Kıskandığım için mi bu durumdayım?

Kayınvalidenizin teyzesini mi eşinizin teyzesini mi benimde kayınvalidemin teyzesiydi ayrılın diye kapıya dayanan inanın yaşadıklarımız hemen hemen aynı sanki benim yaşadıklarımı yazmışsınız gelin çıkarken eşimin yalnızca beni gelip alması falan hepsi aynı.
Kayınvalidenizle görüşmemek mi buna çözüm ben böyle bir çözümde bulunamamı çünkü eşim tek
oğlan buna onları yaşatamam
Eşimin teyzesiydi, ailede fikrine en çok hürmet ettiği kişiyi özellikle aratiyordu onu ikna etsin diye.

Yanlis anlamissin. Kv ile görüşüyorum, bana devamlı gelir mükellef sofra kurarim. Hizmeti, ikrami bol tutarım. Ağzı meşgulken saçma sapan konuşamıyor :)

Neyse.. Sen bize cevap veriyorsun ama yazdiklarimizi cevap vermek için okuyorsun, gerçekten anlamak yararlanmak için okumuyorsun. O yüzden daha fazla yazmicam.

Konu sahibi anlamadım gorümcene bisey yapılmamış sözde sana yapılırsa görümcen üzülür diye ses çıkarmamışsın.

O zaman sende hatalısin niye isteklerini esine söylemedin
Herkesin yasam tarzı farklı görümcen üzülse ne üzülmese ne
Ayrıca o zaman bi fotograf çekimi olsun bile diyememissin şimdi neden bu kadar üzülüyosun

Keşke ozaman konuşsaydın isteklerini eşinle
Artık bunları düşünüp kendini strese sokma

Şimdi görümcemin eşi askere gitti ve o askere gitmeden kayınvalidemlerde odası hazırdı.Bu bize neden yapılmadı diyorum yaşadığımız sorunlardan dolayı olabilir ama evlat ya insan teklif bile etmez mi?

bu aynı şey değil.
sizin eviniz ısınmıyormuş, çocuğunuz da yok 1 kat fazla giyerdiniz evin içinde en fazla. siz de kendi ailenizin evinde kalmışsınız kızı da kendi annesinin evinde kalacak bu şekilde kıyaslarsak da. gelini annesinin evine gitti diye kıyametleri kopartan kaynanaları okuduktan sonra iyi bir şey değil mi sizce de bu??
kızının eşi askere gidecek, anladığım kadarıyla küçük de bir bebeği var çok normal kendi annesinin yanında kalması. insan en çok kendi ailesinin yanında rahat eder sonuçta, hele ki bebeğiyle.

Gerçekten anlamıyorum ortada ciddi bir ayırım mı var yoksa ben mi fesatım inanın bilmiyorum bu kadar salak yerine konulmak cidden ağrıma gidiyor.Herkes herşeyin en güzelini yaparken(onların adetleri es geçilmiyor) benim ki olması gerektiği için oldu böyle bir durumun olacağını bilsem bizde bir iki sene evlenmeyip eşimin maaşını biriktirip sonra evlenirdik.

bekleseydiniz o zaman! yani düğünü erteleseydiniz madem. kadın haklı kızı bir şeyden eksik kalmasin istemiş, bir de çalışmıyormuş, ileride erkek tarafından laf gelmesin diye her şeyin en iyisini yapmaya çalışmış belli ki.
siz o zaman susmuşsunuz her şeye tamam demişsiniz, neden bu kadar acele ettiniz ki evlenmek için?
ya da madem bu kadar kafaya takacaktınız siz de adetlerinizi es geçtirtmeyecektiniz. isteklerinizin yapılması için diretecektiniz..

iki elti olsaydınız anlayabilirdim sizi ama görümceyle kıyaslamayın kendinizi..

Siz esinizden memnun musunuz? Onemli olan o. Gerisini bosverin. Alkah saglik versin. Calisip yaparsiniz ne isterseniz. Gorumceyle kiyas yapip kalbinize birsey getirmeyin. Esinizle mutlu olmaya bakin.

