Kıskançlık

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Merhaba,
Özet geçerek anlatacağım aslında benim yaşadığım bir şey üstünden genel bir sorum olacak size.
Erkek arkadaşım bana göre çok daha kıskanç bir insan, bu insanı delirten boyutlara çıkabiliyor bazen. Bu sefer de öyle oldu biraz tabi ama kendisine bir şey belli etmedim keyfimiz bozulmasın diye.Sorun tanıdığım bir erkeğin bana bir şey için mesaj atmış olması ve konuşurken de lafı biraz uzatmış olmamız. Samimi arkadaşları dışındaki insanlar bana mesaj attığında bu bir kavgaya dönüşüyor "o niye sana yazıyor, numaranı nerden bulmuş" gibi. Bunun dışında çok büyük sıkıntılarımız yok. Gerçi bu anlattığımın büyük olmadığından emin değilim..Bir erkeğin kıskançlık boyutu bu noktaya varır mı? Nasıl konuşup dizginlersiniz?

Erkekte nasıl olur bilmiyorum. Ama bende eşime göre epey kıskançtım. Şuan duruldum. Neden bilmiyorum. Hayatımız kıskanmayı gerektirmeyecek bir rutine bindiğinden olabilir. Birde kıskanma ortamı yaratmamaya gayet özen gösteririz.

Psikopatça bi kıskançlıksa değiştirmeye çalışmayın bile. Ayrılın. Ama kabul edilebilirse sizin için, zamanla törpülersiniz.

Erkekte nasıl olur bilmiyorum. Ama bende eşime göre epey kıskançtım. Şuan duruldum. Neden bilmiyorum. Hayatımız kıskanmayı gerektirmeyecek bir rutine bindiğinden olabilir. Birde kıskanma ortamı yaratmamaya gayet özen gösteririz.

Psikopatça bi kıskançlıksa değiştirmeye çalışmayın bile. Ayrılın. Ama kabul edilebilirse sizin için, zamanla törpülersiniz.
Bu aslında bayağı törpülenmiş versiyonu ama samimiyetimizin olmadığı insanlarla bir muhabbetim geçerse buna garezi var işte bu pek değişmedi.
Daha doğrusu bu insanı zaten pek sevmediğinden sohbetin uzaması da sinirlendirdi onu.

Bu aslında bayağı törpülenmiş versiyonu ama samimiyetimizin olmadığı insanlarla bir muhabbetim geçerse buna garezi var işte bu pek değişmedi.
E doktorla, manavla, çalıştığın iş arkadaşınla, komşunla yeteri kadar samimiyetin olmazsa konuşmayacak mısın? Sevgilin hayatının her alanındaki insanı tanıyamaz ki.

Benim erkek arkadaşım askere gittikten sonra böyle oldu. Döndüğünde düzelmezse ne yaparım bilmiyorum. Geçenlerde fırsat bulduğu bir an whatsapp'ta yazışıyorduk vedalaştık falan, hemen çıkmadım son gelen mesajlara baktım. "Sen niye hala çıkmadın yoksa biri mi yazdı, kim yazdı?" demiş. Tansiyonum eksilere düştü. Dişlerimi sıka sıka bir şey yok aşkım yazdım.

Bazı insanlar yaşları kaç olursa olsun kıskançlık konusunda değişmez. Ve boyutu yüksek olan da çok. Kıskançlık ilişkileri yıpratır

E doktorla, manavla, çalıştığın iş arkadaşınla, komşunla yeteri kadar samimiyetin olmazsa konuşmayacak mısın? Sevgilin hayatının her alanındaki insanı tanıyamaz ki.
Yukarıda mesajı düzenlemiştim o insanı da pek sevmediğinden bu durum sinirlendirdi onu. Verdiğiniz doktor, manav, iş arkadaşı örneklerini yaşayacak kadar düşmeyeceğimizi düşünüyorum zira 3 sene oldu zaten. Yani bu olay erkek arkadaşımın o çocuğu sevmemesi yüzünden de büyüdü biraz ama yine de sorgulanıyor bana bazen bu kıskançlık durumu daha beter bir hale gelirse diye ki dediğiniz gibi kıskançlık ortamı yaratmamaya da özen gösteren bir insanım.

Bende çok kıskançtım. “Ne yapayım elimde değil” gibi düşünüp sıyrılıyordum ama kendimi aşırı aşırı törpüledim. Yani kıskançlığı dengelemek insanın tamamen kendi elinde. Açıkça böyle devam ettiği takdirde seni kaybedeceğini söyle ve hissettir. U dönüşü yapar muhtemelen, kendimden biliyorum:)))

Bende çok kıskançtım. “Ne yapayım elimde değil” gibi düşünüp sıyrılıyordum ama kendimi aşırı aşırı törpüledim. Yani kıskançlığı dengelemek insanın tamamen kendi elinde. Açıkça böyle devam ettiği takdirde seni kaybedeceğini söyle ve hissettir. U dönüşü yapar muhtemelen, kendimden biliyorum:)))
Aslına bakarsan kaç kere hissettirdim.sinirlenince de çok asabi bir insanımdır laf geçirmek konusunda bende mi sıkıntı var bilmiyorum :KK17: ayrıca bu anlattığım en küçük şey aslında, bayağı törpülendi o 3 senede :halay:

Ben kıskanç birinin çok değişeceğine inanmıyorum
İşin kötü tarafı kıskanç insanlar hepsi olmasada isterik saplantılı oluyor kişi istesede kolay kolay kurtulamıyor

Ben kıskanç birinin çok değişeceğine inanmıyorum
İşin kötü tarafı kıskanç insanlar hepsi olmasada isterik saplantılı oluyor kişi istesede kolay kolay kurtulamıyor
Eskiden en yakın erkek arkadaşlarıma bile garezi vardı(kendisinden önce samimi olduğum) en son bana çok ciddi bir kavganın üstüne "ben senin üstüne çok gidiyorum, son zamanlarda sana haksızlık ettiğimi anladım, bundan sonra yakın olduğun insanlara karşı konuşmalarına falan karışmayacağım, sosyal bir çevrenin olması ve hayatını yaşayabilmek senin de hakkın" dedi. O gün bugündür çoğu konuda çok değişti. Anlayacağınız biz çok yol katettik ama bu açtığım konu için de keşke diyorum çözüm bulabilsem. :)

Back
X