önemli olan bu. sizde kendinize güvenin ve asla ona bu kıskançlığı belli etmeyin. güçlü olup bu kıskançlığı aşın derim sizin elinizde.
benimde eşimin olmuş öyle lise yıllarında uzun yıllar birlikte olduğu çok sevdiği bir kız. ilk başta bende çok kıskanmıştım ama zamanla geçti şuan benimle gerisi boş dedim hep.ve kendi derdimize düşünce zaten hiç aklıma gelmez oldu.

Seni de seviyodur. Erkekler bizim gibi değil yeri gelince 4 kişiyi birden sevebiliyorlar.
Hem niye kıskanıyosun ki kıskanması gereken diğer kız sevdiği başkasıyla evli.
Elinde olanın kıymetini bil sev sevil geçmişi kurcalayan mutsuz olur. Şu anı yaşa
Harika bir yanıt bayıldım. ...tebrik ederim dusuncenizden dolayi. ..

içinizdeki kötü sesler (şeytan derim) sizi hep dürter hep aklınıza sinsiliği güvensizliği getirir öz güveninizi çökertmeye çalışır. şuan sizinle birlikte sizi seçmiş tek önemli olan bu. sizde kendinize güvenin ve asla ona bu kıskançlığı belli etmeyin. güçlü olup bu kıskançlığı aşın derim sizin elinizde.
benimde eşimin olmuş öyle lise yıllarında uzun yıllar birlikte olduğu çok sevdiği bir kız. ilk başta bende çok kıskanmıştım ama zamanla geçti şuan benimle gerisi boş dedim hep.ve kendi derdimize düşünce zaten hiç aklıma gelmez oldu.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz.
Bu her zaman olan bir şey değil .ara ara bu lanet düşüncelerde buluyorum kendimi.
Umarım aşarım bu durumu.

Insanlar değişir. Artık daha temkinlidir ilişkilerde. Başkalarının dediklerini değil eşinizin size hissettirdiklerine bakın
Ewet dediginiz doğru aslında.
Diğer kızla olan ilişkisinde daha tutkulu idi.bu yazdıklarında ve yasadiklarinda hissettim.ama benle olan ilişkisinde o yoğun tutkuyu hissetmedim diye kıskanıyorum.
Ve tabi çok sevmiş sonra terk edilmiş .öyle olunca da benle olan iliskisinde daha az duygusal davrandı bence.ve bu gayet insani bi durum.

Ewet dediginiz doğru aslında.
Diğer kızla olan ilişkisinde daha tutkulu idi.bu yazdıklarında ve yasadiklarinda hissettim.ama benle olan ilişkisinde o yoğun tutkuyu hissetmedim diye kıskanıyorum.
Ve tabi çok sevmiş sonra terk edilmiş .öyle olunca da benle olan iliskisinde daha az duygusal davrandı bence.ve bu gayet insani bi durum.
Siz tutkulu olun. Eski sevgilisinden bahsetmeyin kıyaslamayında çok isteseydi elbet olurdu. Ama bakın sizinle evli

Evlenmeden önce bilmiyor muydunuz bu durumu? Bir de size böyle düşündürecek somut şeyler var mı? Yarım kalmış güzel bir anıyla savaşıp kazanmak çok zordur.

Evlenmeden önce bilmiyor muydunuz bu durumu? Bir de size böyle düşündürecek somut şeyler var mı? Yarım kalmış güzel bir anıyla savaşıp kazanmak çok zordur.
Ewet biliyordum.
Ve ona da yansitiyordum malesef..tabi kendisi bunalıyordu .
Mesela o kızla ilişkisini çok ortada yaşamış .herkes biliyorMuş.sosyal medyada ilanı aşk ,hayranlık bildiren paylaşımlar. .
Ama benle olan ilişkisini gizliyordu herkesten.bana dair hiçbir şey yok sosyal medya hesabında.
Ve haliyle bu durum ben de sevgisini kiyaslamama yol açıyor..