Eşim düğünde gelenleri annesinin aldığına inanmıyor görenler var kardeşimin bir kuruşuna dokunmadı diyor hatta bir mevzu olmuştu düğünden sonra düğüne gelmeyenler sana hayırlı olsuna geleceklerdi sen müsait değilsindir diye bana çağırdım hediyeleri ben aldım dedi eşimin önünde böylece herşeyi söylemiş oldu sanırım
o aile sizin için el ,size zarar verdikleri zaman kesip atmanız kolay ama eşinizin ailesi çocuklar ,ailem benim herşeyim kavramı ile büyütülüyor ,
eşiniz ona zarar vermelerine rağmen onları kesip atmaya hazır değil,en ufak tepsi ilişkilerin kopmasına yol açar ,olaya bu açıdan bakın ,siz kendinizi koruyun eşinizden ,ailesinden ,kararlarından ,
malesef ailesi onun zaafı ,böyle düşünün

Merhabalar herkese yine ben ve yine bir konum daha...Aslında eskiden açtığım konularla bağlantılı bir konu bu.Sorunum şu ortada ciddi bir ayrım var mı yok mu bunu söyleyin lütfen...
Yaklaşık bir sene önce evlendim.Ve nişanlılığım boyunca (nişanlılığım 3 ay sürdü) kayınvalidemin beni hep görümcemle kıyaslamasını dinledim.Gelinliğimden tutunda evindeki perdesine kadar hep aynısıymış(beğendiğim perde gerçekten aynıymış evine gidip taklit ettiğim yok hala adım atmış değilim ama nasıl olduysa onlarca model arasında onu nasıl seçtim bilmiyorum şükür ki öyle değince başka model almıştım).Yok onlarda o adet yokmuş yok bu yokmuş hiçbirşey yapmadılar görümceme yapılmadığını söylediler ve gerçekten bende bana yapılır üzülür diye ses çıkarmadım.
Herneyse yazındı bizim düğün 3-5 ay sonra iklim kışa dönünce kaldığımız evi ısıtamadık(ısı yalıtımı yok sebebin bu olduğunu düşünüyoruz yaptıracağız inşallah bu kışa gelmeden)bu sebepten benim annemlerde kaldık.Kayınvalidem bunu duyunca annemlerin ev kışlık ne güzel sizinki yazlık dedi güldü.Çok şükür ki kışın sıkıntı yaşamadan geçirdik.
Şimdi görümcemin eşi askere gitti ve o askere gitmeden kayınvalidemlerde odası hazırdı.Bu bize neden yapılmadı diyorum yaşadığımız sorunlardan dolayı olabilir ama evlat ya insan teklif bile etmez mi?
Gelelim asıl meseleye...Düğündeki eşimin tarafından gelen takıları kayınvalidemin cebe attığını bir konumda yazmıştım.Gelin görün ki görümceme gelenlerin tek kuruşuna bile dokunulmamış.Bununla kalsa iyi sadece üç bilezik yapılmış banada üç bilezik yapıldı ve adaletli oldukları yer o üç bilezik.Düğünü olmuş hem balayına gitmiş hem fotoğraf çekimi yaptırmış hem evine iki klima taktırmış son olarakta araba aldı.(görümcemin kaynatası kendi evinin üstüne ev yapıp en iyi şekilde yaptırmış herşeyi bize söylenende sadece üç bilezik yaptılar)Az kalsın düğün masrafıda eşimden çıkacaktı kayınpederim bende para yok sen ver demişde şükür eşimin dedesi yapmış bunu dediği günlerde kızının doğmamış çocuğuna beşikler alınmış hazırlık yapılmış.Ben masraf olmasın diye sözde görümceme birşey yapılmamış ya üzülmesin diye ses çıkarmadım ne kuaförü boşver ya fotoğraf çekimine ne gerek var balayı ne ya ne işime yarayacak(belki mütevazide olsa birkaç günlüğüne yapacağım ilk ve son tatil olacaktı) diye diye eşyanın en uygunu düğünün en uygunu oldu.Eşimin motoru var kışın başında kullanıyordu tir tir titriyorduk tepesinde bu hak mı reva mı?
Şuan bakıyorum bu görümcem ne yapmış bunlara çalışıp para mı vermiş(eşim yaklaşık on yıl maaşının yarısından fazlasını annesine vermiş üç kira ve iki emekli maaşı gelirleri olmasına rağmen) yada ailesine hizmet mi etmiş eşimden 7 yaş küçük ondan önce evlenmiş...Gerçekten anlamıyorum ortada ciddi bir ayırım mı var yoksa ben mi fesatım inanın bilmiyorum bu kadar salak yerine konulmak cidden ağrıma gidiyor.Herkes herşeyin en güzelini yaparken(onların adetleri es geçilmiyor) benim ki olması gerektiği için oldu böyle bir durumun olacağını bilsem bizde bir iki sene evlenmeyip eşimin maaşını biriktirip sonra evlenirdik.
Şimdi bana akrabalarımın taktığı takılarla ısı yalıtımı korkuluk falan yaptırıyoruz ve bunu biliyorlar gerçekten bu işin içinde bir adalet var mı?
Esinizle calisin kazanin her seyinizi alin. Onlar kizlarina sahip cikiyorlar sizin aileniz de size sahip ciksin ayni sekilde.
Kocasi askerdeyken o kiz annesinde kalmis siz de annenizde kalmissiniz. Yanlis kiyaslar yapiyorsunuz.

