• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısmet meselesi...

AYLINNN7677

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
478
0
0
43
İstanbul
Arkadaşlar insanlar kaderlerini kendilerimi belirler...??

akıllı kadınlar yanlış secim yapar diye bir kitap okudum..ve çok mantıklı geldi..acaba öylemidir..

gözünü karartıp herşeye evet diyip kumar oynayan kimselermi sanşlı oluyor...

çok güzel olup,iyi bir konumu olup evlenemeyen bayanlar nerede hata yapmaktadır...

Yada KADER mi oluyor...

Yada evlenip yanlış secimle sonucu hüsran olan hikayelerdemi kader?

sizce doğru olan nedir?

tşkler..

Bu işlere çok kafa yormamak gerek derim ben..
Şekil A:Ben!!!hihoyyyt
Bir ara çok kafa patlattım,bir yere varamadım..
En iyisi akışına bırakmak hayatı..
Duaları da eksik etmemek gerek tabii..:1rolleyes:
Olsa da olmasa da huzurumuz tam olsun da gerisi boş...

Kul kaderini yaşar derler,hemde insan kendi kaderini kendi çizer derler,hem kısmet oldu mu elin kolun bağlanır derler,hem önünde 2 yol var hangisine gitmek istersen ona git derler...çelişkili bir konu CADIARZU

Bu işlere çok kafa yormamak gerek derim ben..
Şekil A:Ben!!!hihoyyyt
Bir ara çok kafa patlattım,bir yere varamadım..
En iyisi akışına bırakmak hayatı..
Duaları da eksik etmemek gerek tabii..:1rolleyes:
Olsa da olmasa da huzurumuz tam olsun da gerisi boş...

bende onu diyorum şekil A sın mesela..kusurun yok gibi..lakin üzünütüler yaşamısın..bunun sebebi kader mi...bendede var o tür sorunlar ama sanırım yanlış seçimlerim birazda kafasızlığım...peki sen diyorsun?

bende onu diyorum şekil A sın mesela..kusurun yok gibi..lakin üzünütüler yaşamısın..bunun sebebi kader mi...bendede var o tür sorunlar ama sanırım yanlış seçimlerim birazda kafasızlığım...peki sen diyorsun?

Ayyy canımmkaydirigubbakcemile3
sen öyle san!!
Yakından bakınca ne kusurlarım ahh bir bilsen!!!:3:
Zaten seçimlerimiz doğru olsaydı mutlu olurduk.. Eeee yanlış oldu üzüldük..
Ben kısa ve net tanımlamaya çalışıyorum hayatı..:sm_confused:
Kader mi dersen?
Bence kader.. Ne yapsan da önüne geçemiyorsun bazen olacakların.. Herşey çok iyiken tam tersine dönüp hayatının cehenneme dönmesi gibi.. Aman o kadar kusur kadı kızında da olur derken bir anda küçücük kar topunun çığ olarak üzerine düşmesi gibi..:delphin:
Aslında çok olumsuz görünen özellikleri bir anda avantaja çevrilmesi gibi...
Ohooo bende örnek çooook..buyrunnnnnnnnn

Bende sizdenim kızlar sevdiğim bir yazıyı paylaşmak istedim durumu özetliyor,

Olsun istersin…
Hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
Aşktır ; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin…
Bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş (?) ne de çözüm için bi’şeyler yapma gayretinde.
İştir ; sabahlarsın, “olsun” diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin…
Dosttur ; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi “O’na” ayırmaya çalışırsın…
Sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın… Bakarsın ki her şey başladığın gibi!
Olmuyorsa, olmuyordur!
Gönlün rahat mı?
Elinden geleni yaptın mı?
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın…

Bende sizdenim kızlar sevdiğim bir yazıyı paylaşmak istedim durumu özetliyor,

Olsun istersin…
Hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
Aşktır ; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin…
Bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş (?) ne de çözüm için bi’şeyler yapma gayretinde.
İştir ; sabahlarsın, “olsun” diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin…
Dosttur ; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi “O’na” ayırmaya çalışırsın…
Sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın… Bakarsın ki her şey başladığın gibi!
Olmuyorsa, olmuyordur!
Gönlün rahat mı?
Elinden geleni yaptın mı?
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın…

Can Yücel'in bu yazısına tapıyorum. cidden çok doğru...

