kist patlaması

suncaptain

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
213
24
48
Adana
3 yıl önce şiddetli sancıyla doktora gittim kistim patlamış anlamadılar önce.2.günün sonunda başka bi doktor acilen beni ameliyata aldı kistin patlamış iç kanama geçiriyodun dedi hatta zehirlenmeye başlamışım ateşim 39du..sezeryan gibi ameliyat edip içimden 1 lt kadar kan çıkarmışlar.yumurtalıklara fazla zarar vermeyelim diye çok da iyi temizlememişler 20 gün sonra bağırsaklarım yapıştı tekrar ameliyat geçirdim.2 yıl boyunca bağırsak yapışmalarım devam etti çok şükür bir yıldır iyiyim...neyse evlendim iki ay önce.doktora gittim kist falan var mı diye .doktor geçirdiğim ameliyattan dolayı tüplerimin tıkalı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.test için erkenmiş eylülde gel genel tarama yaparız ,bu süre zarfında korunma zaten çocuğunun olcağını sanmıyorum dedi...size hikayemi özetle anlattım çünkü canım sıkıldı doktorun dediklerine .benm sıkıntılarımı yaşayanlarla konuşmak istiyorum

canim baska doktora gittt en azindan hsg cektir boyle varsayimlarla konusmamali bir doktor nedemek tuplerin tikali olabilir ve bir sene bekle bana doktorun iyiymis gibi gelmedi

slm canım aynı olay benim başimada geldi kist patlamiş hızlı bir şekilde ameliyata aldılar hiç bir şey anlamadım benimkini tamamen temizlemiş fakat sağ yumurtalıgıda almış bende evliyım 5 aydır bende cok bebiş istiyorum sürekli dr gidiyorum birtanesi hızlandırmak istiyorsan laparoskobi yapalım dedi bir taneside çok acele ediyorsun biraz bekle dedi bilmiyorum n eyapacagımı

hemen hsg çektirin tüpler için neden bekliyorsunuz ki ..doktorun söyledikleri de bana anlamsız geldi takmayın..

çok geçmiş olsun canım.benm yumurtalıklarım duruyo ama dedğim gibi doktor tam temizleyemedim dedi.iyi bi doktora gitmem gerek en kısa zamanda.senin de öyle bence.erken falan değil

merhabalar benim de dört ay önce burun ameliyatından çıktıktan hemen sonra kendime geldiğimde sağ kasığımda bi ağrı vardı ve ateşim de vardı.ertesi gün eve çıktım ve o akşam şiddetli bir ateş kendimi ısıtamıyordum ateşimi bi ölçeyim dedim kendi kendime ayağa kaltığımda bacaklarım beni taşımıyordu.sanırım ateştendi.ateşimi bi ölçtüm gözlerime inanamadım ve kendimi iyi hissetmiyordum.ateşim 39.1 di.salona gitmek istedim zar zor kendimi odaya attım allah tan kardeşim evdeydi ve beni hemen taksi ile hastahaneye götürdü.iki gün acilde yattım tahliller tetkikler sonucu anlaşılamadı karın ağrım da başlamıştı karın ağrımın nedenini bulmaya çalışıyorlardı ve serum yiyordum.

ertesi gün güç bela acilden çıktım çünkü izin vermiyorlardı .bebeklerimi özlemiştim eve gittim ben yine fenalaştım ve hastahaneye geldim yine kaldığı yerden nedeni bulunana kadar araştırıldı ve karnımda azcık sıvı görüldü.beni intaniye bölümüne yatırdılar.ve gece kanamam oldu regl gibi.

iki günde intaniye de yattım doktorlar tek tek muayene etti Allah hepsinden razı olsun.ertesi günü nedeni anlaşılınca ambulasnla doğum evine götürüldüm orada tedavi altına alındım.birgün kanıma karışmış mı diye takip edildi birgün karnıma yayılmıştı diye takip edildi toplamda üç gün de orada yattım.hamdoolsun hiçbiri olmadı.tabi bu arada karnım gebe gibi şişti su topladı fazlaca.

tabi detayları da var özetle geçtim.

sormak istediğim karnınızda ağrı hala var mı? benim karnımda bazen ağrı oluyor.bu başlığı görünce bağırsak yapışması yazıyor çok geçmiş olsun arkadaşım nasıl anlaşıldı?

adetlerim dört gün erken gelmeye başladı.regl dönemleriniz değişkenlik gösteriyor mu?

