Kıskançlık

. Konu şu ben normalde bir ortama girdiğim de dış görünüşümle konuşmamla enerjimle dikkat çekerim hep iltifat alırım arkadaş grubunda bile ben daha dikkat çekerdim ama bunu hiç kullanmadım ve egoya dönüştürmedim .Hep mütevazı olmaya çalıştım ama bir yandan da gururu okşanıyor insanın yalan değil .
Şu kurmuş olduğunuz cumleleyle bence siz ortamdaki sürekli beğenildiğini zanneden herkesin ona baktığını düşünen “ay bugun noldu biliyor musun yolda bi adam bana bakti konusmak istedi” “ o cocuk banada yazmıştı” “baksana bi şurdaki adam bana bakıyor sanki” tarzında cümleler kuran kişisiniz. Yani egonuz var zaten egonuz olmasaydi bu konuda bir kıskançlık hissedeceginizi düşünmüyorum. Öncelikle insanların sizi guzelde bulamayacağını kabullenin. Yapamıyorsanız da bu olay sizin surekli enejinizi dusurecekse o arkadasinizdan uzak durun daha cirkin arkadaşlar edinin 🙈 Ben olsam cevremde oyle biri oldugu icin daha da grurlanirdim

ya canım birileri seni güzel bulsa bulmasa nolur yani, isteyen istediğini düşünsün illaki sevenin de olacak sevmeyeninde. milletin ne dertleri var bunları çokta takma. ama o kıza iyilik olsun diye bence arana mesafa koy

Kıskançlık dünyanın en sığ duygusu, sizi hiç bi yere taşımaz, aksine aşağı çeker hep, sahip olduğu nitelikler, güzellik, eğitim, özgüven, fizik, başarı vs vs sizden üstün diye başkasını kıskanmak, onun bu niteliklerinden rahatsız olmakla kendi elinizdekilerin de keyfini yaşayamazsınız, başka insanları kıskanan kişilere hep acırım ben, hayat onlara çok zor çünkü, kıskanç insanlar hep karın ağrısıyla yaşar
Kendinizi kandırmayın, egosuz bi insan başkasını asla kıskanmaz, sizde egonun alası var belli ki, kendinizi tedavi edin yoksa hayat boyu tırnaklarınızı yiyerek yaşarsınız

Şu kurmuş olduğunuz cumleleyle bence siz ortamdaki sürekli beğenildiğini zanneden herkesin ona baktığını düşünen “ay bugun noldu biliyor musun yolda bi adam bana bakti konusmak istedi” “ o cocuk banada yazmıştı” “baksana bi şurdaki adam bana bakıyor sanki” tarzında cümleler kuran kişisiniz. Yani egonuz var zaten egonuz olmasaydi bu konuda bir kıskançlık hissedeceginizi düşünmüyorum. Öncelikle insanların sizi guzelde bulamayacağını kabullenin. Yapamıyorsanız da bu olay sizin surekli enejinizi dusurecekse o arkadasinizdan uzak durun daha cirkin arkadaşlar edinin 🙈 Ben olsam cevremde oyle biri oldugu icin daha da grurlanirdim

Kesinlikle bu tespite imzamı atarım 👏🏻👏🏻

çok saçma buluyorum böyle şeyleri, bir de güzel diye kızla arama mesafe koyayım diyorsunuz:-)
güzellik göreceli bir kavramdır, sizde yeni bir fobi yaratayım mı? belki çevrenizdeki çoğu insan sizi güzel bulmuyor. o enerjinizin sebebi konuşmanız ve ya konuşma tarzınız da olabilir. gerçekten kendini güzel hisseden ve çevrenin de güzel bulduğu insanların bu tür kıskançlıklara gireceğini düşünmüyorum. genelde "ah benim güzel kızım, canım güzel kızım" diye büyütülen kızlar kendilerinden güzellerinin de var olabileceğini gördüğünde bu tarz kıskançlıklara giriyor. bana komik geliyor. kimi seni beğenir kimi onu, herkes seni beğense eline ne geçecek?

Öz güven sorununuz olduğu icin hissediyorsunuz zaten bunları gayet normal. Öz güven sorunu olmayanlar bunları hissetmez.
Şahsen benim en yakın arkadasımda güzel, boylu poslu. Asla onu kıskanmadım. Yanımdaki arkadasımda benim gibi öz güvenli olmalı. Arkadas benim yansımamdır.

Herkese merhaba beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Ama sert yorum tepki vermeyin ben haksız olduğumun yanlış düşünce de olduğumun zaten farkındayım zaten rahatsızım kendimi böyle hissederken bile suçlayıp öz eleştri yapıyorum. Konu şu ben normalde bir ortama girdiğim de dış görünüşümle konuşmamla enerjimle dikkat çekerim hep iltifat alırım arkadaş grubunda bile ben daha dikkat çekerdim ama bunu hiç kullanmadım ve egoya dönüştürmedim .Hep mütevazı olmaya çalıştım ama bir yandan da gururu okşanıyor insanın yalan değil . Sorun şu ki üç dört aydır bir kızla çok iyi arkadaşım kızı seviyorum gerçekten iyi anlaşyorum ama kızın benden daha dikkat çeken güzelliği ve enerjisi var kıskandım ama asla ona kötü davranmadım davranmam da ama bu durum beni rahatsız ediyor. Ondan uzaklaşmalı mıyım çünkü beraber olduğumuzda bi şey oluyo ve bu sefer ben moralimi bozuyorum kıskanma dürtüsü daha da alevleniyor . Özgüven sorunum zaten var böyle kabul edin kabullenin dicekseniz şayet bu biraz zor bi durum ya da nasıl yapabilirim . Tekrar haksız olduğumun farkındayım ama karşımdaki kişiye de asla haksızlık etmem ayrıca sevdiğim birisi benim derdim kendimle biraz bu sorunumu nasıl çözebilirim
Bu hayat sizi çok yorar.
Ne demek ya sizden daha güzel ve enerjisi yüksek diye kıskanıp acaba görüşmesem mi diye düşünüyorsunuz? Bence siz dış görünüşü sizden iyi olanları değil de, zekası sizden daha iyi olanları, sizden daha iyi konumda olanları, daha iyi mesleğe sahip olanları kıskanıp azimlenin. Dış görünüş dediğiniz nedir ki +35 den sonra giderek sönükleşiyor. Yaşlanınca elinizde güzelliğinizden başka ne kalacak onu düşünün... Birkaç iyi dost mu, iyi bir kariyer mi, para mı, sizi her halinizle seven bir eş mi ?

