Kıskançlıkta haksız mıyım?

İlk önce kendi anadilinizde düzgün yazarak bir fikri tartışmayı denemenizi öneriyorum.
Milyonlarca insanın bir yanlışı savunması da onu doğru hale getirmez. Aynı gen havuzunu paylaştığınız için bazı genetik hastalıkları daha fazla taşıyor çocuklarınız. Mesela çekinik gende olan kötü bir hastalığınız var ve kuzeninizde de doğal olarak var çünkü üçüncü dereceden kan bağınız var. Haliyle çocuklarınıza mal mülkle beraber kötü genleri de daha çok geçiriyorsunuz.
Kalkıp da yanlışı ben yaptım diye diretmenin manası yok.
Ayrıca benim öz be öz teyzem yada halama kaynana demem için aklı melekelerimi kaybetmem lazım. Dediğim gibi biz sık görüşen birbirlerinin evinde yatıp kalkan, bayramlarda odalara kapanıp misafire yakalanmamak için kıkırdayan insanlarız. Hala da her hafta görüşürüz evlensek de. Böyle güzel bir kardeşlik bağını kayınlığa çevirmek bence çok akıllıca bir hareket değil.
Ayrıca yine bence kardeşim gibi gördüğüm, annesi benim teyzem yada halam yada yengem olan bir insanın beraber büyüdüğüm çocuğuyla cinsel bazı şeyleri yaşamak düşünemeyeceğim kadar kötü geliyor. Düşünemiyorum bile. Bu nedenle midem bulanıyor. Çocukken yattı kalktı oynadığımız, isim şehir hayvan turnuvası düzenleyip kaybedene bir sürahi su içirip tuvaletleri kitlediğimiz günler var arada yani bana mide bulandırıcı gelmesi çok çok normal.
Anne-baba/abi-abla-kardes evliliği dışında yapılan evliliklerin tamaminin kötü kalitsal özellikli nesil üretme olasılığı aynıdır..
birbiri ile kan bağı olmayan insanların cocuklari,engelli,özürlü veya hastalıklı dogabildigi gibi birbiri ile kan bağı olan insanlarin çocukları da sağlam olabiliyor.
Yani risk oranı kan bağı olan ile olmayan icin aynı...
Öncelikle bunu bilin.
2.olarak,siz kuzenlerinizle "kardes"gibi büyümüş olabilirsiniz.belirli bir geçmişe sahip olabilirsiniz ve bu yüzden de kuzenlerle evliligin "kendiniz için"miğde bulandırıcı veya uygunsuz oldugunu düşünebilirsiniz.fakat aynı durumu bir komşu çocuğu ile de yaşayabilirsiniz.yani beraber büyüme,ve kardeşlik bağı kurabilme.bu yüzden komşu çocuğunu da "sizin için" "uygunsuz-mide bulandırıcı"görebilirsiniz.
Fakat bu durumun uygunsuzlugu,fizyolojik,biyolojik değil psikolojikdir.

Back
X