Bende insanların kaderlerini kendilerinin çizdiklerine inanırım...
Önümüzde her zaman iki yol olduğunu düşünürüm...
Ama bu iki yol içinde iyi olan ve kötü olan derim...
Ve bu yollara göz göre göre gireriz.. Çünkü olan olaylar karşısında biraz olsun tecrübemiz vardır ilk başta hiç bir şey bilmeden aldığımız yolda bir çok öğreniriz bir çok şey görürüz ve bu gördüklerimiz bize yol gösterneye başlar bir süre sonrada yol ayrımına götürür...
Gördüklerinden bir ders almayıp olmicak olanı oldurmaya çalışırsan ve kafanı aklını mantığını kullanmayıp inadına o yolda yürümeye devam edersen.. Herşey tam tersi bi sonuç verir..sonra da kaderimde bu varmış kısmet değilmiş hayat bana gülmedi denir..
Öyle mi acaba? Kadermiydi bunu yapan yoksa insanın aklı mantığımıydı...
.
.
Aklını kullanan insanlar için hayattan ders alan insanlar için ise herşey iyidir arada küçük pürüzlerde olsa hayat onlara gülmüştür aradıklarını bulmuşlardır mutludurlar... Buda onların verdikleri bi karardır.. Diğer yolada gidebilirlerdi ama gitmediler..bu da aklın ve mantığın işidir...
.
.
Küçük bir örnek vermek istiyorum.. bir kadın ve erkeği düşünün.. Bir şekilde karşılaştılar tanıştılar birlikteler.. Birbirlerini tanıma aşamasında bazı sorunlar oldu.. Yalanlar söylendi sözler verilip tutulmadı ihanetler oldu... Ama hep affedildi..Şiddet uygulandı küfürler edildi..ama yinede değişeğine inanıldı.. Çünkü sevgi ağır bastı.. Herşey düzelicek dendi..Ve sonra evlendiler..
Aradan zaman geçti yine bu sorular baş gösterdi.. Kadın bu olaylara rağmen ayrılmamakta ısrarlı adamda zaten öyle yada böyle yürütmekte..
sonuç olarak kadın:" ben bunları hak edicek ne yaptım? Hep çaba sarfettim hep alttan aldım hep uğraş verdim kurtarmak için bu ilişkiyi bu evliliği sonu böyle mi olmalıydı? Buda benim kaderimmiş!!"
Şimdi bu kaderin işi mi sizce?
Yoksa aklını kullanmayan bi kulun işi mi?

Kader böyle bir şey insanların seçimlerinden oluşan seçtikleri yolda davranışlarıyla şekillenen bi kavram..Ben böyle düşünüyorum.. Bunlarda benim fikrim..

Ben bu konu üzerinde çok kafa patlattım,
Kadermi, şansmı her neyse ben bu işin içinden çıkamadım
Akışına bıraktım, ben biraz şansızım bunu biliyorum kılımı kıpırdatmadığım bir dönemdeyim
Bu işler zor gercekten aklım almıyor, doğrumu yanlışmı artık kafa patlatmıyorum
Akıyoo akıyoo gidiyo hayat bakem nereye kadar....:1:

