Kıskançlık, yaş takıntısı

Olyndra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2025
8
1
1
Öncelikle herkese günaydın Benim bir sorunum var, uzun süredir güzel ilerleyen bir ilişkim var. Birbirimizin çocukluk aşkıyız 12 senedir tanışıyoruz, 8 senedir beraberiz. O zamanlar fiziksel anlamda pek yakışıklı sayılabilecek bir erkek değildi ama ben ikimizinde çevresi tarafından beğenilen bi kızdım hep. Hatta ablası ve arkadaşlarımız bile benim onunla olmamı garipsiyordu. Bu yıllar içerisinde, büyüdükçe gerçekten yakışıklı bi adam oldu. Şuan mesleği ve kazancı da çok iyi. Eskiden onu hiç kıskanmazken artık onu çok kıskanıyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. Kıskanç bir kız olmak istemiyorum ben. Bu arada ikimiz de 26 yaşındayız ve iş ortamında yanında hep 19-20 yaşında kızlar çalışıyor ve 34 yaşındaki arkadaşının sevgilisi 21 yaşında. Ben bu durumu da kıskanıyorum lütfen yargılamayın ama çevremdeki ilişkilerde hep erkek büyük, kız küçük. Yaş almayı takıyorum sanırım ve onu kendimden küçük kızlardan daha çok kıskanıyorum. Bu kafadan nasıl çıkabilirim?

En iyi cevap
İlişkiniz gayet güzelse böyle şeylere hiç takılmayın belli ki sevgiliniz sizi seviyor ve mutlu bir ilişkiniz var. Benim en son ayrıldığım sevgilim 30 ben 25 yaşındaydım ama baktığımda o bana göre daha olgun olması gerekirken pek değildi. Mutlu bir ilişkiniz varsa böyle şeylere takılmayın.

En iyi cevap
Sevgilim yapı olarakta kendi yaşıtlarından ve hatta daha büyüklerden daha olgun karakterde biri, bunca senede bi iki ufak tefek yalanı hariç hiç yalanını yakalamadım ve ben takıntılı biriyimdir kurcalarım didiklerim herşeyi. İlişkimiz de evet iyi ama o arkadaşından etkilenirse vs diye geriliyorum çok çapkın bi adam iş arkadaşı

Gayet doğal duygular bunlar.
İnsan egosu üstün olmak ister için için.
Bu ilişkide artık yeterince üstün olmadığınızı hissetmek kaygı verebilir.
Ancak ilişkilerde tek dinamik yaş ve fiziksel görünüm değil.
Eminim bunlar dışında vazgeçilmez yanlarınız (en azından sizi siz yapan değerleriniz) vardır.
Onlara tutunun.
Siz sadece et kemik ya da doğum tarihiniz değilsiniz, bu noktada belki de kendinizle tanışma ve derinlik katma evresine geldiniz.

Ben kendimi oldu olası vaov güzel bulmam ama çok değerli bulurum.
Kendimi saygın biri olarak görüyorum ve benim de vazgeçilmez yanım bu.
Yoksa ne yaş almayı durdurabiliriz ne de görüntümüzü dondurabiliriz.

çok haklısınız ve teşekkür ederim size birşey daha danışabilir miyim ben bu durumu yani onu kıskandığımı ilişkime de çok yansıttım ve bence bu iyi değil. Kendime bu konuda nasıl hakim olabilirim mesela sürekli iş whatsapp gruplarında kimler var diye bakıyorum profillerine vs eskiden telefonunu elime bile almazdım ben

Rica ederim.
Kendinize anlamlı meşgaleler ve yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız hobiler bulun.
Siz bu adamla gelmediniz dünyaya, ondan önce ne size keyif verirdi bunları hatırlayın.
İçinize dönme vakti.
Çünkü insanlar kendilerine yönelik kaygıyı köpek balığının kan konusunu alması gibi alır.
Ona yönelik kaygılı olmanız da onu kibirlendirirken sizi güçten düşürür.
Varlığınızı ona muhtaç değilsiniz, onu bir gündeminizden çıkarın hatta.
Ben kendime bu güzel yaşlarımda ne katabilirim diye düşünün, ben neye layığım, benim hayat önceliklerim ne olmalı diye sık sık kendinizle istişare edin.
Ben ben ben, burdan başlayacaksınız.
Ama ona tepkisel davranarak değil, mutlu, havalı ve nazik
Ve kendi meşgaleleri olan biri olarak.
Ne zaman kendinizi merkeze alıp, tüm önceliğiniz yaparsanız görün bakın daha çok ilgi odağı olacaksınız

Aslında yapmam gerekenleri biliyorum fakat bu hislerimi bi yere yazmam ve birinden duymam gerekiyordu. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim tekrar

Iliskinden emin olduğunda, karsidakine guvenildiginde kiskanclik olmuyor ha diyeceksiniz ki bu benim yapim o halde kiskancliginizin temelini sorgulamaniz gerekiyor.