Bende olsam bende sizi kışın evime davet etmezdim siz degilmiydiniz eşiniz kayinvalide evinden yiyecek getirdiği zaman çöpe döken onun evin de büyü yapar diye yemek yemeyen.

bu aynı şey değil.
sizin eviniz ısınmıyormuş, çocuğunuz da yok 1 kat fazla giyerdiniz evin içinde en fazla. siz de kendi ailenizin evinde kalmışsınız kızı da kendi annesinin evinde kalacak bu şekilde kıyaslarsak da. gelini annesinin evine gitti diye kıyametleri kopartan kaynanaları okuduktan sonra iyi bir şey değil mi sizce de bu??
kızının eşi askere gidecek, anladığım kadarıyla küçük de bir bebeği var çok normal kendi annesinin yanında kalması. insan en çok kendi ailesinin yanında rahat eder sonuçta, hele ki bebeğiyle.

bekleseydiniz o zaman! yani düğünü erteleseydiniz madem. kadın haklı kızı bir şeyden eksik kalmasin istemiş, bir de çalışmıyormuş, ileride erkek tarafından laf gelmesin diye her şeyin en iyisini yapmaya çalışmış belli ki.
siz o zaman susmuşsunuz her şeye tamam demişsiniz, neden bu kadar acele ettiniz ki evlenmek için?
ya da madem bu kadar kafaya takacaktınız siz de adetlerinizi es geçtirtmeyecektiniz. isteklerinizin yapılması için diretecektiniz..

iki elti olsaydınız anlayabilirdim sizi ama görümceyle kıyaslamayın kendinizi..
Pardon ama görümceme herşeyi yapan eşinin ailesi yaptırana kendi ailesi ben ne bileyim düğünü osu bunu nasıl olmuş söylenene inandım çok güzelde kandırıldım.
Benim eşim acele etti kimin ne olduğunu net bildiği için sanırım hemen olsun istedi yoksa neler çıkardı kim bilir.

o aile sizin için el ,size zarar verdikleri zaman kesip atmanız kolay ama eşinizin ailesi çocuklar ,ailem benim herşeyim kavramı ile büyütülüyor ,
eşiniz ona zarar vermelerine rağmen onları kesip atmaya hazır değil,en ufak tepsi ilişkilerin kopmasına yol açar ,olaya bu açıdan bakın ,siz kendinizi koruyun eşinizden ,ailesinden ,kararlarından ,
malesef ailesi onun zaafı ,böyle düşünün
Valla asıl eşim için silip atması çok kolay ailesi kına günü bir çeyrek fazla yapmış diye eşimi reddetmiş düğün günü olur böyle şeyler deyip barışmış insanlar ben kimseyi kimseden etmeye çalışmıyorum öyle olsa eşime hep git gör deyip zorla yollamam

Bende görücü usulu evlendim banada cok vaatte bulundular ama hepsi tıı..r. cıktı ne evim var ne bisey sadece esim calisio abileri ile beraber hepsi ortak ama kendilerine dört dörtlük alirlar esime gelince hep en ucuzu kullanilmisini layik gorurler ben hic eltilerimle kiyas yapmam sadece arada onlara yapilana bakinca hepsi esit ama onlar fazlasini aliyolar die uzuluyom ama geciyo.

Nedir sizdeki bu kıskançlık gorumcen kaynanin kizi en guzelinide yapar kendini gorumcenle kiyaslamaźsan iyi olucak ayrica hatali sizsiniz kendinde istemedim sirf gorumcem uzulmesin die yapmadim etmedim diyen sensin niye ozaman gecmisi irdeliyosun.

Sanirim elti olmayinca gorumceye sariyon

Genellikle bu kiyaslamalar eltiler arasinda olur şaşirdim.. Aslinda genel anlamda kiyaslama yapilmasindan nefret ediyorum. Resmen iki tarafi dusman ediyorlar buyukler.. Kafaniza takmayip eşinizle huzurlu mutlu bir yuva icin kafa yorun sadece.. Kim ne yapmis ne almis bosverin.. Kazanir yaparsiniz en guzeli helalinden kazanip kendine yatirim yapmak..

banabenigeriver banabenigeriver artık bunları geride bıraksan ?..

