• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okuma alışkanlığımı geri nasıl kazanabilirim?

Benzer bir konu başımdan geçmiş ve kısmen çözmüş biri olarak yazmak isterim
Kesinlikle sosyal medyada çok vakit geçirmekle ilgili olduğunu düşünüyorum öncelikle
Ben şöyle yaptım ,Pandemide beş tane kitap satın aldım ince kitaplar
Kimisini bir nefeste bitirdim kimisini yarıda bıraktım
Sonra arkadaşım oblomov diye bir kitap önerdi, o kadar sevdim ki bir çırpıda bitirdim halen favori kitaplarımdan.
çok ağır kitaplar okumayın .ilk etapta sizi alacak şeylerle alışkanlık oluşturmaya çalışın
İş yerimde vakit oluyor diye , bitiremediğim bir kitabı götürdüm ve her gün az az okuyarak bitirdim
Bir tane de uyku öncesi kitabım var her gün on sayfa falan okumaya çalışıyorum
Bir kitap sarmıyorsa yarıda bırakıyorum çünkü bitireceğim diye kafaya takınca kitap okuma alışkanlığını komple tıkıyor

Bazen tekrar duraklama dönemine giriyorum olabilir deyip akışına bırakıyorum

İlk etapta Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna, Leyla’nın Evi gibi kısa ve akıcı kitaplar okuyun. Bunlar ünlü ve edebi eserler. Edebiyata alıştıkça fanfiction falan kesmez zaten, o tadı arar ve istersiniz.
ya yıllar önce ilk türkçe sherlock ficlerinden human error mu yoksa aynı yazarın yazdığı başka bir kitap da olabilir sherlock kurgusu okumuştum ve aradan yıllar geçti bence hala türünün en iyilerinden. elbette ki bir klasik değil ama bilmiyorum basit demek de uygun kaçar mı? Mesela ben romantik kitaplarında da aşkı direk anlatmalarına karşıyım. bunu nasıl anlatacağımı bilemedim. hani bazen bir seni seviyorum yerine atıyorum o karakter sürekli kahve içer de diğeri nefret eder. ama bir an gelir ki diğeri böyle oturur da bardak bardak kahveyi tek kelime etmeden içer, hah işte demek istediğim bu. bazı fanficler işte böyle sembolizm falan kullanınca benim çok hoşuma gidiyor. dediğiniz kitaplardan leyla'nın evi dışındakileri okudum bu arada, teşekkür ederim.

Başlık derdini seveyim olunca ben de berkecan ghostladı falan gibi şeyler yazdınız zannettim. Kitap okumak isteyip okuyamamak da bana göre büyük problem. Kitap okumak insana çok şey katıyor. Odak süresi çok önemli. Günde bir sayfa da olsa okumakla başlayıp umarım okuma sürenizi arttırabilirsiniz

ya yıllar önce ilk türkçe sherlock ficlerinden human error mu yoksa aynı yazarın yazdığı başka bir kitap da olabilir sherlock kurgusu okumuştum ve aradan yıllar geçti bence hala türünün en iyilerinden. elbette ki bir klasik değil ama bilmiyorum basit demek de uygun kaçar mı? Mesela ben romantik kitaplarında da aşkı direk anlatmalarına karşıyım. bunu nasıl anlatacağımı bilemedim. hani bazen bir seni seviyorum yerine atıyorum o karakter sürekli kahve içer de diğeri nefret eder. ama bir an gelir ki diğeri böyle oturur da bardak bardak kahveyi tek kelime etmeden içer, hah işte demek istediğim bu. bazı fanficler işte böyle sembolizm falan kullanınca benim çok hoşuma gidiyor. dediğiniz kitaplardan leyla'nın evi dışındakileri okudum bu arada, teşekkür ederim.
Ben okuduğunuz türde kitapları yetersiz bulduğunuzu sanmıştım. O zaman sevdiğiniz türden devam edin🤷🏻‍♀️

Benzer bir konu başımdan geçmiş ve kısmen çözmüş biri olarak yazmak isterim
Kesinlikle sosyal medyada çok vakit geçirmekle ilgili olduğunu düşünüyorum öncelikle
Ben şöyle yaptım ,Pandemide beş tane kitap satın aldım ince kitaplar
Kimisini bir nefeste bitirdim kimisini yarıda bıraktım
Sonra arkadaşım oblomov diye bir kitap önerdi, o kadar sevdim ki bir çırpıda bitirdim halen favori kitaplarımdan.
çok ağır kitaplar okumayın .ilk etapta sizi alacak şeylerle alışkanlık oluşturmaya çalışın
İş yerimde vakit oluyor diye , bitiremediğim bir kitabı götürdüm ve her gün az az okuyarak bitirdim
Bir tane de uyku öncesi kitabım var her gün on sayfa falan okumaya çalışıyorum
Bir kitap sarmıyorsa yarıda bırakıyorum çünkü bitireceğim diye kafaya takınca kitap okuma alışkanlığını komple tıkıyor

Bazen tekrar duraklama dönemine giriyorum olabilir deyip akışına bırakıyorum
oblomov benim de okuma listemde. biraz da bunu yaşayanlarla sohbet etmek istiyorum. sürekli bir şeyi bitirmeye zorlamak beni çok yıpratıyor ama inatla da bunu yapıyorum şimdi martin eden'ı okumaya çalışıyorum işte

Ben okuduğunuz türde kitapları yetersiz bulduğunuzu sanmıştım. O zaman sevdiğiniz tü
Ben okuduğunuz türde kitapları yetersiz bulduğunuzu sanmıştım. O zaman sevdiğiniz türden devam edin🤷🏻‍♀️

aslında biraz bunu yaşayan kişilerle sohbet etmek istiyordum, o yüzden uzun uzun yazdım. buradaki çoğu yorumu ciddiyetle okuyorum

Bu arada Martin Eden beni bile baymıştı normal yani 😂 Kardeşimin Hikayesi’ni de tavsiye ederim. Çok sürükleyici gelmişti bana, Zülfü Livaneli’nin en güzel kitabı olabilir.

