• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okuma alışkanlığımı geri nasıl kazanabilirim?

seviyorsanız daha polisiye/gizem ağırlıklı olanlarla tekrar başlayabilirsiniz belki. hem daha sürükleyici oluyor hem de çok edebiyat parçalamıyorlar. klasiklerle başlamak pek iyi bir fikir değil mesela ya da martin eden vs iç bayabilir.
Ben Türk yazarlara yönelmiştim öyle durumlarda. Ahmet Ümit falan yağ gibi akıyordu. Kültürler de aynı olunca o ne bu ne sıkıntısı olmuyor.
ahmet ümit'i bir kişi daha önerdi, yazarın adını ilk kez duydum ama ona da bakacağım

Eskiden bunu hep yapıyordum bence beni duraklatan sebeplerin başında geliyor
Dizidir filmdir kitaptır sanki mecburum da kafama silah dayanmış yani bitir diye:KK48:
O yüzden de artık öyle yapmıyorum yani kitabı beğenmedim ve yarıda bıraktım bu başarısızlık değil
Spor diyet her şeyde bu geçerli kendimizi çok aşırı derecede zorlamamak gerekiyor
Canın isteyerek yapınca daha çok keyif alıyorsun
umarım özgür iradem olduğunu anlamak bana da nasip olur ne diyeyim, haklısınız bu arada zorlayınca daha çabuk biter sandığım her şey yarım kaldı

ben bi dönem ransom riggs - ms peregrine serini bitirmiştim. gerçekten çok keyifli bi dili vardı ve hayalgücünü epey çalıştırmayı gerektiriyordu.
kitap ismi çok tanıdık gelince bir bakayım dedim de ben okumuşum bunu :) sanırım ikinci kitabını okumuştum. kitaptaki görsellere bakmayı çok seviyordum.

umarım özgür iradem olduğunu anlamak bana da nasip olur ne diyeyim, haklısınız bu arada zorlayınca daha çabuk biter sandığım her şey yarım kaldı
Lisedeyken çok fazla cinayet gizem kitabı okurdum ve zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım siz de seviyormuşsunuz diğer Yorumlarda gördüm onları bir deneyin okuyabiliyorum yaaa hissi geldikten sonrası kolay

dünyada bir sürü güzellik varmış da ben mahrum kalıyormuşum gibi hissediyorum bu sebeple, odak süremin düşmesi de baya kötü çünkü bu sadece kitap okumayı değil her şeyi etkiliyor dizi, film izleyemiyorum bile
Kısa videolara bakma sürenizi azaltın en çok onlar odak süremizi azaltıyor

Ben de hergün okumaya çalışıyorum.Kitap akıcı değilse ve cümleleri tekrar tekrar okuyorsam'eyvah bu kitabı zor bitireceğim' diyorum ama başladığım için yarım birakmak ta istemiyorum.Sıkıla sıkıla bir şekilde bitirmeye çalışıyorum.Şimdi Doğan Cüceloğlu nun 'içimizdeki biz' kitabına başlıyorum.Bu okumam nasıl geçecek diye merak ediyorum.Bakalim..

Lisedeyken çok fazla cinayet gizem kitabı okurdum ve zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım siz de seviyormuşsunuz diğer Yorumlarda gördüm onları bir deneyin okuyabiliyorum yaaa hissi geldikten sonrası kolay
bu arada frankenstein'a da başladım. hür irademle :)
Detroit Became Human diye bir oyun vardı onda Kamski diye bir adam aynı gerçek insanlar gibi gözüken robotlar yapıp hasta bakımı, polisler için ara bulucu falan gibi özelliklerde tasarlayıp piyasaya sürüyordu. Orada tasarladığı robotlardan birine silah verip kendi ürettiği diğer robotu vurmasını istiyordu. Normalde emir dışı hiçbir şey yapmayan bu robot bu sefer dediğini yapmadığında Kamski hür iradesiyle karar verdiği için çok etkilenmişti. Bilmiyorum oyun için çok ufak bir parça da olsa etkileşimleri beni çok etkilediği için bu yaratılan-yaratıcı temasına çok takmıştım. Ondan sonra Mary Shelley-Frankenstein okumaya başladım.

Ben de hergün okumaya çalışıyorum.Kitap akıcı değilse ve cümleleri tekrar tekrar okuyorsam'eyvah bu kitabı zor bitireceğim' diyorum ama başladığım için yarım birakmak ta istemiyorum.Sıkıla sıkıla bir şekilde bitirmeye çalışıyorum.Şimdi Doğan Cüceloğlu nun 'içimizdeki biz' kitabına başlıyorum.Bu okumam nasıl geçecek diye merak ediyorum.Bakalim..
yorumlarda birkaç kişi çarpraz okuma taktiği önerdi. iki farklı tür kitap seçip sıkıldıkça diğerine atlıyoruz. bana mantıklı geldi belki siz de deneyebilirsiniz

sherlock kitaplarının neredeyse tamamını okumuşumdur. polisiye de çok severim. aslında hercule poirot- doğu ekspresi'nde cinayet ile başlamayı düşündüm
Jean C. Grange kitaplarına bakın polisiye seviyorsanız. Çok sürükleyici yazıyor namussuz. Son kitapları değil de ilk cikanlardan itibaren okuyun derim.