Güzeller olmasa çirkin ne bilemezdik..
Iyiler olmasa kötüleri. Doğrular olmasa yanlışları...

Etraf güzelleşsin!

Ben bu tarz düşünceleri asla insancıl bulmuyorum. Yarın öbür gün kocanı, çocuğunun arkadaşını bile kıskanırsın. Özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bir de cidden ben hiç bir arkadaşım oooo wawww wuuu güzelsin demiyorum :D bu çevremde güzel bulurlar diyenlerin nasıl bir ortamı var ? Sizin gibi bir arkadaşım var enerjisinin özel olduğunu düşünüyor. Kesinlikle haklı buluyorum :D kim tanışsa 1 Ay dayanamıyor:D en son ölü taklidi ile zor kurtuldum 🥀

Konu şu ben normalde bir ortama girdiğim de dış görünüşümle konuşmamla enerjimle dikkat çekerim hep iltifat alırım arkadaş grubunda bile ben daha dikkat çekerdim ama bunu hiç kullanmadım ve egoya dönüştürmedim

Özgüven sorunum zaten var
Kendinizle çelişiyorsunuz. Ya ilk alıntıdaki dikkat çekme durumu yalan ya da diğeri🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Çok saçma ama en son bir düğünde bizim sülale kızları ile gururlanmıştım ne kadar güzeller diye yakın arkadaşlarım da güzel olsunlar benim hoşuma gider kıskançlık çocukluktan gelen bir eksiklik duygusu bence bir uzmandan yardım alsanız burda biz ne desek boş

Herkese merhaba beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Ama sert yorum tepki vermeyin ben haksız olduğumun yanlış düşünce de olduğumun zaten farkındayım zaten rahatsızım kendimi böyle hissederken bile suçlayıp öz eleştri yapıyorum. Konu şu ben normalde bir ortama girdiğim de dış görünüşümle konuşmamla enerjimle dikkat çekerim hep iltifat alırım arkadaş grubunda bile ben daha dikkat çekerdim ama bunu hiç kullanmadım ve egoya dönüştürmedim .Hep mütevazı olmaya çalıştım ama bir yandan da gururu okşanıyor insanın yalan değil . Sorun şu ki üç dört aydır bir kızla çok iyi arkadaşım kızı seviyorum gerçekten iyi anlaşyorum ama kızın benden daha dikkat çeken güzelliği ve enerjisi var kıskandım ama asla ona kötü davranmadım davranmam da ama bu durum beni rahatsız ediyor. Ondan uzaklaşmalı mıyım çünkü beraber olduğumuzda bi şey oluyo ve bu sefer ben moralimi bozuyorum kıskanma dürtüsü daha da alevleniyor . Özgüven sorunum zaten var böyle kabul edin kabullenin dicekseniz şayet bu biraz zor bi durum ya da nasıl yapabilirim . Tekrar haksız olduğumun farkındayım ama karşımdaki kişiye de asla haksızlık etmem ayrıca sevdiğim birisi benim derdim kendimle biraz bu sorunumu nasıl çözebilirim
Çevremde kıskanıldiğım için durduk yere sorun çıkarıyormuş bazıları hmmmm , şimdi anladım 😅 , akrabalarda bile var böyleleri, dürüst olmanız güzel ama , bence bu duygunuzu yönetmeyi öğrenin...

Dünyada papatyadan başka çiçek cinsi olmasaydı, papatya böyle güzel gelir miydi insanlara , binlerce çiçek var, hiç birine bakıp aaa bunun da yaprağı şöyleymiş, çiçeği böyleymiş demedik değil mi. İnsanda böyledir, her insanın kendine has özellikleri var, güzellikleri var, o yüzden bu arkadaşlık bence sizin için bir fırsat ; hem kendi güzelliğinizi hem de diğer insanların güzelliğini görmek için, insan insanın eksikliğini tamamlar, arkadaşlar bunun içindir, bu sayede kıskançlık duygusunun yersiz olduğunu, onunla başedebileceğinizi öğrenirsiniz, fena mı olur

Kendinizin farkındasınız nasıl bi yapıda olduğunuzun size en iyi gelecek şeyi yapmasınızı tavsiye ederim 🙏🏻🥰

İlk kez kendinizden güzel birini mi gördünüz. Maalesef hayat uzun ve daha nice güzel sizden hoş kişiler çıkacak karşınıza hepsinden mi uzaklasacaksiniz. Yapmayın bence bu konuda kendinizi geliştirin ve özgüvenli olun.

Hem her girdigi ortamda dikkatleri üzerine cekebilen, sürekli iltifat alan birisi olup hemde nasil özgüven sorunu yasiyorsunuz????? Bunu anlamayan sadece ben olamam degil mi :-/

Back
X