12 senedir tanidiginiz adama (14 yasinda tanimaya baslamissiniz) karsi kiskanclik besleyecek ne yasadiginizi sorgulayin derim ben.

Babaniz annenizi aldatti mi ornegin, erkeklere neden guvenmiyorsunuz mesela?

Kiskancliginizin olusmasinin bir sebebi olmali.

Hayır aldatmadı, fakat yapı gereği çok zor güveniyorum insanlara ve hemen kırılıyor güvenim bunca zamandır tanıyor olmama rağmen tamamen asla güvenmiyorum ama sorun şu ki ben tamamen kimseye güvenmiyorum, insanlar için asla şunu yapmaz diyemiyorum ve sürekli yapı gereği insanları kendimce test ederim

Bu konusa kesinlikle size katılıyorum. Sosyal medyada olsun, çevrelerimizde olsun hep erkek büyük olur, kadın yaş alınca değersizleşir algısına maruz kalıyoruz ve aslında gencecik olduğumuz yaşlarda buna takılır olabiliyoruz. Galiba biraz sosyal medyadan etkilendim

insanlar düşündüğünüz kadar birbirine o gözle bakmıyor.öyle olsaydı etrafta çift kalmazdı.insanlar adam gibi ilişkiyi zor buluyor.

Ben 36 olacağım , eşim 37 yaşında. 19 yaşından beri onunla beraberim. Kendisi özel bir firmada yönetici. Ekibinde hep yeni mezun mühendisler var, kızlar da var tabii. Yaş almak kaçınılmaz. Kendimi kemdimden gençlerle kıyaslayıp hayatı kendime asla zindan edemem. Çünkü onunla paylaştıklarımızı, ortak noktalarımızı , bana hep nasıl baktığını vs ben biliyorum. Kimseye de ispat çabasına giremem. Kendimi seviyorum, beğeniyorum. 19 yaşında da güzeldim , şimdi de öyleyim :) ha bir gün vazgeçecek olursa da kapı orda. Asla elimde tutma derdine girmem bunu o da biliyor. Ona çıtır var da bana yok mu rahat olun , boş yere kendinizi huzursuz etmeyin.

Güzel giden bir ilişkiyi nasıl mahfederim adlı çalışma ,
İlişki bozulunca da yaşı suçlarsınız, akışına bırakın hayatı,
bu kadar didiklemek ihtimalsız şeyleri ihtimale sürükler sadece sizi üzer

İnsanın eşini sevgilisini dozunda kıskanmasını anlayabilirim, ama daha 26 yaşında yaş almayı takıntı yapmayı 19 20 yaşındaki kızlardan kıskanmayı asla anlayamıyorum,
kendine güvenen hiç bir kadının bu duyguları yaşadığını görmedim etrafımda kendim de yaşamadım hiç, üstelik ben eşimden büyüğüm ve çevresi kendi yaşıtlarıyla ya da kendinden küçüklerle dolu,
aklımın ucundan bile geçmedi sizin söyledikleriniz, çünkü kendimin farkındayım. Siz de bırakın bu saçma düşünceleri ilişkinize odaklanın bunlar çok saçma ve gereksiz düşünceler. Uzaklaştırırsınız sevgilinizi.

Tamam bu yapiniz durduk yere olmadi sonucta tecrubeleriniz olmustur illaki, sevgiliden babadan vs olmazda cevrenizde yasanmistir.

Atiyorum gecmisinizde zorbaliga maruz kalmissinizdir vs. Kimse dogustan kiskanc doğmaz, hayat onu kiskanc hale getirir ya da kiskanc degilsinizdir ancak ozguveniniz dusuktur o da sizde kiskanclik olarak tezahur ediyordur.

Psikiyatriyle gorusmenizi oneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…