kıskanmak değil ama nasıl oluyor ?

bu konudaki iki yorumdan ne anlasam bilemedim, konu sahibi ailesi memur nasıl öyle giyiniyo diyo yukardaki arkadaşta ailesi memur çocuk havalı diyo, şimdi memur algısı nedir, memur zengin insanmıdır yoksa fakir insanmıdır? ben memurum evli olmasam geçinemem öyle diyim

asgari ücertli memur da var
müdür olarak görev yapan memurda var
kamuda çalışınca genel olarak devlet memuru deniyo ama
maaşlar arasında çok fark olabiliyo

bu konudaki iki yorumdan ne anlasam bilemedim, konu sahibi ailesi memur nasıl öyle giyiniyo diyo yukardaki arkadaşta ailesi memur çocuk havalı diyo, şimdi memur algısı nedir, memur zengin insanmıdır yoksa fakir insanmıdır? ben memurum evli olmasam geçinemem öyle diyim

1-hangi sınıfta bir memur
2-hangi şehirde bir memur
küçük bir şehirde , yada ilçede normal bir kamu dairesinde çalışan memur eşi çalışmasada geçinir. böyle yerrlerde karılı kocalı çalışan memurlara iyi gözle bakılır. (ki bence esnaf daha zengin) neyse ama büyüşehird etek maaşla geçim olanaksız ken çift maaş anca geçinir.
böyük böyük memurlardan bahsetmiyorum bile:ssz::ssz:

evet çok zıt yönde 2 yorum olmuş:1:

şu anda çiftçi bitmiş durumda,esnafta çok zor günler geçirmekte.çok zenginler dışında en iyileri memur bana göre.bir de karı koca memursa.çünkü düzenli bir gelirleri var ve düzgün yatırım yapıyorlarsa sonları da çok rahat.epey memur tanıdığım var ve çok rahatlar çünkü:34:

eşimde bende memuruz ama ne biliyim bana göre aman aman para kazanmıyoruz ne biliyim, bi elektrik faturası geldi 178 lira, klimasız yaşanmıyo batmanda, su faturası gelmedi daha o da yüklü gelicek kira veriyoruz biraz borcumuz var, tabi memurdan memura değişiyo

Harcamayı biliyolardır , o kadar basit...

kızlar sizinde illa ki çevrenizde böyle insanlar vardır.bazı gençler var örneğin babası memur (kesinlikle küçümsemiyorum çok güzel bişey) ama harcamalarına bakıyorsun sanırsın fabrikatör çocuğu.giyimler makyajlar parfümler o biçim.bu iş nasıl oluyor ? Geliri çok daha yüksek insanlardan daha havalı ve zengin gözüküyorlar nasıl becerdiklerini çok merak ediyorum.insan yanlarında resmen eziliyor.kıskanmıyorum sonuçta ben gerçekleri biliyorum ama nası beceriyorlar bu şekilde giyinmeyi pahalı telefonlar almayı vs. Gercekten merak ediyorum.

Esnaf çok zengin degildir arkadaşlar ben bir esnaf kızı olarak söylüyorum esnaflık bitmiş durumda kazandıgın paraların yarısı zaten elemanların maaşı,sigortası,yemegine vergiye kredi kartlarına iş yaparsın karşılıgında aldıgın malzemeye parası falan yeri gelir 3 ay iş yapmadan oturursun içerden yemek zorunda kalırsın ama yanındaki elemanın parası sigortasını ödemek zorundasındır.

açıkçası ben konu sahibinin başkalarının giydiğini kullandığı telefonu vs düşünecek kadar zengin olduğunu düşünüyorum :1: belli ki kendine dair endişeleri yok

durum bence çok da tuhaf değil
günümüzde artık her türlü kıyafeti parfümü en uygun fiyata bulmak mümkün
çeşitlilikte olduğu gibi fiyat aralığıda çok geniş
telefonlar zaten çocukların elinde oyuncak olmuş artık..
birde insanlar bakımlı olabilir, kendine dikkat edebilir, herzaman iyi görünmek isteyebilir ve bunun için bi insanın çok zengin olmasınada gerek yok

Bende dun tam bu merakimi ablama sormustum...benimde bir arkadasim var kocasi oyle dogru durust calismiyir kadin hersene turkiyeye tatile geliyor...asla pazardan alisveris yapmazmis turk marketinden yapiyor arada baya fiyat farki var...cocugunun giyimi hep en iyi yerlerden kesinlikle kiskanmiyorum o seviyeyede dusmem zaten bende merak ettim nasil yapabiliyor bunu ev kirasi 1000 euro duyunca sok oldum ben buna cesaret edemem kraci olmadigim halde...kadinin harcamalari okadar ucuk harcamalar degil ama sonucta kicasinin geliri yaptigi is belli..devamlida calisan biri degil...

aslında lüks yaşamak yada zengin görünmek eskisi kadar zor değil, kredi kartları sağolsun. bu tarzda çok kişi tanıyorum ben.gelirleri onları kıt kanaat geçindirmeye yetecek kadar mesela ama kredi kartları son kuruşuna kadar dolu, lüks mekanlara giderler ama -aybaşı olmasına ramen- sadece bir kahve içebilecek kadar para kalmıştır üzerlerinde. bu kadar bilinçsiz davranmalarına, ay sonunu getirememelerine ramen havalarından da geçilmez hani. bunu yaşam tarzı haline getirmişlerdir, herkesin kendi tercihi ve yapısı sonuçta.