Ewet biliyordum.
Ve ona da yansitiyordum malesef..tabi kendisi bunalıyordu .
Mesela o kızla ilişkisini çok ortada yaşamış .herkes biliyorMuş.sosyal medyada ilanı aşk ,hayranlık bildiren paylaşımlar. .
Ama benle olan ilişkisini gizliyordu herkesten.bana dair hiçbir şey yok sosyal medya hesabında.
Ve haliyle bu durum ben de sevgisini kiyaslamama yol açıyor..
Ben bir çok yorumun aksi şeyler yazacağım sanırım. Senin yerinde olsam ben de takabilirim kafaya. İlişkisinin bitişi ve sizin evliliğiniz arasında Zaman farkı az mı? Uzun zaman geçince genelde çevreden sosyal medyadan şundan bundan unutulur gider. Hemen hemen herkesin evliliğinden önce etrafının bildiği ilişkileri vardır. Hatta evlilikleri bile. Yeni bir evlilik çoğu Zaman eski bir evliliğin bile gölgesinde kalmazken niye bir ilişkinin gölgesinde kalsın ki... Sana bunu yap demiyorum ama ben olsam; çaba sarfetmem sakin bi şekilde evliliğimi eşimi dışardan izlerim, geri adım atAr geri de dururum onun bizim ve benim için bir şeyler yapmasını beni ikna etmesini inandırmasını beklerim. Sadece benimle imza atmış olması beni rHatlatan bir şey olmaz hiçbir zaman. Ben ilgi ve emek beklerim. Er ya da geç bunları alırsam ne ala, yok alamıyorsam eninde sonun da mutsuzluk bizi bulur. O zaman evliliğimi sorgularım. Eşinle bıtbıt :) yapmadan düzgün ve sakin bir şekilde hislerini paylaşabilirsin belki...

Ben bir çok yorumun aksi şeyler yazacağım sanırım. Senin yerinde olsam ben de takabilirim kafaya. İlişkisinin bitişi ve sizin evliliğiniz arasında Zaman farkı az mı? Uzun zaman geçince genelde çevreden sosyal medyadan şundan bundan unutulur gider. Hemen hemen herkesin evliliğinden önce etrafının bildiği ilişkileri vardır. Hatta evlilikleri bile. Yeni bir evlilik çoğu Zaman eski bir evliliğin bile gölgesinde kalmazken niye bir ilişkinin gölgesinde kalsın ki... Sana bunu yap demiyorum ama ben olsam; çaba sarfetmem sakin bi şekilde evliliğimi eşimi dışardan izlerim, geri adım atAr geri de dururum onun bizim ve benim için bir şeyler yapmasını beni ikna etmesini inandırmasını beklerim. Sadece benimle imza atmış olması beni rHatlatan bir şey olmaz hiçbir zaman. Ben ilgi ve emek beklerim. Er ya da geç bunları alırsam ne ala, yok alamıyorsam eninde sonun da mutsuzluk bizi bulur. O zaman evliliğimi sorgularım. Eşinle bıtbıt :) yapmadan düzgün ve sakin bir şekilde hislerini paylaşabilirsin belki...
Teşekkür ederim yorumun için .
Bu durum benim için çok karmaşık gerçekten. Normalde bu tarz şeyleri sorgulamayan ben.deli gibi bi kıyas içindeyim .biliyorum tehlikeli bu durum.
Umursamak istemiyorum.
Sadece şimdiyi yaşamak istiyorum ben de.
Ama düşünceler dahası duygular esir alıyo beni.
Bizim ilişkimiz o ayrıldıktan 5 ay sonra başladı .eşim çok sevmiş onu gerçekten. Onunla ilgili hislerini ifade edisi falan aralarinda yogun bi sevgi oldugunu gosteriyor zaten.ve ben bunu hissetmedim iliskimizde .bu da takinti oldu bende.Bunu düşünmemeliyim artık. Umarım başarırım.

Back
X