[sıze="2"]bende insanların kaderlerini kendilerinin çizdiklerine inanırım...
önümüzde her zaman iki yol olduğunu düşünürüm...
Ama bu iki yol içinde iyi olan ve kötü olan derim...
Ve bu yollara göz göre göre gireriz.. çünkü olan olaylar karşısında biraz olsun tecrübemiz vardır ilk başta hiç bir şey bilmeden aldığımız yolda bir çok öğreniriz bir çok şey görürüz ve bu gördüklerimiz bize yol gösterneye başlar bir süre sonrada yol ayrımına götürür...
Gördüklerinden bir ders almayıp olmicak olanı oldurmaya çalışırsan ve kafanı aklını mantığını kullanmayıp inadına o yolda yürümeye devam edersen.. Herşey tam tersi bi sonuç verir..sonra da kaderimde bu varmış kısmet değilmiş hayat bana gülmedi denir..
öyle mi acaba? Kadermiydi bunu yapan yoksa insanın aklı mantığımıydı...
.
.
Aklını kullanan insanlar için hayattan ders alan insanlar için ise herşey iyidir arada küçük pürüzlerde olsa hayat onlara gülmüştür aradıklarını bulmuşlardır mutludurlar... Buda onların verdikleri bi karardır.. Diğer yolada gidebilirlerdi ama gitmediler..bu da aklın ve mantığın işidir...
.
.
Küçük bir örnek vermek istiyorum.. Bir kadın ve erkeği düşünün.. Bir şekilde karşılaştılar tanıştılar birlikteler.. Birbirlerini tanıma aşamasında bazı sorunlar oldu.. Yalanlar söylendi sözler verilip tutulmadı ihanetler oldu... Ama hep affedildi..şiddet uygulandı küfürler edildi..ama yinede değişeğine inanıldı.. çünkü sevgi ağır bastı.. Herşey düzelicek dendi..ve sonra evlendiler..
Aradan zaman geçti yine bu sorular baş gösterdi.. Kadın bu olaylara rağmen ayrılmamakta ısrarlı adamda zaten öyle yada böyle yürütmekte..
Sonuç olarak kadın:" ben bunları hak edicek ne yaptım? Hep çaba sarfettim hep alttan aldım hep uğraş verdim kurtarmak için bu ilişkiyi bu evliliği sonu böyle mi olmalıydı? Buda benim kaderimmiş!!"
şimdi bu kaderin işi mi sizce?
Yoksa aklını kullanmayan bi kulun işi mi?

Kader böyle bir şey insanların seçimlerinden oluşan seçtikleri yolda davranışlarıyla şekillenen bi kavram..ben böyle düşünüyorum.. Bunlarda benim fikrim.. [/sıze]

gerçekten bir kitabı özet halinde anlatmışşın..tamamen katılıyorum..gözgöre göre lades diyenler hep kaybetmiyormu?

Sabretmek lazım da nereye kadar onu bilmiyorum... Yine günler su gibi akıp gidiyor...

Önüne set koyamıyoruz.

Allah nasip güzelliği versin.

kadere inanan kişilerdenim. eşimle normal iş arkadaşıydık onu sevdiğimi anlayınca uzaklamaya çalıştım ve birirsinin arkadaşlık teklifini kabul ettim. bir hafta görüştüm o kişiyle eşimde bunalım takılmaya başladı halini sorduğumda beni sevdiğini ve başkasıyla görmeye tahammülü olmadığını söyledi ve evlenme teklifi etmişti. düşünelim ayrıntılı konuşalın diye konuştuk ve tamamdır kabul ettim. ama araya kaynanam girdi ayırdı bizi. unutmak için birisiyle çıktım ama elimi tutması bile itici geliyordu. yine başladık eşimle ama sonu olmayacağını bile bile 3,5 sene geçirdik. en son birisiyle görüşmem için ailem baskı kuruyordu ve görüşüp kabul edecektim ki yine eşim ailesine baskı yapmış ve evlendik.

ikimizde ailelerin anlaşamayacağını biliyorduk ne kadar birbirimizden vazgeçmek için uğraşsak bir o kadar bağlanıyorduk. yani bu kader değilde nedir arkadaşlar. mevlam herkesin kaderini güzel yazsın inşallah.

