kıskanmak güvenememek midir aslında?

Kıskanmak güvenememek değildir aslında..
Eşimiz, sevgilimiz bir erkek gözüyle, başka erkeklerin bize ne düşünerek baktıklarını bildikleri için buna göre davranıyorlar.
Bir ilişkinin temeli güvene dayanır, güven yoksa bence ilişki İLİŞKİ değildir..
Bir erkek, yanındaki kadına bakılmasını,yanındaki kadının arzulanmasını istemez(tabii bu kadın ciddi düşündüğü kadınsa) kıskançlığı da bu yüzdendir.

Tabii istisna durumlar olabilir, bazı erkeler güvenemediği için kıskanır ya da kıskanmış gibi yapıp büyük bir baskı oluşturur kadında..

ya benm sorunum karsı cinsten cok kendimle erkek arkadasım qüwenimi zedeleyecek hiç bi hareket yapmadı daha önce aldatılma qibi bi olayda yasamadm neden böle bilmiorm ben olmadan arkadaslarıyla vakit qecirmesi sinirimi bozuyo hatta ben varkende arkadaslarla olmamız benden baska bişilerle ilqileniyo benden baska bişile mutlu oluyo diye deliriyorum hatta futbol macı yapmsına bile katlanamıyorum ha bide şöyle bişi var hep ikimiz olduqumuz zamanda üzülüyorum arkadasımız kalmadı beraber bişiler yapacaqımz insanlar yok diye mantıklı düşününce hepsinin farkındayım böyle bişeyin ilişkimizi zedeleyeceğini benden soğuyacaqını ortada böyle dawranmam için hiç bi sebep olmadıqını onun beni sevdiğini hepsini biliyorum ama uyqulamaya qelince olmuyo işte qerci biraz biraz astım mesela futbol olayına bişi demiorum artık bazen : ) ha bide bunların dewamında iki yıldır birlikteyiz ve bunlar yüzünden erkek arkadasım artık benden ayrılcak diye paranoya yapıyorum ya biliyorum cok uzun oldu ama zaman ayırıp okursanız we qörüşleriniz yazarsanız cok sewinirim sizce psikolojik yardımmı almam lazm

Son düzenleme:
cnm sen çok seviyorsun sevdiğini kimseyle paylaşamıyorsun.kendini biraz rahatlat.bu şekilde kendini çok üzersin.başka şeyler düşün kendini aşmaya çalış.onun ne yaparak mutlu olduğuna dikkat et.onu mutlu etmeye odaklan.sevdiğini sıkma çok.o zaten senin merak etme.gereksiz kıskançlıklar da yapma olur mu :))

Ben çok kıskancım güvenmediğimden mi hayır.. etrafta avcı kaynıyor
ona güveniyorsan bu avcılar neden seni rahatsız ediyor?sonuçta gerçek şu ki sevdiğine kimse zorla hiçbirşey yaptıramaz,yaptığı herşeyi kendi iradesiyle yapacaktır

bence kıskanmanın bilinç altımızdaki yerinde güvensizlik yatmaktadır.ben de sizlerle aynı duygulardayım,ben de kıskandım,kıskanıldım..ewet ortada bariz bir güvensizlik yatmıyor ama asıl sebebi ufak ta olsa güvensizliktir

Kıskanmak güvenememek değildir aslında..
Eşimiz, sevgilimiz bir erkek gözüyle, başka erkeklerin bize ne düşünerek baktıklarını bildikleri için buna göre davranıyorlar.
Bir ilişkinin temeli güvene dayanır, güven yoksa bence ilişki İLİŞKİ değildir..
Bir erkek, yanındaki kadına bakılmasını,yanındaki kadının arzulanmasını istemez(tabii bu kadın ciddi düşündüğü kadınsa) kıskançlığı da bu yüzdendir.

Tabii istisna durumlar olabilir, bazı erkeler güvenemediği için kıskanır ya da kıskanmış gibi yapıp büyük bir baskı oluşturur kadında..

aynennn katılıyorum........

kısmanmak eşe olan güven sorunundan dolayı diildir bence
hee bazı eşeler var .hakikaten capkın .onalara karşı duyulan duygu kıskanclık diil.. bence hırss aldatılma korkusu ..

eğer insan deli gibi seviyosa !!! dişi sinekten bile kıskanır
ben yakınımdakilerden kıskanırım eşimi!!!yolda, lokantatada vs gördüklerimden diil!!
onları kafaya bile takmam..

seviyorum kıskanıyorum ama ona güvenmediğimden diil etrafa güvenmediğimden eşime benim gibi asla kimse bakamaz
gözlerini gözlerimle oyarım :)))))))))))
oda beni kıskanır ama bana güvenmediğinden diil
bana güvenmeseydi zaten gezmeme tozmama karışır her yaptığımın dakika dakika sorguusunu yapardı
eşim cok ince düşünür bazen benim aklıma gelmicek şeylerde kıskanır ama bana belli etmez ben anlarım :)))

kısacası kıskanmak dozunda ise sevgidendir
aşırısı ise eşe diil kendine güven olmadığından doğan bi hırstır :)))
.