Bende dun tam bu merakimi ablama sormustum...benimde bir arkadasim var kocasi oyle dogru durust calismiyir kadin hersene turkiyeye tatile geliyor...asla pazardan alisveris yapmazmis turk marketinden yapiyor arada baya fiyat farki var...cocugunun giyimi hep en iyi yerlerden kesinlikle kiskanmiyorum o seviyeyede dusmem zaten bende merak ettim nasil yapabiliyor bunu ev kirasi 1000 euro duyunca sok oldum ben buna cesaret edemem kraci olmadigim halde...kadinin harcamalari okadar ucuk harcamalar degil ama sonucta kicasinin geliri yaptigi is belli..devamlida calisan biri degil...

kimse kimseye mali durumu hakkında bilgi vermek zorunda değil, belki adamların bi yerde arsaları vs var sattılar onun faizini yiyolar adamda nasıl olsa para var mantığıyla bi çalışıyo bi çalışmıyo, toplum olarak bence fazla meraklıyız keşke ilim irfan merakı olsa ama ne yazık ki kim kiminle nerede ne yapmış konularını merak ediyoruz genelde, yanlış anlama senden alıntı yaptım ama bu sözüm sana değil

sonuçta insanlar ın geliri belliyse ve lüks bi yaşamları varsa bu sadece bu gelirle yapmıyo olabilirler
biyerde bi birikimleri veya ek bi gelirleri vardır
belirli bi gelirle en fazla ne kadar lüks yaşayabilirler ki

ben öğrenci evinde kalırken bazı ev arkadaşlarım aldığı en ufak parayı kıyafete yatırıp yiyecek parası bulamayıp benden borç isterdi.
bir çok zor durumda kaldı aradı bi yakınından burs istedi. o da 60 tl gönderdi o günün parasıyla.. ben de bekliyorum ki borcunu ödeyecek. gitti kıyafet aldı hepsine ve yine 5 kuruşsuz kaldı. arkadaşın babası garsonmuydu neydi asgari ücretliydi orasını iyi hatırlıyorum.

bazıları bulduğu parayı keyfine harcıyor.

ben öğretmenim öğrencilerim benim telefonu görünce gülüyorlar. kendileri de zengin değil ama yazın bir yerlerde çalışıp marka kıyafetler telefonlar alıyorlar.
kendi paraları sonuçta ne yaparsa yapsınlar ama borç alarak yapmasınlar.

ayrıca bir memur rahat rahat güzel giyinip en iyisinden bir laptop ve cep telefonu alabilir.

memurdan memura fark var , kendimden örnek vereyim annem de babam da devlet memuru ama üst düzey memurlar evimize net giren para 8000tlnin üstü bu durumda insanlar çok rahat geçim yapabilir kıskanmanızın manasını çözemedim ben de memur çocuğu olarak özel okulda okudum, her istediğimi giydim, arabam da var çok şükür kara para aklamıyoruz yada kimseden harç borç almıyorum . dediğim gibi memurdan memura fark var, nasıl ki kpss'de b grubu memurlar sınırlı bir gelir kadrosunda işe giriyor a grubu da üst düzey memur olarak daha iyi gelirli bir statüde işe başlıyor bu tip fark olabilir. kıskanmıyorum demişsiniz ama alenen bir hasetlik ve açık arama çabası gördüm açtığınız konuda :19:

arkadaşım sen özel okulda okuyorsun... ben de sandım ki sen de memur çocuğusun ama bunları yapamıyorsun, nasıl yapıyorlar acaba diye soruyorsun sanmıştım... sende yap onlarda yapsın sana ne oluyor yani. bi memur çocuğuyla alıp veremediğin var ama anlayamadım... ha bu arada diyorsun ki işte kendi yazlıkları değil teyzesi geldi herkesi kovdu filan... ya memur çocuğu diye hepside yalancı olacak değil ya o bir insanın kişiliğiyle alakalı bir durum.

Son düzenleme:
ayrıca zenginin malı züğürdün çenesini yorar derler ama bu durumda tam tersi olmuş sizin için...:ssz:

benim annem ev hanımı babam işçiydi, emekli olduğu dönemde ben üniversiteye yazıldım özel okudum bende, babam ikramiyesinin bi kısmını bana harcadı emeklilikten sonrada emlakçılık yaptı işleride iyi gitti şükür, ayrıca zamanında çok mesaiye kalmış hele kardeşim küçükken hiç göremezdik yüzünü, canım babam hiç yokluk çektirmedi bize, gösterişli yaşarken dikkatini çeken insanlar acaba muhtaç olsalarda dikkatini çekermiydi kırılma noktası bu bence

bir de üniversitede bir çok arkadaşım var memur olursak okulu bırakırız diyorlar...bilmem anlatabildim mi?

şimdi sen bunu dert mi yaptın elalemden sanane nasıl yapıyolarsa yapıyolar bu onların sorunu

Back
X