Kiskancmiyim? Normal mi?

Midem bulandı. O kırk yaşında siz kaç yaşındasınız? 40 yaşında birinin 20 li yaşlardaki kızlara salyalarını akıtarak bakmasının normal bir tarafı olabilir mi? Bunu sormanız bile hata. İlk farkettiğinizde sepetlemeliydiniz. İnşallah siz de 20 li yaşlarda değilsinizdir.
Hayir ben otuzlu yaslardayim. Salyalarini akitmiyormus, göz bu görüyor özellikle bakmiyorum diyor.

Kendinde eksikliği farkettiğin an kıskanmaya başlıyorsun, burada bir arkadaş filmdeki kadınlardan bile kıskanıyorum diyordu. Bu adam güvenilir değil ve sizi aşağılıyor gibi geldi, oda özgüveninizi düşürür
Evet kavaäga ettigimizde asagiladigi oluyordu sinirlenince. Bir de ayrilmak istedigimde bu yastan sonra kimi bulcaksin diyor hep. Yine dedi ben de senden sonra kimle olacagim seni ilgilendirmez dedim.

Herkese merhaba, bir kac gün önce uzun süreli bir iliskim bitti ya da bitme asamasinda şöyleki ben ayrilmak istedigimi söylemistim o istemedi, haftaya görüselim dedi ben de uzatmamak icin tamam dedim ve bir daha konusup yazismadik henüz ama ben kafamda bitirdim. Bu sürede kendimi sucluyorum bir yandan da degerlendiriyorum bir iliski de neleri yanlis yapiyorum diye. Tartistigimiz konular genel de kiskanclikla ilgili yani o öyle söylüyordu ama ben emin degilim. Bu konu kafami cok kurcaliyor ben mi yanlis davraniyorm karsimdaki mi yanlis insan diye. Mesela,
1)Genc bir kadin is arkadasiyla ögle yemegine falan giderse rahatsiz oluyorum.
2)Özel ders aldigi bir kiz var onun evine gittiginde rahatsiz oluyorum(tartistigimizda bana onu övüp onla karsilastiriyordu)
3)Yürürken kendinden kücük yasta ki kizlara bakiyordu rahatsiz oluyordum
4)Garsonlarla gereksiz sohbete giriyordu.
5)Eski esiyle cocugunu almak icin bulustuk kadinin üzerindeki elbiseye güzelmis dedi rahatsiz oldum. (Ve adimi vok kiskancsin koydu)
Su an aklima gelenler bunlar, bu tür seyler beni rahatsiz ettigi icin ben mi kiskancim onun yaptigi seyler normal mi? Yoksa bunlar bir iliskide gercekten kabul edilmeyecek seyler mi? Sizi böyle seyler rahatsiz eder mi?
Simdiden tesekkür ederim.
Sizce normal mi? Aynı şeyleri aynı şekilde siz yapsanız normal mi karşılayacaktı, erkek iş arkadaşınızla yemeğe gitseniz, yolda adamlara baksanız, ona başka adamları övseniz, eski eşinizin kılığı kıyafetine ne şık olmuş çok yakışmış deseniz tabi ki olay çıkacaktı, hiç kendinizi suçlamayın siz paranoyak kıskançlardan değilsiniz.

Kadin bir garsonla söyle bir konusma mesela. Kadin bizimle kapinin arasinda duruyordu, sizin sayenizde cereyanda kalmaktan kurtulduk gibi bir sey söyledi. Benim icin flörtöz bir tavirdi. Yoksa garsonla konusmasini tabiki anormal bulmuyodum.

Bence bu da anormal değil. Ama belli ki siz birbirinize uygun iki insan değilsiniz. Bitirmek en mantıklısı.

Sizce normal mi? Aynı şeyleri aynı şekilde siz yapsanız normal mi karşılayacaktı, erkek iş arkadaşınızla yemeğe gitseniz, yolda adamlara baksanız, ona başka adamları övseniz, eski eşinizin kılığı kıyafetine ne şık olmuş çok yakışmış deseniz tabi ki olay çıkacaktı, hiç kendinizi suçlamayın siz paranoyak kıskançlardan değilsiniz.
Burda da bunlardan rahatsiz olmayan arkadaslar varmis. Insanlar farkli farkli demek ki benim icin cok ters seyler. Bu arada telefonunu falan hic kurcalamazdim, sifreliydi zaten.

Yazdigim durumlar sizi rahatsiz edermiydi?
Sizin de kıskançlığınız var tabi ki ama sevgilinizin hareketleri de normal değil ki güvenemediğiniz için bu kadar kıskançsınız. Ki yazdıklarınıza bakınca sevgiliniz de pek güvenilecek biri değil başka kadınlara bakması başka kadınları övmesi kıyaslaması bile yeter

Burda da bunlardan rahatsiz olmayan arkadaslar varmis. Insanlar farkli farkli demek ki benim icin cok ters seyler. Bu arada telefonunu falan hic kurcalamazdim, sifreliydi zaten.
Ya şöyle söyleyim hayatımda hiç kimseyi kıskanmadım bana ters gelen bir durumu da karşı taraf hiç yapmadı, yapsaydı da anında beni rahatsız eden şeyi söyler ona göre davranmasını isterdim. Baktım ki aynı durum devam ediyor karşı taraf benim rahatsızlıklarımı takmıyor ben de onu takmazdım, emin olun siz özgüvenli olduğunuzda karşı taraf bu olaylara asla teşebbüs edemiyor, ona niye baktın bunla neden konuştun diye dır dır etmeye başladığınızda Karşı taraf iyice havaya girip sizi ezmeye çalışır. Öyle bir durumda özgüven tavan yapıp süslenip püslenip hiç yok gibi çok meşgulmüş gibi onun dışında çok fazla alternatif varmış gibi davranacaksın ki anlasın

Burda da bunlardan rahatsiz olmayacak üyeler varmis. Ben mi anormalim onlar mi normal?:))
Kimse normal ya da anormal değil, kişilikler farklı sadece. Ben kıskanmayan, rahat, kendine güvenen bir kadınım sadece. Ya başkasına giderse endişem yok, gitmek isterse gider zaten. Arkadaş ortamlarım, erkek arkadaşlarım var. Yemeğe de giderim içip eğlenmeye de. Garsona espri de yaparım. O yüzden karşımdaki insanı bu konularda kıskanmam, rahatsız olmam.
Rahatsız olacağım tek şey başkalarıyla kıyaslanıp küçümsenmek olur sizin konunuzdaki maddelerden. Ha bir de önüne gelene bakması, güzel kadına her insan bakar, göz bu kayar. Ama rahatsız edecek derecede dikkatli bakıyorsa sıkıntı.

Back
X