karnım şişerken bu arada sağ tarafımda bi ağrı oldu doktorlara bildirdim üst batın çekildi.safra da ödem dendi.sizin de iç organlarınız da bu patlamaya bağlı iltihaplanma yada başka birşey vs oldu mu?

tekerrür etmesinden korkuyorum.açıkcası doğumdan sonra hiç kadın doğum a kontrol e gitmemiştim.kist patlaması dendiğin de yok ya benim kistlik bir sağlık sorunum yoktu nasıl oldu diye hayret ettim.hele hele kist patlamasını duyunca yok artık kist patlaması da mı varmış dedim.başıma gelince öğrendim.ameliyat sebep olmuş olabilir.

yıllar önce yada geçmiş zamanda bu rahatsızlığı yaşayıp ileriki dönemlerde sorun yaşayan oldu mu?yada yineledi mi?

iki hafta önce doktor a gittim tertemiz çıktı tahlillerimde muayenemde.herşey yolunda.ölümlerden dönmüşsün dedi bütün doktorlar ben hala olay ın farkında değilim.ne yaşadığımı bile anlamış değilim hala.

birde merak ettiğim bağırsak yapışması nasıl anlaşıldı?ultrasonla anlaşılıyor mu?

canım çok geçmiş olsun.üzüldüm okuyunca yazdıklarını benm çektiklerim geldi aklıma.bağırsak yapışması feci bişey.ağrıdan ölcek gibi oluyosun zaten ultrasona gerek yok.mide bulantısı kusma.ama ne kusma.dakikada çıkarıyosun safrayı( tedavisi çok sıkıntılı burundan hortum atıyolar midene ,yeme içme yasak vs...tekrarlama ihtimali çok yüksek nitekim benmki 3 4 kez yapıştı.dilerim kimsenin başına vermesin rabbim.kist belası bağırsaklarıma zarar verdi ama şimdilerde başka sorunum var bebeğim olmuyo maalesef(

adet düzenime gelince zaten her ay düzenliydi ama çok sancılıydı.kistten sonra nerdeyse hiç sancım olmadı yalnızca bi kez.onda da üşütmüştüm bence...

bayanlar benim de yaklaşık 6,5 cmlik bi kistim var laparaskopi yapılcak ama ben çok korktuğum için geciktirmeye çalışıyorum. kist patlaması bu nedenlerle de olabilir mi? Allah korusun.

bayanlar benim de yaklaşık 6,5 cmlik bi kistim var laparaskopi yapılcak ama ben çok korktuğum için geciktirmeye çalışıyorum. kist patlaması bu nedenlerle de olabilir mi? Allah korusun.

canım korkma tedaviyi ertelediğin zaman daha kötü sonuçlar doğuruyor maalesef.içimde kötü bi kitle var kurtulmam lazım diye git doktora temizlen bi an önce.benim haberim yoktu kistten bak zamanla strese bağlı patladı ve sonuçları çok kötü oldu 2 yıl bağırsakla uğraştım.şimdi de bebek istiyorum ama maalesef tüplerim tıkalı çıktı bu kist patlaması yüzünden.sana örnek olsun diye anlatıyorum bi an önce git kurtul canım çok geçmiş olsun

teşekkür ederim. ben ameliyattan korkuyorum biraz işte.. umarım siz de biran önce çocuk sahibi olursunuz.

mrb benım 8cm lık yumurtalığımda basıt bı kıstım var duzgun yuzeylı ıcı sıvı dolu 7 aydır takıpteyım gıttıgım 2 dr de amelıyat onerdı laporoskopık bu ay amelıyat olucam fakat dun adetımın ucuncu gunu aşırı bı karın ağrısı gecırdım bununla beraber bulantı soğuk terleme halsızlık goz kararması vs. zaten adetlerım sancılı olur agrı kesıcı alırım basta oyle sandım fakat cok sıddetlıydı agrı netten bıraz araştırdım kıst patlaması olabılırmı dıye burdan da sızın fıkrınızı almak ıstedım pazartesı dr e gıdıcem fakat agrı ılacın etkısıyle 1 saat sonra gectı normale dondum kıst patladıktan sonra neler yaşanır tecrübesı olanlar paylasabılırmı

canım geçmiş olsun ağrın artıyosa acile gitsen iyi olur pazartesiyi bekleme.benm dayanılmazdı kramp girmiş gibi iki büklüm kalmıştım.şiddetli karın ağrın varsa ve devamlıysa ciddiye al derim

benim kistten haberim yoktu patladığında öğrendim.doktor 1 lt kan çıkardığını söyledi içimden.o kandı zaten ağrı yapan.ameliyat olunca nasıl rahatladım unutamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…