Jean C. Grange kitaplarına bakın polisiye seviyorsanız. Çok sürükleyici yazıyor namussuz. Son kitapları değil de ilk cikanlardan itibaren okuyun derim.
Tess Gerritsen kitapları da çok severim. Eğer okumadıysanız cerrah kitabı çok güzel, bakabilirsiniz

bu arada frankenstein'a da başladım. hür irademle :)
Detroit Became Human diye bir oyun vardı onda Kamski diye bir adam aynı gerçek insanlar gibi gözüken robotlar yapıp hasta bakımı, polisler için ara bulucu falan gibi özelliklerde tasarlayıp piyasaya sürüyordu. Orada tasarladığı robotlardan birine silah verip kendi ürettiği diğer robotu vurmasını istiyordu. Normalde emir dışı hiçbir şey yapmayan bu robot bu sefer dediğini yapmadığında Kamski hür iradesiyle karar verdiği için çok etkilenmişti. Bilmiyorum oyun için çok ufak bir parça da olsa etkileşimleri beni çok etkilediği için bu yaratılan-yaratıcı temasına çok takmıştım. Ondan sonra Mary Shelley-Frankenstein okumaya başladım.
Asimov I Robot u da tavsiye ederim o zaman DBH sevdiyseniz

Tam da kitap okuma hevesim yeniden gelmişken bu konunun açılması iyi denk geldi. Çapraz okuma nasıl oluyor acaba?
Aynı anda 2-3 farklı türde kitabı beraber götürüyorsunuz. Bir kitaba bagli kalmak beni de sıkıyor odaklanmami etkiliyor.

fanfiction okusam ben de söylemeye utanırdım açıkçası.

illa kayda değer bir şey okuyacağım diyorsanız kendinizi zorlamak zorundasınız. maalesef arayı açınca tekrar dönmek zor oluyor.

ben kitapçılarda “çok satanlar” bölümünün yüzüne bakmam. dalga geçerim üstelik. ama geçen gün ya dur bakayım diyip aldım. görmüşsünüzdür muhakkak bir yerlerde. çok parlatıldı çünkü. “sarı yüz” ismi. çok kalın bir kitap da değil. okuması da kolay. böyle başlayıp, yarım bırakmamak iyi hissettirecektir. devamı gelecektir.

Aynı anda 2-3 farklı türde kitabı beraber götürüyorsunuz. Bir kitaba bagli kalmak beni de sıkıyor odaklanmami etkiliyor.
Benim dikkatim çabuk dağılıyor, evde çöp poşetlerini yenileyip banyoya yeni,temiz havlu serdikten sonra çamaşırları kurutma makinesinden çıkarıp katlıyorum,ayrı ayrı dolaplara koyuyorum. O sırada bulaşık makinesindeki temiz bulaşıkları dizeceğimi düşünüyorum:) kitap okurken de canlandırma yapıyorum. İlgimi çekmeyen kitap olunca sıkılıyorum, başka kitaba geçiyorum:) dizi film izlerken bile sıkılıyorum artık. Dikkatim o kadar çok bozulmuşki ekrandan. Her gün düzenli olarak kitap okumaya devam edersem düzelir umarım.

fanfiction okusam ben de söylemeye utanırdım açıkçası.

illa kayda değer bir şey okuyacağım diyorsanız kendinizi zorlamak zorundasınız. maalesef arayı açınca tekrar dönmek zor oluyor.

ben kitapçılarda “çok satanlar” bölümünün yüzüne bakmam. dalga geçerim üstelik. ama geçen gün ya dur bakayım diyip aldım. görmüşsünüzdür muhakkak bir yerlerde. çok parlatıldı çünkü. “sarı yüz” ismi. çok kalın bir kitap da değil. okuması da kolay. böyle başlayıp, yarım bırakmamak iyi hissettirecektir. devamı gelecektir.
yani bunun biraz da fandomla ilgisi olduğunu düşünüyorum. hannibal fandomu beni kolay kolay hayal kırıklığına uğratmadı. eğer karakterler arasında ilginç bir dinamik varsa ve bu gerçekten iyi bir şekilde yazılmışsa bunu seviyorum. iyi yazılan her şeyi seviyorum. yemek tarifi gibi bir şey bu. karakterlerin doğasını biliyoruz, hikayeyi biliyoruz ve sen bunların dışına çıkmadan bize olay örgüsü kusursuz bir hikaye verdiğinde diyoruz ki bu tarif olmuş.

onun dışında da zeten kitap okuyorum ama artık eskisi gibi olmuyor ve bunu aşmaya çalışıyorum.

Sarı yüzü gördüm ama popüler diye ben de okumadım. Popüler şeylere karşı ön yargılı değilim ama ben de önce popülerliğinin bitmesini bekliyorum ondan sonra o şeyi tüketmeyi tercih ediyorum.

Back
X