Kıskanılmaktan rahatsız olmayan var mı?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Erkeklerin bitmek bilmez, had bilmez kıskançlıkları; normal bir arkadaşınızı, mesai sonu öylesine mesaj atan iş arkadaşınızı, öylesine arayan normal bir arkadaşınızı kıskanıp bunun üzerinden yüzünü düşürerek ortamı geriyorsa ve kasvetli bir ortam yaratıyorsa tepkiniz ne olurdu? Erkeklerin bu tarz kıskançlıklarından rahatsız olmayan ya da aşırı tepki vermeyen var mı? Resmen tutamadım kendimi bağırıp çağırıyorum herkesin içinde sinirden, bu kadar da olmaz ki. Kişisel alan diye bir şey asla yok.

En son lisedeydim öyle biri girdi hayatıma, tahammül etmem böyle hareketlere yol veririm gider

Açıkçası muhakemesine güvenmeyeler kişiler çift olmamalı. 14 yıldır ne eşim benim ne ben eşimin bir tercihine kıskançlık yaptık

Kendimde kıskanç biri olduğum için bilemiyorum. Yani öyle darlamam,çok ciddi bişey olmadıkça olay çıkarmam ama yüzüm düşer bi tık. Ama mantigimi devreye sokup kıskançlığımı içimde yaşayabiliyorum çoğu zaman. Ha bana yapılmasından pek hoşlanmam o ayrı dozu önemli biraz. Lise de bi sevgilim vardı o da millet bana bakınca sana bakiyolar diyip gülerdi,hoşuna giderdi o da tuhaf bana göre

Ben genelde ilişki öncesi nasıl biriysem ilişki sonrası da o şekilde devam ederim ve çoğu hayatıma aldığım insan daha önce defalarca oturup kalktığımız insanlardır bı şekilde sosyal bir çevrem olduğunun farkında olan insanlardır. Takılmalık ilişkiler dışında ki o da 5 parmağı geçmez genelde ilişki öncesi beklentilerimi konuşurum. Misal sizin gibi telefonla arayıp konuştuğum muhabbet ettiğim erkek arkadaşlarım olsaydı bunu belirtirdim ortak bir payda bulur asla bu paydanın dışına çıkmazdım partnerimin de bu paydanın dışında müdahale etmesine izin vermezdim. Çoğu ilişkimdeki partnerlerin kıskanç olduğunu bildiğimden sınırları çok önceden çizmiştim . İlişki öncesi olması gereken bir durum maalesef ilişki içinde beyleri değiştirmek deveye hendek atlatmayı geçtim bale yaptırmak gibi bisey

Nefret ediyorum ben nefret kıskanılmaktan. Böyle dünyanın en karamsar duygusu içime çöküyor kaçıp kurtulmak istiyorum

Ben sinirlendiğim için oda söz ile dile getirmiyor, darlamamaya çalışıyor ama yüzü düşüyor ve ortamın moodunu düşürüyor. durup durup alakasız bir yerde konusunu açıp soru soruyor öylesine merak ettim diyor. çok darlanıyorum.
Ben de hep olduğum gibi devam ettim hatta olduğum gibi devam etmemem gereken zamanlarda bile ama bu karşıdakinin davranışlarını şekillendirmek için yeterli olmuyor sadece gizlemesini sağluyor ama gizlediğinde bile hissediyorsunuz o kıskançlık baskısını.
Rahatsiz olmayan derken herkesin böyle izin verecegini boyle sacma insanlarla vakit gecirebilecegini nasil dusundunuz ki? Once bu durumun normal olmadigini kabul edin
Düşünmedim, sordum sadece. Hata ben de mi diye fikir danışmak istedim ve zaten "normal" olmadığını bildiğim için konu açtım. Teşekkürler.

ikiye ayrılır bence
kişiliği böyleyse çekilmez. çok başlangıçta tanıma aşamasında kendilerini gösterdikler için bunları sepetlemek çok kolay

ikinci grup ise kötü bi his veya izlenim aldıysa, şüphelendiyse bunun tribine girebilir ama karakteri yüzünden mi yoksa onu kaşıyan bişey mi oldu o yüzden mi öyle yaptı onu da beraber olduğu kişi olarak sen daha iyi bilirsin

bu insanı çok bunaltan bişey

Erkeklerin değil sizin hayatınızdaki erkeğin.çok fazla değil bu tarz kişiler.