Ne tür kitaplar mesela? Reading slump diyorlar buna. Şimdi tekrar okuma alışkanlığı kazanmak için klasiklerden başlamak hata mı, daha hafif şeylerle mi başlamalıyım sizce?
Hata bence evet. Sürükleyici bir şeyler bulmalısın bilim kurgu ya da polisiye artık ne seviyorsan

Başlık derdini seveyim olunca ben de berkecan ghostladı falan gibi şeyler yazdınız zannettim. Kitap okumak isteyip okuyamamak da bana göre büyük problem. Kitap okumak insana çok şey katıyor. Odak süresi çok önemli. Günde bir sayfa da olsa okumakla başlayıp umarım okuma sürenizi arttırabilirsiniz
dünyada bir sürü güzellik varmış da ben mahrum kalıyormuşum gibi hissediyorum bu sebeple, odak süremin düşmesi de baya kötü çünkü bu sadece kitap okumayı değil her şeyi etkiliyor dizi, film izleyemiyorum bile

Bu arada Martin Eden beni bile baymıştı normal yani 😂 Kardeşimin Hikayesi’ni de tavsiye ederim. Çok sürükleyici gelmişti bana, Zülfü Livaneli’nin en güzel kitabı olabilir.
ben de okurken sorun bende sanmıştım oysa :) 1000k uygulamasından dediklerinize bakıyorum şimdi.

ben de okurken sorun bende sanmıştım oysa :) 1000k uygulamasından dediklerinize bakıyorum şimdi.
İşte ben bile sıkıldıysam (fantiction fantastik tarz bilmem, edebi süslü tumturaklı severim) sizin sıkılmanız normal. Dediğim kitaplar, Ahmet Ümit kitapları (polisiye) heyecanı diri tutabilir okutabilir kendini

yani eskisi gibi okuyabilsem güzel olurdu aslında
seviyorsanız daha polisiye/gizem ağırlıklı olanlarla tekrar başlayabilirsiniz belki. hem daha sürükleyici oluyor hem de çok edebiyat parçalamıyorlar. klasiklerle başlamak pek iyi bir fikir değil mesela ya da martin eden vs iç bayabilir.
Ben Türk yazarlara yönelmiştim öyle durumlarda. Ahmet Ümit falan yağ gibi akıyordu. Kültürler de aynı olunca o ne bu ne sıkıntısı olmuyor.

ben akademik amaçlarla okumanın dibine vurduğum dönemlerden sonra aynı sancıyı yaşıyorum. okuma ivmemi kazanmak için çağdaş edebiyattan çok sayanlar listesinsen bi şeyler seçiyoruö. "bu da ne tırt kitapmış" ya desem de okuyorum. bi de ergenlerin aşırı keyif alacağı fantastik kurguları okumayı da sevdim. kafa yormadan ritme girmiş oluyorum.
ben küçüklüğümden beri sherlock kitaplarıyla büyüdüm şimdi daha rahat bir şeyle başlamak için agatha christie- hercule poirot serisi ile başlamayı düşünüyorum ondan sonra yavaş yavaş çıtayı yükseltirim

oblomov benim de okuma listemde. biraz da bunu yaşayanlarla sohbet etmek istiyorum. sürekli bir şeyi bitirmeye zorlamak beni çok yıpratıyor ama inatla da bunu yapıyorum şimdi martin eden'ı okumaya çalışıyorum işte
Eskiden bunu hep yapıyordum bence beni duraklatan sebeplerin başında geliyor
Dizidir filmdir kitaptır sanki mecburum da kafama silah dayanmış yani bitir diye:KK48:
O yüzden de artık öyle yapmıyorum yani kitabı beğenmedim ve yarıda bıraktım bu başarısızlık değil
Spor diyet her şeyde bu geçerli kendimizi çok aşırı derecede zorlamamak gerekiyor
Canın isteyerek yapınca daha çok keyif alıyorsun

ben küçüklüğümden beri sherlock kitaplarıyla büyüdüm şimdi daha rahat bir şeyle başlamak için agatha christie- hercule poirot serisi ile başlamayı düşünüyorum ondan sonra yavaş yavaş çıtayı yükseltirim

ben bi dönem ransom riggs - ms peregrine serini bitirmiştim. gerçekten çok keyifli bi dili vardı ve hayalgücünü epey çalıştırmayı gerektiriyordu.

İşte ben bile sıkıldıysam (fantiction fantastik tarz bilmem, edebi süslü tumturaklı severim) sizin sıkılmanız normal. Dediğim kitaplar, Ahmet Ümit kitapları (polisiye) heyecanı diri tutabilir okutabilir kendini
sherlock kitaplarının neredeyse tamamını okumuşumdur. polisiye de çok severim. aslında hercule poirot- doğu ekspresi'nde cinayet ile başlamayı düşündüm

Back
X