Merhaba :)
Okumayı öğrendiğim günden bu yana sürekli okuyorum, gün içerisinde bulduğum her vakti değerlendirmeye çalışıyorum, hafta sonları bazen hiç bir iş yapmayıp kitap, battaniye, kedi seansları yaptığım oluyor, tüm gün yemek bile yemeden okurum. Normal günlerde çalıştığım ve ev içi sorumluluklarımda olduğu için kendime en az 100 sayfa şartı koyuyorum. Ayda 4 ya da 5 kitap bitiyor, sayfa sayıları az ise bu rakam artıyor.
Kitaba harcadığım para aylık ortalama 100 TL'yi buluyor, bu ara 2. el kitaplar alıyorum, okumadığım ya da yeniden okumak istediğim klasikleri tamamlıyorum o yüzden 2. el iyi geliyor. Ara sıra sapıtıp 200-250 TL 'yi bulduğum zamanlar oluyor.
Kitap okumanın bana en büyük katkısı psikolojik destek, okuduğum zamanlar dünyayla ve aklımdaki sorunlarla ilişkim kesiliyor, tamamen okuduğum kitaba odaklanıyorum ve her şeyi unutuyorum. Okurken aldığım notlar, araştırmalar, tuttuğum günlükler ve kütüphanem bana yaşadığım dünyadan tamamen ayrılmış, steril bir ortam sağladı geçen zaman içerisinde. Yazma ve konuşma düzgünlüğü, dil bilgisi, anlatım konularındaki faydası aşikar ama uzun yıllar okuduktan sonra olaylara ve insanlara bakışınız değişiyor, daha yumuşak, kontrollü bir insan oluyorsunuz, çok yönlü düşünebiliyorsunuz ,ben öfke kontrol sorunumu okuyarak aştım. Okumanın getirdiği en naif kazanımım şiirler ; şiir ayrı bir dünya, okuma odamda yüksek sesle dinlerim, güzel şiir okuduğum söylenir, kendi sesimle kaydettiğim şiirleri dinlerim zaman zaman. Bu arada naçizene şiir denemelerim de var, liseden beri yazarım. Eskiden bir lisan bir insan denirdi, ben diyorum ki ; okuyan insan bin insan, okumaktan vazgeçmeyin