Bence tüm bu dertlerin 3 ayda tanışıp evlendiğin için.
Aslında salt sebep bu değil de, basiretin bağlanmış, acele davranmissiniz, ailecek akıllıca düşünüp karar alamamissiniz, bilmem birilerinin etkisinde kalmissiniz vb... Ama tercihini yaptın. Bu adamla evlendin. Ailesi de bu kisiler..

Şimdi hersey gözüne batıyor. Zamaninda akıl edip sorgulamadigin şeyler için şimdi kişileri suçlamanın anlamı yok. Eskileri unutmuyorsun, unutmamak için sürekli kendine hatırlatıp duruyorsun. Böyle mutlu olamazsın. Kendini şişirme. Alış artık. Boşanmayacaksan, uyum sağla. Umursama yada mesafe koy. Ama şikayet Edip durma artık.
+1

Bende görücü usulu evlendim banada cok vaatte bulundular ama hepsi tıı..r. cıktı ne evim var ne bisey sadece esim calisio abileri ile beraber hepsi ortak ama kendilerine dört dörtlük alirlar esime gelince hep en ucuzu kullanilmisini layik gorurler ben hic eltilerimle kiyas yapmam sadece arada onlara yapilana bakinca hepsi esit ama onlar fazlasini aliyolar die uzuluyom ama geciyo.

Nedir sizdeki bu kıskançlık gorumcen kaynanin kizi en guzelinide yapar kendini gorumcenle kiyaslamaźsan iyi olucak ayrica hatali sizsiniz kendinde istemedim sirf gorumcem uzulmesin die yapmadim etmedim diyen sensin niye ozaman gecmisi irdeliyosun.

Sanirim elti olmayinca gorumceye sariyon
Başından beri görümcemle beni kıyaslayan kaynanam ben yapıldığını bilmiyordum ki sonradan öğrenince üzüldüm üç bilezik yaptı dediler kaynatası resmen ev inşa etmiş duvarından dolabına fayansından eş eşyasına bunu niye demediler birşey yapmamak için tabi

Genellikle bu kiyaslamalar eltiler arasinda olur şaşirdim.. Aslinda genel anlamda kiyaslama yapilmasindan nefret ediyorum. Resmen iki tarafi dusman ediyorlar buyukler.. Kafaniza takmayip eşinizle huzurlu mutlu bir yuva icin kafa yorun sadece.. Kim ne yapmis ne almis bosverin.. Kazanir yaparsiniz en guzeli helalinden kazanip kendine yatirim yapmak..
Yapan malesef kaynanamın gelinliğime bile aynısı dedi altı tül dantelli tesettür bir gelinlik ne kadar farklı olabilirdi ki ama burada verilen mesaj görümceminkini giymem buda eşime teklif edilmiş

Konu sahibi anlamadım gorümcene bisey yapılmamış sözde sana yapılırsa görümcen üzülür diye ses çıkarmamışsın.

O zaman sende hatalısin niye isteklerini esine söylemedin
Herkesin yasam tarzı farklı görümcen üzülse ne üzülmese ne
Ayrıca o zaman bi fotograf çekimi olsun bile diyememissin şimdi neden bu kadar üzülüyosun

Keşke ozaman konuşsaydın isteklerini eşinle
Artık bunları düşünüp kendini strese sokma
Eşimin yapacak gücü yoktu hepsini maaşını biliyorum nasıl isteyeyim ayrıca herşeyin en güzel şekilde yapılacağına eşim değil ailesi garanti verdi ama sonuç ortada salaklığın doymayayım

Cok ilginc benim annemde gelunlere laf etmez kitilmasinlar diye ki cok haksiz oldujkari zsmanlar oluyo ama bize laf soyler evi onlatin der sizib eviniz esinizin yani der

Cok ilginc benim annemde gelunlere laf etmez kitilmasinlar diye ki cok haksiz oldujkari zsmanlar oluyo ama bize laf soyler evi onlatin der sizib eviniz esinizin yani der
Bizdede mantık bu eşimin bir akrabası öldü kızlarını alıp cenazeye gittiler yoldayken bize haber verdiler bizde ertesi gün gittik ben söyledim yoldayken arayıp söylediklerini

Back
X