vışşş corba ettim hee :))))))))))

Son düzenleme:
ona güveniyorsan bu avcılar neden seni rahatsız ediyor?sonuçta gerçek şu ki sevdiğine kimse zorla hiçbirşey yaptıramaz,yaptığı herşeyi kendi iradesiyle yapacaktır

mesela buu soruya benim cvbım ve düşüncem su kaydirigubbakcemile3
eşime güvenim tam ama o avcılardan kıskanırım eğer eşime bakışında bişi sezersem
çünki o benim eşim o benim aşkım o benim sevdiğim ..bakamaz eşime :oklava:
eşimi rahatsız etmem belli bile etmem ama o avcı anlamıştır zaten ve gözlerini cevirir:delphin:

çok sevdiğim ve katıldığım bir yazıdan alıntı yapıyım konuyla ilgili:

"Kıskanmak başka şeydir, onu şüpheye dönüştürüp açığa vurmak başka.. Kıskançlığınızı kendinize saklarsanız, onu ne kadar sevdiğinizi hissedersiniz.. Ama açığa vurdunuz mu, ucuzlar. Ucuz şova dönüşür..
İnsanlar bu ucuz şovu niye yaparlar?..
Bir.. Kendileri aldattıkları için.. "Ben yapıyorum ya.. O da yapıyor olabilir.."
İki.. Yok.. Başka sebep yok.. Çünkü seven ve ihanet etmeyen, etmeyi aklından geçirmeyen şüphe etmez..
Şüphe ettiğin anda bırakacaksın.. Çünkü şüpheyle aşk bir arada gitmez.. Şüphe ederek sevmeyi sürdüremezsin.. Senden durmadan şüphe edeni sevmeyi de..
Aşk öyle kutsal bir duygudur ki, üzerine şüphe gölgesi düşer düşmez, kirlenir, ucuzlar, yıpranır ve de..
Biter!.."

Bu konuyu ne zaman görsem hep aklıma aynı şey geliyor.
Bana göre ne kıskançlık güvensizlikten kaynaklanır.
Nede her seven illa ki kıskanacaktır sevdiğini.
Hal böyle olsaydı zaten eşimin beni, benimde eşimi
sevmediğimizi düşünebilirdim. Çünkü şimdiye dek
öyle eşimi kıskandığımı hatırlamam, aynı şey onun içinde
geçerli. Sebebini bende bilmiyorum ama ya öyle şartlar
oluşmadı, yada bu duygu bizi rahatsız edecek duruma gelmedi.

kıskançlığın güvensizlikten kaynaklandığını düşünmüyorum ben,
seven insan kıskanır evet ama her seven değil,
bence yapıyla ilgili kıskanmak,
ben kıskanırım eşimi,dozu kaçırmadan,
aynı şekilde oda beni kıskanır,
şimdi biz birbirimze güvenmesek neden evli kalalım kii
yani kıskanmak güvensizliktendir diyemeyiz:delphin:

kıskanclık güvensizlikten kaynaklanıyor bence bu dogru
ama bu güvensizlik sevdiginize karsı duyulan değil karsı cinse duyulan güvensizlikten..

haklısınız bu kadar kıskanmammın altında illaki bi güvensizlik yatması lazım dah cok qencim heralde lise yıllarından kalanlar yzünden böyle oldum o zaman ki çocukluklardan tabiki yapımlada ilqili coqu arkadas da kendine qüvenszlikten demiş düşünyorum ilk baslarda kendime qüvensizliğim yoktu qercekten sadece işte biraz yapı meselesi biraz fazla sahiplenme ama zaman ilerleyip başka kızlardan bişi olmadıqı halde kıskanınca biraz kendime qüvenimin qittiğini anladım cünkü baskalarından kıskanınca bu sefer kendiyle kıyaslamaya baslıyo insan zaten saçma ama sizden iyi olmadıqını düşündüğünz biriyle kıyaslamıyosunz bile

kaçan kovalanır olayı vardır ya işte bizimkide öyle bişey yıllar boyunca hep ben kaçtım o kovaladı hep kıskandı yok oraya gitme bunu yapma şunu yapmakaydirigubbakcemileçabalarıma ve ısararlarıma karşı bu kıskançlığı bıraktırdım.ama öyle bi bıraktı ki artık kıskanmak aklından bile geçmiyo.şimdide ben başladım şaşırıyorum kendime neydim ne oldum diye-tatlicadiarzu-erkeklerin neden kıskandıklarını pek anlayamadım ama kendi adıma konuşayım güvenimi çok sarstı bi kaç olay sayesinde ve bu yüzden kıskanıyorum aklımda hep soru işaretleri var ya şu kıza bakarsa,ya bana sevgisi azalırsa,ya başkası gelip elimden alırsa,artık bu sorularla baş edemez oldum..güvensizlikten kaynaklanıyo bencesenağlama:çok üzgünüm:

hastalık derecesinde kıskançlık...
o duyguyu yaşayan kişinin özgüven eksikliğidir.

Back
X