hayatta herşey kaderdir..evlenip boşananların hepsi akılsızmı kim isterki ayrılmak herkes kendi kaderini yaşıyor kimse boşanıcam diye evlenmez alın yazısı diye bişey var ve ben buna çok inanıyorum

kader konusu bıraz zor anlasılan bı konu. mesela mutlak kader dedıgımız degısmeyen seyler mesela kişinin dogumu kişinin ölumu gibi..
ama evlılık tarzında bana göre şöyle : mesela dıyelım kı bı kızı ıstemeye gelıolar kız ıstemedıgı halde korkusundan sesını cıkarmıyo o kısıyle evlendırılıyo ve mutsuz oluyo dıyelımkı. sonra kaderımde bu varmıs dıyo. ama o kızın sonucta bi irade kullanma yetenegı var. yanı eger o kız istemeye geldıklerınde hayır ben bu kısıyle evlenmek ıstemıorum dıye tavrını koymus olsa dirense, o kısıyle evlenmek zorunda kalmamıs olurdu . ve belkı de baskasıyla evlenıyo olcaktı. kaderını belırlemek ınsanın kendı elınde olan bişey bence. bu her konuda böyle. yanı sonucta Allah bıze bi akıl vermıs .. e biz her konuda dusunucez taşınıcaz gerekırse bır bılene sorucaz kararımızı verıcez. karar verırken ırademızle verıyoruz ve Allah da nasıp edıyo yanı.
kısacası hersey kişinin kendısınde bıtıyo :61:

cvp basit..

kader vardır ve alın yazısı..fakat mevla iplerin bir kısmını kuluna bırakmıştır,seçimlerini kendi yapsın diye..

hani bazı inanmayanlar der ya,Allah madem kaderimi yazmış cennetemi cehennememi gideceğim biliyor o halde imtahana ne gerek vardı niye dünyaya geldikki..öyle deil işte..Allahın adaleti sonsuz,yazıyı yazıyor yol ayrımını çiziyor seçme kısmını kuluna bırakıyor..işte bizde tam o seçimlerden sorumluyuz..

hayattaki seçimler körü körüne nefsin yönlendirmesiyle yapılmamalı..Allah rızasına,anne baba rızasına uygun mu bakılmalı..bu kıstaslara dikkat edilirse zaten yol güzelliklere varacaktır..bunları düşünüp yinede bazı sıkıntılarla karşılaşan insanlar var denirse..

ee hayat imtahandan ve sınanmadan ibaret..(inananlar için tabii) inanmayanada saygımız sonsuz..

kader..bence hani uğraşırsınız uğraşırsınız,bütün yolları denersiniz ama mıknatıs gibi o şey sizi kendine çeker ya,elinzden gerçekten bişe gelmez,işte odur sizin kaderinz,çünkü sizlik bişe kalmamıştır.ama kader olması için bizim elimizden geleni yapmış başarılı olamamış olmamız gerekli,benden bukadar demek pesetmek kaderim bu benim demek diil..

"SEN TEDBİR AL,TAKDİR ALLAHDAN"sözü tam bu durum için biçilmiş kaftan..

kadere inaniyorum evet...

mesela kiz istemede secretlov arkadas bahsetmis.. kiz zorla evlendiriliyor falan yani hayir derse kaderi baska türlü olur diye.. ama olmuyo iste

mesela ben hep derdim beni istemeye geldiklerinde ben hayir dicem ne olursa olsun falan.. ama öyle olmuyo iste insanin dili dügümleniyo sanki.. hicbirsey diyemiyosun o kelime cikmiyo iste agzindan..
bende öyle oldu..

bide su var kader tabiikide alnimiza ne yazildiysa o olur ama yinede secim bizdedir.. yani Allahim zatenbizim ne gibi secim yapacagimizi biliyor ve öyle yaziyor..

söyle anlatim.. mesela ay tutulmasi günes tutulmasi gibi tarihler önceden bilimadamlari tarafindan belirleniyor.. sonra takvimlere günü saati yaziliyor..
simdi o adamlar o saati oraya yazdiklari icinmi o saatte oluyor?
yoksa o saatte olacagini bildikleri icinmi takvime o saatin yaziyorlar?
yani kaderde bunun gibidir.. insan kararlari secimlerini kendisi belirler
Rabbim sadece bunu önceden bildigi icin kaderimizde yazilidir..
yani sonucta sinavda imtihanda yine bizimdir...

Back
X