Ben böyle adamları hiç hayatımda tutmadım.Zaten soğuyordum böyle tiplerden,bana mağara adamı gibi geliyor...yol verin gitsin ne cekiyorsunuz

Bu karşıdaki kişiye göre değişir.size verdiği güvene göre
Evde karısının yüzüne bakmiyan iş arkadaşlarına kibarliktan ölen

Öylesine laf arasında e nalion nöbet nasıl nöbette kim var diye sorduğumda sanane nöbet arkadaşimdan diyen adama

Kitap Alicam şuraya gidelim dediğimde benzin parasına yazık diyen adamın gece nöbette arkadaşinin canı çekti diye işini riske atıp lahmacun almaya giden adama

Kızlı erkekli evli nişanlı katinilan düğüne benim arkadaşlarımin düğünunde senin ne işin var diyen ve beni götürmeyen adama

Evde bir şey sorduğumda cvp vermeye tenezzül etmeyen adamın saatlerce hangi coini alalım diye başka arkadaşlari ile muhabbet eden adama göre değişir.

Örnekleri cigalttikca cogalturim.
Bahsettiğim tüm arkadaşlari bayan bu arada

Normal arkadaş olarak gördüğüm bir arkadaşımla hafta sonu dışarıda kahve içip gezmiştik biraz sonra kendisi bana açılmıştı erkek arkadaşımda bunu öğrendiğinden beri normal arkadaşlarıma karşı hassasiyet göstermeye başladı. Kişiliğinde öyle kıskanç biri değildi önceden. Cevabınız tam bilgilendirme niteliğinde olmuş yani :)
Erkeklerin değil sizin hayatınızdaki erkeğin.çok fazla değil bu tarz kişiler.
Bana ve çevreme hep bu tarz kişiler denk geliyor o halde. Kaybetme korkusunu verirken buna da sebep oluyoruz galiba
Ben böyle adamları hiç hayatımda tutmadım.Zaten soğuyordum böyle tiplerden,bana mağara adamı gibi geliyor...yol verin gitsin ne cekiyorsunuz
Mağara adamı ile ilgisi yok aslında. Bir dönem bazı olaylardan dolayı travma oldu onda normal arkadaşlarıma karşı ama bunun dışında kıskançlık baskısı yapacak biri değildir. baskı ile alakası yok zaten ama bakışları, yüzünün düşmesi bile benim için bir baskı.
Erkeği kadını yok zaten bu tip şeylerin. ben de konu açarken erkek kadın gözetmedim ama KK da açılan bir konu olunca hali ile erkeklere dayalı oluyor

Valla herşeyin çoğu zarar azı yarar .Denge önemli.Yani kıskançlık kıskanç insanı yiyen bitiren zehirli bir bocektir.Kendini aşağılamak tır.Bende birşey yok bu niye benimle duygusunu karşıya empoze etmektir zamanla.Bunu yapan kişi hayatı önce kendine sonra ilişkide olduğu kişiye zindan eder.Tedavi olunabilen kısmen yönetilebilir bir duygu kıskançlık.Aslinda ilişkinin yıpranmasını ve çoğu zaman kıskanan kişinin korktuğunun başına gelmesi ile biten bir döngü.Yetersizim duygusu bir insanda ne kadar fazla ise o kadar kiskanctir kişi.Tipki alkoligin bunu kabul etmemesi gibi bu insanların martavalida başka insanlara güvenmiyorum sana güveniyorum dur.Saglikli bir iliskide az da olsa motive gücü olan bu duygular karşıdakini soluk almaz hale getirirse o zaman ilişki ilişki olnaktan çıkar gardiyan mahkum ilişkisine döner.Kuskanilmak sevgi belirtisi değildir çok kiskanilmak kişiye güvenilmez insansın demenin alt metnidir.Ustelik ben herkese göz atabilirim tüm erkeklerde benim gibi duygusu nedeniyle ve elindekini tetcihleri olan bir insan olarak görmeyip ( Çünkü onu tercih etmişsiniz onunla siniz bu yeterli olmalı.)Önüne gelene kapilabilir aklı yok diyerek bir nevi kucumsemedir.Kuskanc insanlar aşırı kavgaya erken yaşlanmaya stress yüzünden ani ölümlere meyillidir.Sevnem ben herşey dengeli olmalı birinin beni seiyor olmasini gösterebilecek daha güzel huylar var Şefkat ilgi aşk merhamet anlayış gibi

şu an o sana açılan normal arkadaşınla görüşüyor musun peki?
bu arkadaş sana ilişkin varken mi açılmıştı yoksa eskiden olan bi olay mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…